דסלקציה

yael2221

New member
דסלקציה

מעוניינת לדעת היכן ניתן לאבחן הפרעות קשב ולמידה למבוגרים (50)

zivadina

New member
מה הקשר לדיסלקציה?

הפרעת קשב למבוגרים ניתן לאבחן אצל נוירולוג או, רצוי, אצל פסיכיאטר אשר מתמחה באבחון הפרעת קשב במבוגרים. זהו אבחון רפואי אשר איננו מתייחס לליקויי למידה אחרים. אם תכתבי מאיפה את, נוכל להמליץ לך על הדרך. אגב, אני אובחנתי בגיל 45. את מוזמנת לקרוא כאן:

shelly1975

New member
רשמית טרם אובחנתי. אבל....

אני יודעת לפי כל הסימנים שאני סובלת מהפרעת קשב וריכוז. לפי הסימנים הבאים:
כשהייתי מזכירה זה קרה לי הרבה, הייתי מקלידה קטע ויכולתי לפסוח על פסקאות שלמות מבלי לשים לב וזה אחרי שעשיתי double checking.
כשאני קוראת משהו ויש הפרדת מילה כשההמשך של המילה קופץ לשורה הבאה, רואים את זה בכתבות עיתון. אז לוקח לי הרבה זמן לחבר את המילה, כלומר להבין איזו מילה זו. למשל כתוב בסוף השורה: תק- ובשורה הבאה ממשיך -שורת, לוקח לי זמן להבין איזו מילה הופרדה כאן.
כשאני קוראת משהו, אני צריכה לקרוא שוב ושוב ושוב עד שאני מבינה מה קראתי, מבחינה עלילתית אפשר לומר. וככה יוצא שלוקח לי פי 2-3 לקרוא מאשר לאדם הממוצע. עד כדי כך שניתן לומר שקצת פיתחתי חרדת קריאה. יש ספרים רבים שאני מתה לקרוא ולא מגיעה לזה בגלל שאני צריכה להתאמץ פי כמה מאדם רגיל כדי להתרכז ואני אדם חסר סבלנות. דווקא בכתיבה אין לי שגיאות כתיב. אצלי זה ענין של ריכוז. אבל יש גם משהו אירוני כאן , כי קשה לי להתרכז כשאני מקבלת הרצאה בע"פ בלבד, או בכתב בלבד. אני צריכה שתוך כדי שאני מקבלת הסבר על משהו, זה יהיה לי גם כתוב ויזואלית, כדי להבין. וזה לא טמטום. פעם הרגשתי מטומטמת כשלא הייתה מודעות לזה, כשהייתי נערה.

zivadina

New member
אבחון ADHD אצל מבוגר

אבחון של הפרעת קשב הוא אבחון רפואי. ניתן לעבור אותו אצל נוירולוג או פסיכיאטר, אבל למבוגר כדאי לעבור אבחון אצל פסיכיאטר אשר מתמחה באבחון הפרעת קשב ורכוז במבוגרים. הסיבה היא, שיש פסיכיאטרים שלא יודעים לאבחן את ההפרעה, ושנוירולוגים לא מוסמכים לאבחן בעיות התנהגותיות ורגשיות, אשר מציקות מאוד לאנשים ADHD בלתי מטופלים. במידה שרוצים לקבל השתתפות מן הקופה, צריך להיות בעל ביטוח משלים בקופה, ולברר עם אילו פסיכיאטרים או מרפאות קשב היא עובדת. אז פונים לאחת מן המרפאות האלו ואחר כך מקבלים החזר כפי שנהוג בקופה לגבי ייעוץ רופא מומחה, בתנאי שלא עברתם את מכסת הייעוצים השנתית. אתם מוזמנים לקרוא בקישורים הבאים:

למעלה