דמי אבטלה...

אפרסק1123

New member
דמי אבטלה...

בשנת 2004 קיבלתי חודש אחד דמי אבטלה-רק בינואר 2004 (קיבלתי שלושה חודשים בתוך 2003). השאלה שלי היא: א) האם זה קריטי לציין את זה בטופס החזר מס? ב) את הסכום שקיבלתי אני אמור לצרף לסכום של המשכורת (סעיף 158- בסעיף ממשכורת/ משכר עבודה לרבות תקבולים מביטוח לאומי (תגמולי מילואים, דמי לידה, שמירת הריון, דמי אבטלה, פגיעה בעבודה וכו), פשוט לחבר את מה שקיבלתי מהאבטלה עם מה שרשום לי בטופס 106 לגבי שנת 2004? ג) איזה מסמך אני צריך לצרף להוכיח את זה, האם המסמך של מה ששלחו לי ביטוח לאומי בהקשר לקבלת דמי אבטלה? הרבה תודה וחג שמח

תשובות

חובה לציין את זה, ויש משבצת מיוחדת לתקבולים מהמוסד לביטוח לאומי. אגל גם אם לא תכתוב את זה, מס הכנסה יודע בעצמו (המחשבים שלו ושל ביטוח לאומי מדברים ביניהם). אתה אמור לבקש אישור שנתי מביטוח לאומי (אפשר דרך האתר שלהם) אבל גם האישורים החודשיים שיש לך מספיקים.

tomerm1

New member
תשובות

א. כן ב. יש סעיף נפרד לתקבולים מבטוח לאומי. ג. צריך אשור שנתי על תקבולים שהבטוח לאומי מנפק. כל מקרה אולי כדאי לך לבדוק אם יהיה החזר או לא.

אפרסק1123

New member
אישור שנתי?האם מספיק אישור חודשי?

הי תומר לא קיבלתי מביטוח לאומי שום אישור שנתי לגבי מה שהם שילמו לי באבטלה- אלא רק אישורים חודשיים לגבי ינואר ופברואר. דרך אגב שילמתי גם מיוזמתי ביטוח לאומי- גם זה יכול לתת לי נקודות זכות? עופר

למעלה