דמי לידה

Dormicum

New member
דמי לידה

שלום,

מהי הפרוצדורה של קבלת דמי לידה בצבא?
אני יודעת שבאזרחות התביעה נעשית מול ביטוח לאומי עם מילוי טפסים, ואז מקבלים בפעימה אחת משכורת של 3.5 חודשים (לפי ממוצע המשכורות האחרונות).
ביחידה אמרו לי דברים אחרים וקצת מוזרים - שרק צריך לעדכן טופס 19 מולם, ביטוח לאומי לא מעורב, והמשכורות ממשיכות להגיע מדי חודש בתלוש (כמו כל חודש).

אודה לתשובות.

אירה1231

New member
תשובה

מה שאמרו לך נכון. המשכורת ממשיכה להגיע רגיל למשך 14 שבועות. אם תאריכי את חופשת הלידה תקבלי תלוש משכורת שכתוב בו 0 על התקופה המוארכת. ביטוח לאומי לא מבטח אותך כשאת בצבא ולכן הוא באמת לא קשור.
מה שכן תקבלי מביטוח לאומי זה את המענק החד פעמי וקצבה לילד. את זה תקבלי אחרי שבבית החולים שבו את ילד ימלאו איתך טפסים בזמן השחרור. בבית החולים יש נציג של משרד הפנים שממלא איתך תעודת לידה ועוד כל מיני טפסים ומגיש עבורך את הבקשה. ככה לפחות זה היה בלניאדו וממה ששמעתי מחברות גם בבתי חולים אחרים.

שיהיה מזל טוב!

Dormicum

New member
תודה רבה! וכדי לחדד את העניין -

הכוונה היא שבמשך 3 חודשים אקבל את המשכורת שקיבלתי טרם הלידה ובחודש הרביעי אקבל לערך חצי ממנה? 14 השבועות נספרים מיום הלידה עצמו?
האם אכן מדובר באותה המשכורת שהייתה טרם הלידה או שיש ניכויים/תוספות? למשל - הבנתי שמגיעה עוד נקודת זכות במס הכנסה על כל ילד, מתי זה מתעדכן?
אני פשוט רוצה לתכנן מבחינה כלכלית את החודשים הקרובים ואי הודאות קצת מטריד :)

תודה רבה לך!

Dormicum

New member
אגב, שאלה של "מתחילים"

בתלוש השכר (קבע) מנכים כל חודש "ביטוח לאומי" - איך זה מסתדר עם העובדה שביטוח לאומי לא מבטח אותנו?

אירה1231

New member
תשובות

את תמשיכי לקבל את המשכורת הרגילה שלך, אין ניכויים מיוחדים.
אכן מקבלים נקודות זיכוי על ילד, זה אמור להתעדכן אוטומטית כשאת ממלאה טופס 19.
את תקבלי משכורת רגילה 3 חודשים ובחודש הרביעי משכורת על מה שנשאר מ 14 שבועות.
השבועות נספרים מהיום שבו יצאת לחופשת לידה. אם יצאת לפני הלידה( יש אפשרות לצאת כחודש מראש אם אני לא טועה) אז זה יספר מאז. אם עבדת עד היום האחרון זה יספר מיום הלידה. אם ביום הלידה הספקת להגיע לעבודה בבוקר זה יספר מהיום אחרי הלידה.

אגב, שימי לב שאם את מאריכה את חופשת הלידה את לא מקבלת משכורת על ההארכה אבל עדיין תצטרכי לשלם ביטוח בריאות, ביטוח לאומי ודמי חבר. אני לא יודעת בדיוק איך מסדרים את זה מול מופ"ת. במקרה שלי כשחזרתי מחל"ת של שנה היה לי חוב לצבא שהם גבו ממני בתשלומים במשך מספר חודשים.

לגבי ביטוח לאומי, אכן אנחנו משלמים עליו והוא לא מבטח אותנו. אפשר לקוות שבעתיד כשלא נהיה בצבא ונצטרך ממנו כספים באמת נקבל אותם, כי אנחנו משלמים כל השנים כמו כל אזרח.

מקווה שעזרתי.

למעלה