דמי תיווך בעיסקה

ofirav

New member
דמי תיווך בעיסקה

היי לכולם ושנה טובה השאלה מופנית יותר למשפטנים או לבעלי ניסיון במקרה כמו שאציג. תיווכתי בין חברה על סף משבר בין השותפים לבין משקיע. סכום ההשקעה הינו בין חצי למיליון דולר. לא חתמתי שום חוזה על דמי תיווך כי אני מועסק כפרילנס בחברה וכן ישנה אמינות גבוהה ביני לבעל החברה, כך שישנה אי נעימות להחתים חוזה/זכרון דברים מה גם שאין לו שום צד בנושא הכספי של ההשקעה. עם המשקיע ההכירות שלי שטחית יותר אולם גם הוא איש אמין ואף ציין את העובדה בפני הבעלים שאני הוא המתווך בעיסקה הנ"ל. רציתי לשאול מס שאלות: 1. מה נהוג לקבל כדמי תיווך בעיסקאות מסוג זה? 2. במידה ולא ירצו לשלם לי האם ישנו תקדים משפטי למצב כזה? 3. מה לדעתכם האופטימום שיכול להיות מבחינתי (אולי אחוזים קטנים מהחברה- החברה הינה קטנה מאוד) אודה לכל מי שיתייחס לשאלתי בהקדם להת עופר

אני לא יודעת מה נהוג לקבל

כדמי תיווך או מהו האופטימום מבחינתך. אם לא ירצו לשלם לך תיאלץ לתבוע ולהוכיח שתיווכת בעסקה ושהצדדים (או לפחות צד אחד) ידעו על כך שאתה עושה כן תמורת תשלום. אם לא נקבע התשלום - בית המשפט יקבע את השכר הראוי. לא הבנתי אלו שירותים אתה נותן לחברה כפרילנס ומדוע לבעל החברה אין צד בנושא הכספי של ההלוואה (זה לא העסק שלו?). אפשר לנסות לשאול גם בפורום יזמות וניהול עסק

ofirav

New member
היי פלורי

אני מספק שירותי ייעוץ אירגוני לחברה. לבעל החברה (50%) אין התערבות בשיקולי המשקיע מול הצד השני ובכמה הוא יקנה את החלק השני. אמנם הוא הבעלים אך תפקידו בעתיד יהיה ניהול החברה ללא הצורך בניווט הכספים שיוטל על המשקיע (חלקו האחר בניהול). בכל מקרה שניהם ערים ומודעים מאוד לתיווך שלי ולקשר שלא היה מתחיל אילולא אני הייתי בעניין (שניהם לא הכירו מעולם לפני). בכל מקרה אני מודה לך על התייחסותך.

smart one

New member
מהכרותי את הנושא (מקרוב)

אמליץ לך בחום רב (מאד) לא לוותר על עריכת חוזה ולו הבסיסי ביותר. מקרים כגון דא מגיעים לעתים תדירות לפתחן של ערכאות.

אין לך שום סיכום עם אף צד

ולכן אינך זכאי לשום תשלום. לפנים משורת הדין כדאי שתשב עם הצדדים ותברר אם הם מוכנים לשלם לך "דמי תיווך" כלשהם ובאילו תנאים.

למעלה