דמי הבראה ונסיעות

morad12

New member
דמי הבראה ונסיעות

2 שאלות. 1. אני עובד בחשמל כשכיר מתחילת 2010 (1.1.10) ועדין לא קיבלתי דמי הבראה. רציתי לשאול מה קובע החוק בנוגע למועד התשלום ומה מגיע לי לי בעבור כל שנה. 2. נסיעות שהן לצורך עבודה, ז"א נסיעה לאתר כלשהו בבוקר וחזרה ממנו בסוף יום עבודה- האם הן נחשבות כחלק מזמן עבודה? תודה.

צוות Gov

New member
דמי הבראה ונסיעות

שלום רב, להלן מידע אודות תשלום דמי הבראה, כפי שפורסם באתר משרד התמ''ת>זכויות עובדים: דמי הבראה: עובד זכאי לדמי הבראה אם עבד באותו מקום עבודה שנה אחת לפחות. גובה דמי הבראה ליום הוא 351 ₪ (החל ב 01.07.10). (לצו ההרחבה ) מספר ימי ההבראה המגיעים לעובד בהתאם לוותקו בעבודה הם 5 ימים בעד השנה הראשונה; 6 ימים בעד השנה השנייה והשנה השלישית (בעד כל אחת מהן); 7 ימים בעד השנה הרביעית עד העשירית. (הרשימה נמשכת) להלן מידע אודות מועד התשלום, כפי שפורסם באתר www.am1.org.il>זכויות עובדים: מועד התשלום המקובל, הוא בין חודש יוני, לחודש ספטמבר, אולם ניתן לסכם אחרת. מעסיק רשאי לשלם דמי הבראה לעובדים בכל מועד אחר, בהנחה שסוכם הדבר והנו מקובל על שני הצדדים. לגבי שאלתך השניה, מבירור שערכתי מול הסתדרות העובדים נמסר לי, כי עובד אינו זכאי לשכר בגין זמן נסיעה. (העובד הינו זכאי להחזר הוצאות נסיעה) לבירורים נוספים, ניתן לפנות ישירות ליחידה לסתדרות העובדים בטלפון -1-700-700-331 בברכה, מיכל.

למעלה