דמי כיס

anatdror

New member
דמי כיס

קודם כל ברצוני לברך את הפורום הנפלא הזה הגעתם ברגע הנכון לחיי. שמי ענת ואני אמא לשלושה ילדים 16,13,8 רציתי לדעת לגבי דמי כיס שאני רוצה להנהיג כיוון שעד עכשיו הם קיבלו כסף כאשר הם היו צריכים או לממתק בעצם הם קיבלו כסף כמעט כול יום, כמה כסף מקובל לתת כמובן לכול אחד לפי גילו והאם יש לכם פתרונות אחרים, אני צריכה משהו די קבוע כיוון שלי קשה להגיד לא. שיהיה לכולכם יום נפלא , ענת.

נירה63

New member
ענת אני נגד דמי כיס.

אבל זו אני ואת תחליטי כרצונך. תראי הרבה הורים לתלמידי היקרים שואלים אותי, כמה לתת דמי כיס? וכאן אשאל גם אותך ברשותך כמובן... דמי כיס פעם בשבוע? נגיד 10 ש"ח או אולי 20 ש"ח?? ומה על הילד לעשות? האם דמי הכיס אמורים לכלו רק את ההוצאות של הילד על ממתקים? בילויים.? מה בדיוק זה כולל שהרי.... אם תתני דמי כיס ויש למשל יומולדת לחבר, אז מי קונה מתנה? האם את או מדמי הכיס? ואם הולכים לסרט עם החברים מי משלם?מדמי הכיס? הענין הוא ש....לא בטוחה שדמי הכיס תמיד יכולים לכלול את הכל...וגם זה נעשה מאין סחר שכזה... לי יש ילד בן 12 ואין דמי כיס...מה כן יש?? יש הרבה שיחות של...אני רוצה שתתני לי כסף לבאולינג ולסרט ואני אומרת לו, שלא תמיד אפשרי ,ואם אפשרי אתן לך כסף על מה שאתה זקוק לו השבוע....ואם לא אז לא תקבל מפני שהשבוע אני לא יכולה להוציא כסף. תראי בגדול אני משלמת ולימדתי את הילד שלי, לפחות עד עכשיו זה מצליח לנו ש...לחשוב ולהתנהל נכון בחיים,ולא תמיד הכל קונים וכו'.... דבר נוסף אני לא כל כך רוצה שהוא יתעסק בכסף בשלב הזה של חייו, לא יודעת למה אבל....שהראש שלו יתעסק בדברים אחרים חשובים. אבל זו דעתי האישית, ואיש איש באמנותו ובדרכו יחיה, ואם את רוצה לתת דמי כיס, בהצלחה ושיהיה לכולכם רק טוב ,שמח וניעם. בהצלחה.

נירה63

New member
ענת רק כעת שמתי לב לעוד משהו

ושוב מתנצלת מראש, דברי לא יכתבו כאן בכדי להעליב או לפגוע אלא רק מתוך הלב... תשמעי ענת, להבדיל אבל כן קשור.....אני מחנכת בבית ספר יסודי , ויש תלמידים מסויימים ,לשמחתילא הרבה אבל יש...כשאני מסבירה,מבקשת,עומדת על שלי, מעירה התגובה: לא רוצה, או מה פתאום, או אני לא מסוגל שאומרים לי לא!!! בקטעים כאלה אני נעמדת מקשיבה ושואלת את אותו ילד, למה אינך מסוגל שיומרו לך לא!!! למה אתה מתכוון... ואותם תלמידים שבבית הוריהם לא אמרו להם לאאאאאאאאא, כי האמא או האבא או הסבתא לא היו מסוגלים להגיד לא, אותם ילדים כל כך סובלים, מפני שהחברה שלנו, לא תמיד את מקבלת את כל מה שאת רוצה, וכן, יש להגיד לאאאאאאאא לילד,מה לעשות אילו הם החיים. אז סליחה ענת יקרה, אבל למה אינך יכולה לעמוד בזה? למה אינך יכולה להיות אסרטיבית ולומר, לאאאאאאאאאאאאאאא!!! הרי בבית ספר, בתיכון בצבא בעבודה בחיים, הרבה פעמים יומרו להם, לא, אי אפשר, אז מה יקרה לדעתך?? אני רואה לפעמים כאילו ילדים מקסימים שעולמם כאילו חרב עליהם, כשמעיזים לומר להם, לא. אז למען הילדים שלנו, אני צובטת ובולעת את לשוני לעיתים וכן אומרת, לא. כדי שילמדו ויבינו שלא תמיד מקבלים מה שרוצים, ויש פעמים שהחיים מביאים אותנו למצבים שאין בבית או שאי אפשר כרגע לקנות מכנסי ג'ינס ב- 500 ש"ח, וכו'.... זו דעתי ושוב לא להפגע ממני, נירה.

א ג מ י ת

New member
ואני דווקא בעד

שלושת הילדם שלי מקבלים דמי כיס. אני חושבת שבדרך הזו הם לומדים לתכנן דברים, לדחות סיפוקים, ולנהל תקציב בזעיר אנפין... כמובן שמראש קבענו איתם מה כוללים דמי כיס ומה לא. כשהבן שלי רצה נעליים ב 300 ש"ח, ואנחנו לא הסכמנו לקנות אותם (גם כי זה לא היה בתקציב המתוכנן לאותו חודש, וגם כי חשבנו שזה סכום גדול מידי) , הוא חסך מדמי הכיס שלו, והגיע לנעליים הנכספות. היו גם כמה פעמים שיצאנו עם הקטנה לטיול, והיא רצתה לקנות משהו מסוים, שלנו נראה מיותר. ברגע שאמרנו לה שזה מדמי הכיס שלה, היא חשבה שנית, ולפעמים אף ויתרה. גם פלאפונים. הגענו איתם לסכום מסוים, אותו אנחנו משלמים. מעבר לזה - ישולם מדמי הכיס. הבן שלי בן 16, ודמי הכיס לא מספיקים לו, הוא החליט לצאת לעבודה. בהתחלה לא ראיתי את זה בעין יפה, אבל אח"כ (גם בזכות הסנא) חשבתי בעצם למה לא. שילמד שקשה להשיג כסף, ויחשוב פעמיים לפני הוצאה על שטויות. כל עוד זה בשעת סבירות, ולא פוגע לו בלימודים - בעיני זה בסדר.

מסכימה מאוד

אמנם הפיצ'ון עדיין קטן אבל יודעת שבדיוק ככה אני רוצה התנהל בעתיד איתו. אני באה מבית מאוד מבוסס שההורים שלי מצד אחד קנו לי הרבה דברים אבל מצד שני לא כל דבר. מעולם לא היו בגדים יקרים ובגדי מעצבים, גם הם קונים בסופרים זולים וכו'. מה שכן זה שלימדו אותי, שאם אני רוצה משהו שאני ארויח את הכסף. מגיל 12 עבדתי בבייביסיטר, בגיל 16 עבדתי בקיץ כמזכירה במשרד של ההורים שלי, באוניברסיטה אמא שלי נתנה לי סכום ממש מינימלי לקיום ולכן עבדתי בטלמרקטינג. מעולם לא לימדו אותי לחסוך בחכמה או לתכנן נכון את ההוצאות שלי אבל כן לימדו אותי שאם אני רוצה מערכת סטריאו אני צריכה לעבוד ולהרויח לבד (ואכן קניתי בגיל 13). אז נכון שאת רוב הכסף שהרווחתי בזבזתי על שטויות אבל זה היה שלי ונהנתי מזה.

dify

New member
מהצד של הילדה...

אני ללא ספק אתן לילדים שלי דמי כיס סמליים ככל שיהיו כי זה נותן לילד תחושה של עצמאותשלא לדבר על זה שלילד קטן זה נותן תחושה כאילו הוא "כבר גדול". בגיל ממש קטן כשקיבלתי לחג סכום שמשתווה היום לשלושה שקלים זה נתן לי להרגיש כאילו הפוטנציאל לכל העולם בכף ידי. כשהייתי גדולה זה היה הרבה יותר משמעותי אצלנו לא נתנו דמי כיס וזה אומר שכל נתינה היתה מלווה בתנאים ו"ריגשי" ואיום- "אני נתתי לך כסף ל... כשאת רצית..." "אם לא תעשי... לא תקבלי..." "אני חוסכת מעצמי כדי שיהיה בשבילך..." לא היה שום דבר בטוחץ לא היתה לי שליטה על כלום. תמיד תמיד הייתי תלויה. ותמיד תמיד בתחושה שלקבל כסף יעלה לי במשהו מאד מהותי לפני או אחרי קבלת הכסף... זה הביא אותי בעיקר לוותר על לבקש=לוותר על לעשות ולהינות מדברים. אז אני בטוחה שהורי לא עשו את זה מרוע. ואולי הם חשבו שזה לטובתי. אבל לדעתי זה גרם לי לסגת ולוותר על הרבה דברים שבכלל לא הגעתי לבקש מהם. הילדים שלי קבלו סכומים מתאימים לפי גיל, כדי שיוכלו ללכת ולקנות משהו אם לא ארצה לקנות להם. כדי שיוכלו להרגיש מה זה לחסוך למטרה גדולה בלי להיות תלוי ברצון של מישהו אחר, כדי שיוכלו להפתיע אותי למתנת יום הולדת אם ירצו. כדי שידעו בגיל יותר מתקדם להעריך שכסף זה דבר בסופו של דבר מוגבל (ומי כמו אנשי הפורום פה יודעים על מה מדובר). וכדי שיהיה להם כייף. האם הכסף הוא במקום משהו אחר או בנוסף? זה כבר החלטה של ההורה יחד עם הילד.

לולי בת 8 ויש לה דמי כיס

בסך של 10 ש"ח לחודש. דמי הכיס והכסף שהיא מקבלת לעיתים משמשים עבור "בזבוזים" קטנים שהיא רוצה. היא עדיין לא בגיל של יציאה לבילוי בקניון עם חברות אז אין חישוב של הוצאות מהסוג הזה. כל מה שהיא צריכה היא מקבלת, למשל היא רצתה זוג עגילים (ויש לה כבר איזה 80 זוגות) אז היא קנתה לעצמה ומשחק קופסא שהיא רצתה. היא מאוד מחושבת והגיונית בהוצאות שלה. בחופש הגדול האחרון היא עשתה מכירת בובות - כל מה שהחלטנו שאפשר לוותר עליו - היא ירדה לגינה ליד הבית, הכינה שלט, תכננה מבצעים ואני ישבתי לא רחוק ממנה,להשקיף, היא עברה ושיכנעה אנשים ליקנות והרויחה כסף. מה שנשאר - תרמנו .

YULI9

New member
אני רואה בדמי כיס העברת אחריות לילד

אני נגד מתן דמי כיס בלי מטרה מוגדרת או בגיל שהילד לא מבין את משמעות תכנון תקציב. אני נותנת דמי כיס לבת הגדולה בת 16.5. ישבנו ובדקנו כמה אנחנו יכולים להקציב לבילויים ומתנות לחברות. עכשיו שני התחומים האלו באחריותה. היא יודעת שאם לא תתכנן נכון לא תוכל לצאת למסיבה או שתצתרך לחפש הכנסה כדי לממן אותה. אם נשאר לה עודף היא יכולה להוציא כרצונה. למרות שזה לא קל אני קשוחה ולא מוסיפה כסף אם חסר. בנתיים, כחצי שנה זה עובד. חשוב להסביר לילד איך מתכננים את התקציב ולהסביר למה אסור להלוות מחברים. לאט לאט אני מתכננת להעביר לאחריותה תחומים נוספים כגון בגדים וספרים. לדעתי זה חינוך חשוב מאוד לקראת חיים עצמאיים. אחרת אנחנו מצפים מהילדים לצאת לחיים ופתאום לדעת יש מאין איך מנהלים את ההכנסות וההוצאות ומתפלאים איך הם נכנסים למינוסים וחובות.

anatdror

New member
דמי כיס

תודה לכולכם על התשובות ונירה אני לא נפגעתי ממך נתת לי חומר למחשבה ועל זה תודה, ענת.

למעלה