דמי לידה

דמי לידה

אילו טפסים יש לצרף לתביעת דמי לידה (אני רוצה לארגן הכל מבעוד מועד)? מבחינת תלושי המשכורת, כמה תלושים צריך ושל איזה פרק זמן?(למשל 12 מתוך 24 החודשים האחרונים וכד'...) תודה מראש -

cוורנה1

New member
אופן הגשת התביעה שלום לך B l u e D e v i l, מעבירה לעיונך את טופס התביעה לדמי לידה: 355 - תביעה לדמי לידה יש לך הנחיות מלאות בטופס למילוי. צרפי 10 תלושי שכר אחרונים עם מכתב הסבר לגבי אי החתמת מעסיקך על הטופס. ../images/Emo50.gif

תודה.עוד קטנה

כתוב שיש להגיש את התביעה לא יותר מ9 שבועות לפני התאריך המשוער. לי יש עוד 4 שבועות לתאריך. אני יכולה להגיש את התביעה כבר עכשיו? אני ממלאה את הטפסים, מצרפת 10 תלושים אחרונים, בכוונתי לצרף את מכתב הפיטורים יחד עם מכתב הסבר על עניין התביעה. זה מספיק? כי לא כתוב שם משהו נוסף. בנוסף, בשנה האחרונה היו לי 2 מעסיקים. זה משנה?

cוורנה1

New member
תביעה לדמי לידה לגבי הגשת התביעה לדמי לידה, בתקופה בה את מקבלת דמי אבטלה, יכולה ליצור מצב(מנסיון של פונות בעבר לפורום זה ואחרים), שבמקום דמי אבטלה,קבלו דמי לידה. תשלום דמי הלידה משולם בכל מקרה רק לאחר הלידה ולאחר העברת האישור על הלידה. (אישור אותו מקבלים מבית החולים). יתכן וכאן יהיה הפתרון עבורך לגבי המעבר בדמי האבטלה לקב' גילאים גבוהה יותר, שכן,במידה ויפעלו לגבייך כך ותשלום דמי הלידה יהיה ממועד בו את זכאית לדמי אבטלה, תוותר לזכותך יתרת ימי אבטלה,אותה תוכלי לחזור ולדרוש בתום חופשת הלידה. שוב,המידע הוא מנסיון הפונות בעבר בפורום ולא ברור כיצד יפעלו לגבייך. לגבי עבודה אצל 2 מעסיקים, מלאי כל טופס בנפרד. אם יש באפשרותך להעביר למעסיק קודם למלא את חלקו, ולא,הגישי תלושי שכר עם הסבר לכל מעסיק. ../images/Emo50.gif

אני כבר

לא זכאית לאבטלה בכל מקרה.היום נכנס לי הסכום של חודש שעבר ואני לא אקבל יותר אז אם בכל מקרה מחכים עד ללידה שתהיה רק עוד חודש הפתרון כנראה לא ישים. מבחינת האבטלה החתמתי גם את המעסיק השני אבל בתכלס, נראה לי פשוט מפגר לנסוע פעמיים לקצה הארץ כדי להחתים מעסיק שעבדתי אצלו לפני שנה וחצי. השאלה אם לגבי המעסיק הראשון, שכבר מילא את כ-ל הטפסים האלו ומסר הכל מבחינת האבטלה אפשר לצרף מכתב שמבקש לוותר על החתמתו מחדש בגלל הטרטור. והשאלה הגדולה באמת - אם יש להם בעיות עם המסמכים/המכתבים הנילווים שלי, האם הם מודיעים לי על זה? כמה זמן אחרי הגשת הבתיעה אמור להיכנס הכסף? ראיתי שם סעיף שיש להחתים את רופא הנשים המטפל בו כתוב גם באיזה שבוע הוא חתם, זה כאמור בנוסף לאישור מבית החולים?

cוורנה1

New member
דמי לידה לגבי טופס התביעה. את יכולה לשלוח למעסיקך למלא ולחתום באמצעות הפקס. אם יש לך תלושי שכר צרפי גם אותם(תמיד צילומים). "דמי הלידה משולמים באמצע חופשת הלידה, בתשלום אחד, לחשבון הבנק של הזכאית להם." דמי לידה - שיעורי דמי הלידה אם חסרים מסמכים הם מידעים בכתב בד"כ. החתמת הרופא על תאריך הלידה המשוער הוא למי שמגישה את התביעה לפני הלידה. (זוהי אופציה מצויינת לזירוז הטיפול בתיק אם קיים עומס בסניף בו את מטופלת). בד"כ לאחר לידה מעבירים את האישור מבית החולים-זהה לכל האמהות. ../images/Emo50.gif

תודה אורנה

אני אגיש בעוד כשבועיים-שלושה את המסמכים בתקווה שהם לא יעשו לי בעיות חתומים ע"י רופאת הנשים שלי כדי לזרז את התהליך. אני מקווה שלא יעשו לי בעיות עם מקום העבודה הראשון. בתביעת האבטלה הם דרשו מסמכים מקוריים מה שחייב אותי להמתין לדואר ישראל או לנסוע לשם בעצמי

למעלה