"דמעות וגשם"

נדבמור

New member
"דמעות וגשם"

אביתר אמר פעם אצל קוטנר "איך שאני מניח את הידיים על הפסנתר נהיה לי עצוב" אולי אבל רק אולי הוא שומר בתוכו את חולי העצבות והדכאון שלא מתוך בחירה כי זה סוג הבנאדם שהוא . בשביל בנאדם שלא מצא את עצמו עד התקופה האחרונה ובמשך החיפושים מעריציו חיפשו יחד איתו וזה עלה להם בלא מעט נוזלים, הוא נראה די רגוע ושליו. אבל אני מנסה להבין כבר חודשים מאיפה מגיעה העצבות הזאת? מה כואב לך אביתר? לפעמים צעקתי לו כששמעתי את הדיסק "אביתר אהובי אתה לא לבד!" כאילו שגם אני נדבקתי בחולי הדכאון כי פתאום גם אני הייתי לבד . שנינו בודדים והכאב שלו היה גם שלי . איך הוא עושה את זה? איך הוא משתלט עליך? לדעתי זה הקול שהוא מפזז בו בסוג של רכות מחוספסת , אבל אני צריך משהו יותר כתיב מאשר קריא ולכן הלכתי אל השורה המדהימה "דמעות וגשם" . על פניו לא אומרת הרבה . אבל בואו נתעמק . דמעה וטיפת גשם הן עצמים זהים לחלוטין מבחינה של מצב צבירה ומראה אבל הדמעות הקטנות והאישיות מוזכרות לפני הגשם האדיר והגדול. דמעה קטנה ומלוחה מול הגשם הקולקטיבי . ניתן לפרש את זה בשני דרכים . מחד גיסא אפשר להגיד שדמעותיו של אביתר נבלעות בתוך הגשם המסמל את הכלל. ומאדיך גיסא אפשר להגיד שדמעותיו שבאות בסדרן לפני הגשם בשיר חשובות יותר משאר המאורעות בחייו "הגשם" לצורך העניין . וזה הסוד לדכאון . הפרעה נפשית שמסדרת לי את החייו מלחיצת כפתור אחת לשניה . אני מקבל הקלה בדמעותיו של אביתר . כי אני לא בדכאון אני רק משתחרר בבכי כשקצת עצוב לי .

אין מה להתנצל..

הודעה מקסימה..
עוד לא ממש החלטתי מה ואם להגיב עליה כי יש איזה דבר או שניים שאני לא מסכימה איתם ב-100% אבל היא ממש לא מייגעת..
אולי עוד אגיב בהמשך..

Endlessoul

New member
וכמו שעדי אמרה- הודעה מקסימה.

מעניין במיוחד. אחלה פרשנות לפרזה "דמעות וגשם"

למעלה