דמי כיס

AYELET1

New member
דמי כיס

למרות , שהנושא כבר עלה בפורום, שאלה אתיר שאלה בקשר לדמי כיס, התפתח דו שיח, שהולך לאיבוד, עקב היותו בתחתית הדף. מוזמנים להביע דעתכם, בשרשור חדש זה.

אתיר

New member
הרעיון הוא

מכיוון שיש מטלות שהן צריכות לעשות בבית כלומר לסדר את החדר, לקפל את הבגדים שלהן, להכין שעורים ומערכת למחרת, לעזור בדברים קלים בבית כגון, לשפוך זבל, להשגיח את האח הקטן ( כמובן כשאני בבית). לפעמים עד שהן עושות משהו יוצאת לי הנשמה מרוב עצבים. אז חשבתי לת דמי כיס בתנאי שעושים את המטלות - שמסוכמות ביננו בהתחלה. לא עושים - מורידים קנס מדמי הכיס. מה דעתכם??????(זה לא שאני מחפשת פועלות ניקיון - זה יש לי , אך מכיוון ששנינו עובדים ואני לא יכולה לעשות הכל לבד בבית וגם לדעתי לא חייבת לשרת אותן בדברים אלו ( מלבד הילד)

AYELET1

New member
רק לפני שבועיים דובר נושא התשלומים

כאן בפורום. הדיון אודות התשלומים החל כאן, אבל היתה לו גם התחלה מעניינת. כדאי לך להציץ מתחילת השרשור.

AYELET1

New member
אם יש לך מה להוסיף בנושא, את מוזמנת

כמובן להוסיף, להביע הסתייגויות וכו´

דליה.ד

New member
אני לא נוקטת בשיטה של דמי כיס

בסך הכל כשהחברה בקיבוץ אין איפה לבזבז כסף....אה! יש יתרונות לעניין הזה!
כמעט שכחתי!
אבל כשהם צריכים אני נותנת. בחופשים יש להם יותר הוצאות כי הם נוסעים יותר, אבל בסך הכל זה נסבל. את ההכנסות מהבייבי סיטר הן שומרות לעצמן וההורים שלי עושים "מתן בסתר" לשלושת הגדולים. לגבי תשלום על עזרה בבית - בשום פנים ואופן לא! הם חלק מהבית ולכן הם שותפים לנקיונות, למטלות וגם לטיפול באחים הקטנים (דרך אגב, אני בהחלט חושבת שהטיפול בקטנים מגביר את הקשר בין הגדולים לקטנים, מכיוון שאין להם תחומי עניין משותפים ופעילויות משותפות ולכן זו דרך מצויינת ליצירת קשר) מידי פעם - כמובן!.

דליה.ד

New member
זה כמעט לא קורה

כשאני מתכוונת ל"טפל" זה לפעמים לקלח אותם, או לקחת אותם לבריכה או להשכיב. בדרך כלל זו מטלה נקודתית קצרת זמן ואין בעיה. להיפ, נדר אוהב לקלח את אחיו הקטן והבנות אוהבות לקלח את תהל ולקלוע לה מליון וחצי קוקיות לאחר מכן...
כאשר אנחנו זקוקים לבייבי סיטר, בדרך כלל אחד פנוי ואם לא אז יש חברה מבוגרת נחמדה שאוהבת את הילדים שלי ומוכנה לבוא ברצון (ובדרך מכינה לי עוגה...). ביום ג´ הבא אנחנו זקוקים שהם יטפלו בהם מהבוקר עד הערב כולל ארוחת ערב מקלחות והכבה. אז הם יודעים זמן רב מראש, מחלקים בין שלושתם את המטלות (למרות שיש ארוחת ערב בחדר האוכל הם מעדיפים להכין בבית דברים שהם אוהבים...אפילו פשטידה או מרק) ובדרך כלל ממש אין בעיה! כאשר צריך לתת כסף לכל מיני דברים, אני נותנת בגבול הסביר. עדן נסעה אתמול לסרט עם חברות, היו לה מבייבי סיטר 60 שקלים, הוספתי לה 40 והכל היה בסדר ונשאר עודף (הן גם אכלו בורגר אן פיצה האט). הגדולה נסעה למועדון לילה נתתי לה 50. מכיון שזה לא קורה כל יום, אין בעיה. כי בסופו של דבר אני ממש לא רוטשילד.

AYELET1

New member
טוב...

בייביסיטר אינני צריכה אך הם בהחלט מוזמנים להכין אצלי פשטידות

למעלה