דעה: למה לא כדאי לבנות אתר ב- wix או לייביסטי

N0

New member
שוב טועה

אפשר בוויקס
http://dev.wix.com/

סה פשוט יותר מיועד כשירות למפתחים שרוצים לעשות כסף ופחות לבוני אתרים שמחפשים פיצ'רים אבל אם ממש בא לך אתה יכול לשלם למישהו שיוסיף לשם אפליקציה

IT goldman

New member
אז יוצא שאתה מוגבל לפיתוחי/מפתחי ויקס בלבד

והם יקרים יותר כי אין הרבה כאלה.
בעוד שאם האתר שלך היה בידיך היו לך יותר אפשרויות.

N0

New member
לא ברור לי אם אתה עושה את עצמך

או שאתה באמת לא מבין.

אם האתר שלך בנוי בוורדפרס אתה תלוי במפתח וורדפרס. ואם הוא בנוי בג'ומלה אז אתה תלוי במפתח ג'ומלה. ואם עשית טעות והלכת אל מפתח שטוען שאצלו תהיה לך שליטה באתר אבל אח"כ אתה מגלה שהוא משקר לך ולא נותן לך גישה לקוד המקור אז די נדפקת אבל אולי תוכל לתבוע אותו על הסכום ששילמת וקצת פיצויים אבל זה בהנחה שהמערכת קוד פתוח שהוא השתמש בה לא תבעו אותו קודם וחיסלו לו את העסק.

אז כן אתה צריך מפתח שמכיר את הפלטפורמה של וויקס (ומכיר זו אולי הגזמה כי בכל זאת מדובר על פיתוח ווב עם הטכנולוגיות הסטנדרטיות של פיתוח ווב) כל מתכנת בינוני יכול לעבוד איתה.

IT goldman

New member
די נו, ויקס זה צעצוע אני לא מאמין שנגרתתי

אני בהחלט ממליץ לאנשים לנסות לבנות אתר בויקס ולהתרשם בעצמם. זה בחינם. אבל מוגבל.
אזהרה: זה גוזל זמן ואיש מקצוע כנראה היה עושה לכם משהו טוב יותר באותו זמן (עם ויקס או וורדפרס).
ההבדלים רבים ומפורטים בדיון זה, נא לא להתייחס לשמות המוזכרים בדיון אלא רק לקונספטים הבאים:
1. בניית אתר במערכת תוכן של חברה מסויימת (השכרה)
2. בניית אתר במלואו וביד על בסיס מערכת קוד פתוחה וידועה (קנייה)
ובהצלחה

zeshe shoel

New member
שוב! הדיון הוא שתלוי מהו ה"משהו טוב יותר"

נקודה. בהרבה מקרים הוא רק יכול להזיק.

zeshe shoel

New member
יתרה מכך בפלטפורמה של וויקס אתה לא צריך מפתח

אתה צריך מישהו שמכיר את הפלטפורמה. נקודה. אתה יכול גם ללמוד אותה ממש בקלות. אם תצטרך שינויים עיצוביים אז תצטרך מעצב. לא צריך מפתח כדי להקים אתר בוויקס.

Guy Yafe

New member
עזוב באזוורדס

"פיתוחים לפי דרישת הלקוח"
"קוד פתוח"
"הבדל בין מכירה לשכירות"

אלה לא תשובות.
תראה פיצ'ר ספציפי שאתה יכול להטמיע עבורי ובונה בוויקס אינו יכול.

FreeSoft

New member
בענין קוד פתוח

תוסיף למשוואה שעד לא מזמן האיש (מרובה הניקים) ניסה לגבות כסף עבור... קוד המקור.
טוב, לפני שעוץליגוץלי יבוא ויאמר שעל פי תנאי GPL זה מותר אציין כי ברשיון הזה אין איסור גם להוציא תת רמה של עבודות...

Guy Yafe

New member
בוודאי שאתה צודק

ניסיתי למקד את השאלה שלי בפונקציונליות בלבד, מפני שלא היה לי מה לתרום בנושאים האחרים (גדולים וחכמים ממני אמרו דעתם, ושלי זהה לשלהם). מצד שני פותח השרשור לא הצליח להדגים שום "פיצ'ר" שהוא מסוגל לממש ולא וויקס.
כל הטענות שלו סובייקטיביות ואינן נוגעות לאיכות המוצר.

FreeSoft

New member
אני מבין אותך

וגם אני ממתין לראות פיצר שהאדון פיתח עבור לקוח.

ומסכים איתך בנוגע לטענותיו באשר לאיכות המוצר
אם תציץ על מוצריו ייתכן שנבין למה אין נגיעה (גם) לנושא זה מצידו.

IT goldman

New member
פיצ'ר ספציפי?

למשל,
ניהול משתמשים, רשימת ניוזלטר, הרשמה לאתר, פורומים, שאיבת מידע ממקורות חיצוניים והצגתו באתר או הההפך: הזנת מידע אל טבלאות ע"י משתמשים, ניהול תוכן, הצגת דוחות, העלאת קבצים... כל מה קשור בצד שרת.
מבחינה ויזואלית - אין כל כך הבדל. כמעט כל מה שאתה עושה באחד אפשר גם בשני.

RoyceGracie

New member
אני חושב שהיחסון המרכזי של וויקס זה גמישות

כלומר, אמנם תקבל משהו מוכן מהר ובעלות נמוכה אבל במידה ותרצה לעשות קוסטומיזציה בהמשך או שיפתחו לך משהו מיוחד אתה לא תוכל..

Guy Yafe

New member
דעה שלי

העולם הזה הולך להתפצל לשני סוגי לקוחות:
הראשון הוא לקוחות שיפנו לבונה אתרים מקצועי, יתנו לו עיצוב מוכן והוא יממש את העיצוב עבור הלקוח ויבנה אתר מותאם שיאית.
השני הוא לקוחות שיבנו בעצמם אתרים באצמעות פלטפורמה כמו וויקס. (אוקיי בואו נהיה כנים: רק וויקס).
באמצע יהיו אנשים שתמורת תשלום יבנו ללקוחות אתר בוויקס, ואלה כנראה יכירו לעומק את המערכת הזו (לפחות ככה אני מקווה להאמין).
כנראה שב-99 אחוז מהמקרים, הנראות והמהירות של המוצר הסופי תהיינה זהות, ויכול להיות שיש ויכוח על איכות הקוד בתוצר הסופי.

לכל אחת מהשיטות יתרונות וחסרונות: בעיקר ההבדל בין האפשרות ל"עשה זאת בעצמך" מצד אחד, לבין שלמות מצד שני.

עוד אני משער שעדיין יש דברים שוויקס עוד לא מסוגלים לעשות: בסיסי נתונים טבלאיים, ניהול משתמשים, Oauth2 ודברים כאלה, אבל לדעתי גם הפערים האלה יצטמצמו.

zeshe shoel

New member

הבעייה העיקרית הוא המושג "בונה אתרים מקצועי" שעל זה יש וויכוחים.

אור20205

New member
בונה אתרים מקצועי

שואל יקר, לגבי הערתך למושג "בונה אתרים מקצועי", זה בכלל דיון אחר (ואולי חשוב ומעניין) אך לא קשור לנושא הראשי שהצליח להביא פה שרשור ארוך ומענין.

אני די חדשה בתחום בניית האתרים ובתחילת דרכי העצמאית. יש לי עוד הרבה מה ללמוד וגם מהחברים פה בפורום.

עברתי על כל תגובותיך בנושא האחרון, ולהבדיל מכותבים אחרים, לא הצלחתי בשום מקרה אצלך לקבל תשובות ענייניות ומקצועיות לסוגיה שהועלתה - יתרונות וחסרונות בין מערכת מוכנה (ב"שכירות") לבנייה מותאמת אישית (ב"קניה"), אלא רק בנסיונות להקניט, להכפיש ולפגוע בכותבים אחרים.
במקרה זה נראה כי יש לך משהו אישי או תחרותי נגד מעלה הנושא. מה זה רלוונטי לנושא אם האתרים שהוא בונה הם לטעמך או לא, או כמה אתה מעריך אותו כמקצוען?
דווקא הנושא שהוא העלה חשוב, מעניין וראוי להתייחסות, ללא כל קשר ליכולתיו המקצועיות.

אני לא כותבת כדי להתקיף, אלא רק כדי להסביר לך איך נראים הדברים מהצד, ולמה בגללך אנשים חסרי נסיון כמונו, חוששים לעלות נושאים חדשים. מחשש שניהיה חשופים ל"מתקפה" מאנשים כמוך.

לא מצפה לתגובה, רק אשמח אם תיקח את דבריי לתשומת ליבך.

ודרך אגב, פותח הנושא, להבדיל ממגיבים אחרים, דווקא הזדהה בשם האמיתי, ולא התחבא מאחורי כינויים.

zeshe shoel

New member
את לא מצפה לתגובה אך אשמח להגיב

אנחנו בכינויים כי זה פורום. גם אור20205 הוא לא בדיוק שמך האמיתי. מה שמי האמיתי יעזור לך כאן?

אם תראי תגובות אחרות שלי כאן בפורום תוכלי לשים לב שאני עוזר לא מעט, אז אנא אל תשפטי אותי על שרשור אחד.

לגבי נושא השרשור.

הבעייה המרכזית היא שהדיון עצמו לא היה על אתר בשכירות או אתר בבנייה מותאמת אישית. השרשור היה בנוגע לנותן שירות שמכפיש שירות כדי לקדם את עצמו זאת בזמן שהמוצר שלו (לדעתי ואני חושב שהיא לא דעה מוזרה כלכך) נחות רבות מהמתחרה.

אני חושב שאני עושה כאן שירות לכאלו שירצו לבנות אתר ויעצרו שנייה לפני שקופצים על מבצעי קיץ של אתר ב 1000 שקל.

אין לי משהו אישי נגד הבחור. לא מכיר אותו. מה שהפריע לי הוא הפוסט שהעלה לגבי "למה לא לבנות בוויקס". אז הגבתי למה כן, או, למה לא לבנות אצל IT GOLDMAN.

אני לא מבין למה לו יש לגיטימציה לכתוב "אל תבנו בוויקס, בואו אלי" ולי אין לגיטימציה לכתוב "לכו לוויקס לא אליו". כי הוא חברה קטנה?

את קוראת לגולדמן "אנשים חסרי נסיון". אני ממש לא חושב שהוא חסר נסיון. המוצר הסופי שהוא נותן לא מושקע, לא מעוצב ולא ראוי לדעתי.

אני באמת אשמח אם תסתכלי בשרשורים אחרים ותראי כמה אני עוזר ואין לך מה "לחשוש" לעלות נושאים חדשים.

מקווה שתקחי את דבריי לתשומת ליבך. אשמח לעזור לך בכל שאלה. באמת.

יום נפלא.

zeshe shoel

New member
קצת מוזר לי שכתבת לי מגילה ונעלמת.

ובנוסף, שמעולם לא כתבת בפורום הזה.

למעלה