דעה: למה לא כדאי לבנות אתר ב- wix או לייביסטי

zeshe shoel

New member
אתה לא בכל מקרה נותן לו את קוד המקור?

הרי הוא קונה את האתר לא?

IT goldman

New member
נכון. אני רק מנסה להבין:

כל מי שאי פעם מכר למישהו אתר על בסיס וורדפרס חייב לתת ללקוח את הקוד מקור של האתר הנ"ל? זה כולל או לא כולל בסיס נתונים?

FreeSoft

New member
אתה מתקשה בהבנת הנקרא?

כל מי שמכר למישהו אתר על בסיס וורדפרס חייב לתת ללקוח את קוד המקור שקשור לקוד פתוח.
php vs mysql נמצאים בקטגוריה זו.....
אתה כמובן לא אחראי על גיבוי שוטף של מסד הנתונים אבל עלייך בהחלט לאפשר ללקוח גישה לשם ע"מ שיוכל לגבות בעצמו אחרת אתה פוגע בחירותו ומפר בגסות את תנאי הרישוי ומכאן גם נגיש לתביעות משפטיות!

יש לך פטור ממסירת המקור במקרים הבאים:
- css במידה ואתה כתבת אותו כלומר אם אתה עובד על בסיס של מישהו אחר ועושה שינויים קוסמטים אינך יכול לשנות את תנאי הרישוי המקוריים!
- גרפיקה. אם היא שלך אין חובה עלייך להעביר את קבצי המקור (psd אם בפוטושופ עסקינן וxcf אם בגימפ)

FreeSoft

New member
תפתח תפתח

תאיר את הבורות שלך ואת הגרידיות באור בהיר...

אלו תנאי הרישוי לפיהם שוחרר הוורדפרס.

לא רוצה? לא חייב. השתמש בכלי אחר.

זו שאלה של תפיסת עולם. מדוע שמפתחי תכנה בקוד פתוח יאפשרו לך לסגור את הקוד? הם מרשים לך להשתמש בקוד תחת תנאי רישוי מסויימים, בתנאי שהיישום שלך גם הוא תחת אותם תנאי רישוי.
מתאים לך? סבבא. לא מתאים? יש המון דגיגים בים. זרוק שוב חכתך.

נניח ש"תרמתי" לפרויקט פתוח כלשהו מחרוזות תרגום (לא נניח, תרמתי). אני מרשה לך להשתמש בקוד שלי, וקיבלת אותו (יחד עם הקוד של ירון שהרבני, של ואסים חאלד (מקווה שכתבתי נכון), של ג'ו (ומשהו בלתי ניתן לכתיבה באותיות עבריות) ועוד כמה. כולנו הסכמנו לנושא של מה מותר ומה אסור עם הקוד שלנו. בגלל שיתוף של דיעה מסויימת (המידע יכול וצריך להשתכפל), סיכמנו על רשיון שמוש שלפיו מותר לשכפל את המידע, אבל אסור לחסום אותו.

אתה רוצה לשכפל את המידע? מותר. רוצה למכור אותו? מותר. רוצה למכור מוצרים שמבוססים עליו? מותר. אבל - אתה לא רשאי לחסום אותו. זה הכל.

IT goldman

New member
תיקון קל לגבי הסכומים שציינת

לא כהמשך לוויכוח, אלא רק כדי להעמיד דברים על דיוקם -
בקניית אתר, להבדיל מהשכרה - התשלום החד פעמי כבר כולל את עלויות האחסון ואין עלות נוספת כפי שציינת (אין תוספת של 10$ לחודש). יש לי שרת משלי.
באם הקנייה שווה או לא שווה את המחיר - זה כבר עניין של טעם ובחירת הלקוח. ניתן לקבל כל עיצוב מבוקש ועובדה היא שכל לקוחותיי עד כה מאד מרוצים.

FreeSoft

New member
אל נא תאמר "לכל החיים"

אמור לתקופה בלתי מוגבלת

IT goldman

New member
כן. מעוניין לקנות אתר וורדפרס ב- ₪1400 בלבד?

המבצע לזמן מוגבל
יש אפשרות לשדרוג השרת במידת הצורך
ט.ל.ח

ותפסיקו בבקשה להרים לי להנחתות של פרסומת עצמית :)

zeshe shoel

New member
אם אתה חושב שהשרשור הזה עושה לך טוב אתה טועה

:/

עזוב, בוא נרד מזה. אין לי משהו אישי נגדך.

רק שים לב ששרשורים בנושא "תראו אני טוב ואחרים חרא" יגררו לדיונים כאלו שלא יוציאו את גולדמן IT באור טוב. חבל.

N0

New member
אני לא אגן על וויקס

כי אני נגד מערכות סגורות אבל אפילו אם תציע אחסון ותחזוקה בחינם האתר שלך יצטרך להחזיק לפחות 3.5 שנים כדי שהוא יהיה יותר משתלם מאתר וויקס.

אין מה לעשות לבנות מערכת שמייצרת אוטומטית אתר תדמית זו משימה קשה אבל לא בלתי אפשרית. נכון שבעבר היה עדיף ללכת למישהו מקצועי אבל היום יש מספר אלטרנטיבות לא רעות בכלל ומישהו שיש לו זמן להתעסק עם זה ומעט ידע טכני יכול להוציא שם תוצאות מרשימות.
נכון שיש את החיסרון שאם רוצים לעבור ספק שירות כנראה צריך להתחיל את כל התהליך מחדש, אבל רוב האתרים שתבנה בתקציב שאתה מציע כנראה שלא יחזיקו מעמד הרבה זמן גם ככה ולא יהיה מה לעשות איתם עוד שנה שנתיים. לעומת זאת וויקס כנראה תהיה שם אחרי ITgoldman יפסיקו להתקיים ועם מיטב המפתחים בתחום (אני מכיר כמה מהם אישית) ותקציב פיתוח חודשי של יותר מהעלות של 500 אתרים שלך אני מוכן להמר שאתר בוויקס שנבנה היום עוד שנה יראה הרבה יותר טוב מכל מה שתבנה עוד שנתיים.

IT goldman

New member
על המערכת שלי עובדים אלפי מתכנתים

אני מפתח על וורדפרס = תשתית קוד פתוח לבניית אתרים שקיימת כבר יותר מעשור. לויקס ייקח עוד זמן עד שהם ייצרו מערכת כמו וורדפרס, ובטח ובטח כזו שתיהיה בקוד פתוח.
אז אין לי מה להתנצל.
ברב הדברים שכתבת אני מסכים, חוץ מהחלק שמנסה לנבא את העתיד.

zeshe shoel

New member
אתה לא מבין את הפואנטה

חבל.

ממש עוצם את העיניים ומסרב להבין.

N0

New member
אתה טועה

עובדים על המערכת שלך כמה אלפי (מעט מוגזם אבל נגיד ) מפתחים ועוד מפתח אחד.
והמפתח האחד הזה עלול לדפוק את כל העבודה של האלפים האחרים.
ברגע שמי שמקבל החלטות הוא המפתח הכי פחות מנוסה בשרשת אתה בבעיה.
ככה שאני מוכן גם להמר על וורדפרס (למרות שפחות מעל וויקס כי גם שם אני בערך מכיר כמה אנשים) אבל עדיין לא הייתי מהמר על האתרים שלך.

FreeSoft

New member
אלפי מתכנתים עובדים על המערכת שלך

ואתה פושט יד לשקלים בתפוז?

FreeSoft

New member
רגע

אתה בעצם אומר שהתכנת המוכשר והזול לא היה מוכן לשלם לעצמו 1400 ש"ח והעדיף להרים אתר במערכת חינמית:
http://www.coi.co.il/
כנראה ידע למה...

אתם ממש מגזימים בשבחים לויקס

שלחה המעצבת(!, פרינט) שלנו הודעה לכולם שיש לה אתר תיק עבודות חדש (בויקס). אם לא הייתי מכיר את העבודות שלה, לעולם לא הייתי שוכר אותה. פשוט זוועה. זה גרם לה רק נזק. יש באתר כמה דברים מעצבנים כמו גלריה שמחזירה אותך לראש העמוד במעבר בין תמונות(?). ובכלל זה היה נראה כאילו לקחו כמה וידג'טים מכמה מערכות ופשוט שמו אותם בדף אחד.

אולי מדובר באתר "אחד שהתפשל". לא נראה לי. כנראה שצריך להתפשר שם על הרבה דברים כדי שיצא אתר מושלם.

לא נראה לי שהרבה אתרים יוצאים מדהימים כמו האתרים מהדוגמאות שלהם (הדוגמאות באמת יפים).

zeshe shoel

New member
השבחים הם ביחס לתמורה של אתר שהוא מציע

ב 1400 שקל.

ובאמת אם הייתי צריך אתר תדמית פשוט הייתי הולך לויקס.

הינה חברה שמצאתי לא מזמן שבונה אתרים ללקוחות על וויקס:

http://www.bloop.co.il/

אתרים ממש יפים ביחס למחיר הזול לדוגמא:

http://www.ganvzlil.co.il/

למעלה