דמי נסיעו ממעביד

John Doe14

New member
דמי נסיעו ממעביד

שלום לכולם. ב"ה התחלתי לעבוד אצל המעסיק הנוכחי שלי חודש שעבר, וגיליתי בתלוש האחרון כי תשלום הנסיעות החודשי בתחבורה הציבורית המשולם לי מעט נמוך יותר ממה שה"חופשי-חודשי" הרגיל עולה, כך שאם אציין זאת בפני המעביד שלי אני יודע בוודאות שהוא יעדכן לי את התשלום. אבל, אני בנוסף גם סטודנט, ומכיוון שכך הגדלתי לעשות וניצלתי את ההנחה השנתית המגיעה לי בנסיעה בתחבורה הציבורית, כך שבפועל יוצא לי שכביכול ה"חופשי-חודשי" שלי יותר זול ממה שהמעביד משלם לי כיום (למרות שאצל עובד "רגיל", כפי שציינתי, התשלום הנ"ל יהא נמוך מהנדרש). לפי החוק היבש אין למדינה בעיה עם העובדה שאעמוד על מה שמגיע לי ואדרוש את דמי הנסיעות שמגיעות לי כאזרח "רגיל", ואני מאמין שכך גם מבחינת המעסיק, אך שאלתי היא האם בגלל שאני מודע לזכויותיי כסטודנט ורכשתי מנוי נסיעות סטודנטיאלי שעלותו החודשית זולה יותר מהמעט שמשולם לי ע"י המעביד כיום, דרישה שלי להתאמת דמי הנסיעות שלי למחיר ה"רגיל" שלהם יהיה בבחינת גזל המעסיק מצידי? תודה מראש לכל העונים!

המעביד שלך מחוייב לשלם את הנסיעות שלך

אלא שהסכום אינו פטור ממס. נראה לי שזה הפער בין עלות החופשי חודשי לתוספת בתלוש.

John Doe14

New member
כנראה לא ניסחתי את עצמי נכון

המעסיק משלם לי נסיעות מעט פחות ממה שמגיע לאזרח "רגיל", אך אני כסטודנט משלם נסיעות אף פחות מהתשלום המופחת שמשלם לי המעסיק, כשהמעסיק יודע שאני סטודנט אך לא אמור "להיכנס לי לכיס" ולדעת שבעצם כסטודנט אני משלם פחות. השאלה היא באם אדרוש מהמעביד שישלם לי נסיעות בדיוק כפי שמגיע לי כאזרח "רגיל", האם יש כאן עניין של כביכול גזל (למרות שע"פ חוק את המעסיק לא אמור לעניין שאני כסטודנט משלם פחות על תחבורה)?

זכותך לקבל את מה שהחוק מחייב לתת

איני בטוח אם החוק מחייב את המעביד לשלם את עלות הנסיון שלך בפועל או את עלות הנסיעות המקובלת. (למשל, אם אתה דוקא נוהג ללכת ברגל לעבודה אני מניח שאתה עדיין זכאי לקבל הוצאות נסיעה) הייתי מציע לך לפנות לפורום חוק ומשפט ולברר באופן ברור את זכויותיך.

בזמנו היתה לי בעיה דומה

תשלום דמי הנסיעות שקבלתי היה באם המרחק של ממקום העבודה הנו שתים או שלוש תחנות איני זוכרת במדוייק ,אולם לא פעם אחת הלכתי ברגל למקום העבודה או שנתאפשר לי טרמפ וכו ,והעליתי שאלה זו בפני חברת כח אדם שהיתה המעסיק ,שאלתי באם המרחק ממקום מגוריי לעבודה עונה על הקריטריון לקבל דמי נסיעות ואלו אני בוחרת ללכת ברגל האם עדיין מגיע לי דמי נסיעה ומעניתי ,הן . בברכה

אופירA

New member
מנהל
השואל ציין שמבחינת החוק אין בעיה

אבל הוא רוצה לדעת אם בהלכות גזל יש בעיה. חברת כוח האדם ענתה לך את תשובת החוק, הידועה.

טוב רציתי

להשיב פה לתגובתך אופיר ,אבל כבר נתנה תשובה זהו עכשיו באמת הלכתי ,אני כותבת כי הבטחתי שתי הודעות . בסה"כ היה כיף ,לא? חהחההחחהחחה

REALI

New member
שלום אלה היקרה וחברי הפורום,

ראשית אני מתנצל שרק עכשיו חזרתי לכאן, אני רואה שהיו הרבה התפתחויות ואפילו כמה דרמות
. לגבי מה שכתבת על התורה שמאירה לכל מקום ותחום בעולם, זה לדעתי ממש יפה. ואם זה עדיין מעניין אותך, אז יצא לי ללמוד השבוע מעט על הפסוק שבו כתוב "אל עליון". חז"ל מלמדים אותנו שעד אברהם שערי הברכה היו נעולים ובזכות אברהם התחילו לרדת ברכות לעולם וזה עיקר עיניינו של אברהם ומטרתו בעולם (וכן של זרעו - עם ישראל). ולכן בפנייה הראשונה של הקב"ה לאברהם וב"כתב המינוי" שלו מופיע לשון ברכה כ"כ הרבה פעמים: וַיֹּאמֶר יְהוָה אֶל-אַבְרָם, לֶךְ-לְךָ מֵאַרְצְךָ וּמִמּוֹלַדְתְּךָ וּמִבֵּית אָבִיךָ, אֶל-הָאָרֶץ, אֲשֶׁר אַרְאֶךָּ. וְאֶעֶשְׂךָ, לְגוֹי גָּדוֹל, וַאֲבָרֶכְךָ, וַאֲגַדְּלָה שְׁמֶךָ; וֶהְיֵה, בְּרָכָה. וַאֲבָרְכָה, מְבָרְכֶיךָ, וּמְקַלֶּלְךָ, אָאֹר; וְנִבְרְכוּ בְךָ, כֹּל מִשְׁפְּחֹת הָאֲדָמָה. וכך בהקשר של אברהם אנו פוגשים לראשונה את הכהן - אדם שתפקידו להוריד ברכות לעולם (כן, זו ההגדרה הרישמית של הכהן, וכל עבודותיו הם פועל יוצא של תפקיד זה), והברכה שהוא בירך "בָּרוּךְ אַבְרָם לְאֵל עֶלְיוֹן, קֹנֵה שָׁמַיִם וָאָרֶץ." היא המקור לצורת הברכה שאנו מברכים עד היום: "ברוך אתה ה' א-לוקינו מלך העולם", ברוך אברם -- ברוך אתה לא-ל עליון -- ה' א-לוקינו קנה שמים וארץ -- מלך העולם. כאשר א-ל מקביל לא-לוהינו ועליון מקביל לשם ה', אלא שכפי שכבר הסברתי ה' א-לוקינו הוא ביטוי ששייך רק לעם ישראל אחרי מתן תורה שיש לו קשר "ישיר" עם הקב"ה ואילו א-ל עליון זה תרגום כללי לשני מושגים אלו. בתוספת זו באתי רק לשתף בלימוד שלמדתי בנושא, ולא לענות על שאלתך, שאין לי יכולת להוסיף יותר ממה שכבר כתבתי. לגבי הדיונים האחרים שהיו לך כאן בפורום השבוע, לדעתי חברי הפורום הפסידו אותך בלי לדעת כלל מה הם מאבדים וחבל בשבילם. כל ההתקפות שהיו כאן לא איפשרו לנעימות הרבה שבך לבא לידי ביטוי ובנוסף שידרו כאן קשיחות וקבעון מיותר לדעתי. רובם ככולם כאן גדולים ממני בחכמה במעשים ובגיל וכמובן בקביעות בפורום ולכן אין לי הרבה זכויות לבא בטענות או לשפוט. אבל את דעתי אומר, שלדעתי כל פורום צריך לדעת את מקומו, ומקומו הוא בראש ובראשונה ה"אכסניה" (במלעיל...) שלו והאוכלוסיה הבאה בצל קורתו. ופורום בתפוז, גם אם הוא מוגדר לעסוק בהלכה, הרי שהוא מוגדר כך ע"מ להוות מענה לציבור הקיים בסביבה זו, וכפי שניתן לראות מהשירשורים בשבוע האחרון, רוב השאלות הם לאו דוקא על הלכות שטיפת כלים כפי שאלה התבטאה אלא שאלות כלליות יותר, כי כל אחד שואל ממקומו, ומקומם של אוכלוסיית תפוז הוא מגוון מאד, ועל כן - לדעתי - אם הפורום יהיה קשה כארז ויגדר עצמו בתוך תחום מצומצם ומוקשח הוא יחטיא את מטרתו וממילא יחטא למטרתו. ומכיוון אחר, פורום שפתוח לדיונים הוא גם מעניין יותר ופורה יותר וממילא גם מושך יותר וימשוך אליו גם אנשים ש"לא מאמינים שהם כותבים פה", ובנוסף פתיחות מצדו של כל אחד ואחד בפני עצמו נראה לי הרבה יותר בריא. והערת אגב נוספת, קיבלתי על עצמי מנהג יפה שלדעתי הוא מומלץ לכולם - לדעת לגבי כל אחד שאני מתכתב מולו, לפחות, האם הוא הוא או שמא הוא היא... ועל כן, השם הוא לא אופיר אלא אופירה, שהיא אשה מכובדת (ואם אני לא טועה היא לא רחוקה מגילך אלה) ומאד נבונה, שגדולתה - שמעט ניסתרת בתשובותיה הקצרות בפורום הלכה - באה לידי ביטוי בולט יותר בעצותיה הנבונות בפורומים של תמיכה נפשית. ולשאר חברי הפורום אוסיף, שהקב"ה ברא בעולמינו נשמות רבות וחלקן נשמות גדולות מאד, ולמרבה הפתעתינו את חלקן הוא בחר לשתול דוקא במשפחות לא ממש דתיות ואפילו לא ממש משכילות, ואעפ"כ נשמות אלו מכח גדולתן העצמית התעלו בכוחות עצמן לאן שהתעלו, ולמרבה הפתעתינו יש אנשים בעמינו שאעפ"י שהם לא דתיים בהגדרה השבלונית, מעשיהם נאים ותורתם עמוקה מאד, ואפילו יותר (והרבה יותר) ממה שחלקינו אי פעם נזכה להגיע אליו, ולמרבה הפתעתינו הם פועלים ישועות גדולות לעם ישראל יותר ממה שהיינו יכולים להעלות על דעתינו. כידוע עם ישראל מופיע בדור שלנו בצורה מורכבת מאד מאד, וההגדרות החברתיות צרות מלהכיל את שישים ריבוא הנשמות השונות שבעם ולכן לדעתי הפתיחות חשובה מאד וכמובן שזו רק דעתי וכל אחד ינהג כפי שטוב לו. כל טוב וצום קל ומועיל לכל מי שיצום מחר.

תגובה ונבקש את דעת הרב

מצאתי תשובות שמראות שלכאורה אין בעיה במקרים דומים אז אולי גם במקרה שלך אבל נחכה לתשובת הרב שיכריע אם המקרה שלך דומה להם: לכבוד הרב שלום רב אם בעלי עובד בשני מקומות עבודה. האם זה גזל לדרוש בשני המקומות לשלם נסיעות? תשובה אם דמי נסיעות הם חובה על המעביד זה לא גזל. לכבוד הרב עבודה בשכר+נסיעות. שאלתי לגבי הנסיעות,במידה ואני לא נוסעת בימים מסויימים,האם מותר לי לדווח על ימים אלו ולקבל את הנסיעות האלו? תודה רבה! תשובה על פי חוק ומנהג המדינה וזה מעוגן בהלכה מגיע לך דמי נסיעות , ואין זה משנה אם היו לך הוצאות נסיעה או לא או בכל דרך שהגעת לשם . שאלה - 85542 לכבוד הרב מוצפי שליט"א שלום וברכה בכל ברצוני לדעת האם אני צריכה לדווח על נסיעות באוטובוס לעבודה אם נסעתי בטרמפ? תודה רבה ושה יתן הרבה כח תשובה שלום כבוד הרב הגאון בן ציון מוצפי שליט''א. העבודה שלי לא כ''כ קרובה לבית אני הולכת ברגל, לפעמים מסיעים אותי,משלמים לי על הנסיעות אבל אני לא מוציאה כסף על נסיעות,זה גזל? תשובה זה אינו גזל, כי את חוסכת לך את הכסף בזיעת אפך ובפסיעותייך. לכבוד הרב שלום רב אני אמורה לקבל החזרי נסיעות על הוצאות נסיעה לעבודה. האם מותר לי לדרוש החזר גם כשאני מגיעה ברגל או ברכב שלא שלי, ובפועל אינני מוציאה כסף לבעל הרכב? תשובה מותר לך , כי מגיע על פי החוק ואלה התקנות והזכויות של העובד . אין צורך לדווח , כי הנסיעות מגיעות לך ביושר .

למעלה