דעה אישית

maozm

New member
דעה אישית

ישראל אחרת שלום, לפני מספר חודשים כשהוקמה מפלגת ישראל אחרת שמחתי מאוד, ועוד יותר שמחתי על הקהל הרב שהגיע לעצרת ההקמה. מאז הוקדמו הבחירות, ישראל אחרת בחרה להתמודד, ולאחר לבטים רבים החלטתי לבסוף, למרות המצע הנכון, האמונה העצמית והרעננות, שלא אשים נ´ ביום שלישי הקרוב. חשוב לי להסביר למה, כיוון שתקוותי היא שהמפלגה, למרות הכשלון הצפוי בבחירות, תמשיך את דרכה, ותהווה אלטרנטיבה אמיתית לבחירות הבאות. כדי שזה יקרה, לדעתי צריכהישראל אחרת ל"חזק" את עצמה בשלושה מרכיבים עיקריים בשנים הקרובות: עשיה, צירוף אנשים עם מוניטין יכולת מוכח, והכרה בקרב הציבור הרחב. למרות המצע שעימו אני מזדהה כמעט בכל מילה, ללא עשיה אמיתית ימשיך הציבור לחשוב שמדובר בעוד קבוצה של אנשים שטובה כמו כולם בלהפיץ סיסמאות, אך אין מאחוריה מוניטין אמיתי שלפיו יהפכו הרעיונות והעקרונות למעשים בשטח. ניתן לעשות דברים גם מחוץ לכנסת – כפי שחלקכם עשה למשל במסגרת התעוררות, ולהגיע למפגש הבא עם הבוחר עם "תיק עבודות" מרשים. העקרון של הצבת אנשי מקצוע בממשלה במקום פוליטיקאים הוא מבורך וללא ספק יכול לקדם את מצב המדינה באופן משמעותי. אין זה עומד בסתירה עם הצבת אנשים שלפחות לחלקם יש רקורד מוכח – ולאורך תקופה ארוכה, במקומות הריאלים של המפלגה, או לפחות כתומכים מהצד. האם אתם באמת מופתעים מהסקפטיות של אנשים לגביכם, כאשר בראש המפלגה ניצב בחור בן 25, טוב ככל שיהיה, שיכול להציג רזומה של לא יותר משתי שורות, ודומים לו אלה שמוצבים אחריו? רצוי שאותם אנשי מקצוע שעליהם אתם מדברים יהיו מזוהים עם המפלגה, ועדיף שאפילו יהיו חלק ממוביליה: יש רבים כאלה בתחומי הכלכלה, חברה, חינוך ועוד, ואפילו ניתן למצוא כמה פוליטיקאים שהיכולת והקו הנקי הובילו אותם לאורך שנים. נכון שמיזם כמו ישראל אחרת, עם כל התוכן שעומד מאחוריו יכול היה לקום בישראל של 2003 רק ע"י הרעננות של קבוצת צעירים שאיכפת להם, אבל מה שנכון לגבי סטרט-אפ מצליח, בו בד"כ לא אלה שביצעו את מהלך היזמות הראשון הם אותם אלה שיובילו אותו כאשר יהפוך לחברה גדולה, גם כאן, צריך למצוא את השילוב הנכון עם אנשים עם פחות מרץ אבל יותר נסיון. אם יקרו שני הדברים הקודמים – מעשים ושילוב אנשים ראויים ומוכרים בצוות, סביר להניח שיתווסף גם המימד השלישי – הכרה רחבה יותר במסגרת הציבור. כשדיברתי לקראת בחירות אלה עם חלק מחברי, שבעיני הם פוטנציאל לתמוך במה שישראל אחרת מייצגת, וסיפרתי להם שאולי אצביע עבורכם, השאלה הכמעט קבועה היתה – למי? בד"כ הייתי צריך להסביר שבין ישראל אחרת ובין יוזמת ישראל אחת של אהוד ברק ב- 1999 אין כל קשר, ואז לספר קצת על הרעיונות שמאחורי המפלגה. ואם אנשים כאלה, אכפתיים מאוד בעיני ומודעים לסביבתם אינם מכירים אתכם, כנראה שכשלתם עד כה בהגברת המודעות לקיומכם – למרות יחסי הציבור ששינוי עשתה לכם, והתוצאות בבחירות יהיו בהתאם. אין ספק שהקדמת הבחירות במקרה זה פעלה לרעתכם ומנעה מכם זמן התארגנות והפצה ארוך יותר, אך צריך להשלים עם מציאות ישראלית שכזו. גם עם יקרה הבלתי צפוי, תעברו את אחוז החסימה ותכנסו עם שני מנדטים, תבלעו בכנסת – ובלי מלח, לא תצליחו לקדם דבר באופו רציני, ורק תזיקו לעצמכם לקראת הפעם הבאה. כך שסבלנות, במקרה זה רק תוסיף לכם. חשוב לי להעביר את המסר הזה כי תקוותי היא שישראל אחרת תצמח, לא תרפה, ותגיע – ובגדול – לבחירות הבאות, שבמציאות הישראלית כנראה כבר לא רחוקות. אך בסיבוב הנוכחי, מצטער, לא אצביע לכם. מכיוון שהקונפליקט העיקרי של ישראל אחרת כיום הוא מול שינוי, אוסיף ואומר שלא אצביע גם עבורם – מפלגה שבנויה על אג´נדה פופוליסטית וחסרת כל עומק, שבהיעדר בסיס רחב תצליח אמנם בבחירות הקרובות, אך בהמשך תהפוך ללא יותר מעוד גיהוק בהיסטוריה הפוליטית של מדינת ישראל, בניגוד למה שאני מקווה שיעלה בגורלה של ישראל אחרת. מעוז

אלדד27

New member
יפה אמרת, מעוז.

אני מסכים גם עם כל הדברים, למעט כמובן עניין שינוי. דבריך על שינוי פשוט נטולי כל ביסוס במציאות, ובכל מקרה - שינוי כבר הייתה בקדנציה אחת, מוצלחת מאוד עבורם, ולכן הם משלשים את כוחם. הציבור ראה שישה חברי כנסת שבחרו להיות באופוזיציה כי הם הבטיחו לבוחריהם שלא הכסף והכוח מניעים אותם, אלא העקרונות וההבטחות; והציבור ראה שישה חברי כנסת שמהאופוזיציה העבירו 33 הצעות חוק מוצלחות. אבל "שינוי" היא לא העניין. זו מחלוקת קטנטנה בים דבריך, שאיתם אני מזדהה ומסכים. מתחילת הימצאותי בפורום הנ"ל אני טוען שישראל אחרת היא חבורת צעירים בעלי מרץ ומוטיבציה ואידיאולוגיה שכולם ראויים להערכה, אבל חושבני שעליהם להתבסס על אנשי מעש שכבר הוכיחו את עצמם בעבר. עם קצת כריזמה יכל בועז נול לאסוף כמה ח"כים ישרים ופעלתנים משינוי, מרצ, ומהעבודה - ולהקים ביחד מפלגה שהייתה באמת מהווה משהו חדש ומרענן. לא אוסף של HOT SHOTS כמו במפלגת המרכז של 99, אלא אוסף אנשים ראויים במיוחד שהיו מובילים פוליטיקה נקיה ומעשית יותר. חבורת ישראל אחרת בחרה ללכת לבד, והם לא ייכנסו לכנסת הנוכחית. ולפי דעתי, מעוז, אם הם לא יפיקו את הלקחים וישבצו בתוכם אנשים ידועים ומוכרים מהפוליטיקה הישראלית - הם לא יקבלו מנדטים גם בבחירות הבאות.

למעלה