דמי אבטלה....

נפתלי ג

New member
דמי אבטלה

ברכות לאורחים. מצורף ציטוט מחוק בטוח לאומי אבטלה. ‏חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה - 1995‏ ‏פרק ז': ביטוח אבטלה‏ [ו'1] ‏סימן ג': דמי אבטלה‏ ‏176.דמי אבטלה למי שיש לו הכנסה מעבודה או ממשלח יד‏ [127טז3] ‏ (א) הזכאי לדמי אבטלה ובעד אותו זמן יש לו הכנסה מעבודה או ממשלח יד, תנוכה ההכנסה הממוצעת היומית מהעבודה או ממשלח היד מדמי האבטלה המגיעים לו ליום.

נפתלי ג

New member
למיקי

אם יש אפשרות טכנית להצעתך על רישום זמני ברור שזה פתרון מצויין. לצערי אין לי תשובה על כך. מה דעתך על הדיון עם RCCPA בנושא חברה משפחתית?

נפתלי ג

New member
למיקי

אני מבטיח בערב לבדוק בברכה. בינתיים אני הולך לנוח. מה שאני מנסה להבין מהחברים בפורום (תמירי, RC ואחרים) מהם היתרונות. אני בטוח ש RC בחור מצויין
ואני בטוח שהוא יגלה לנו את היתרונות .

rccpa

New member
RC

תודה על המחמאה. אני חש מבוכה קלה. רוני כ.

rccpa

New member
RC

תודה על המחמאה. אני חש מבוכה קלה. רוני כ.

תמירי

New member
דמי אבטלה....

פנה אלי היום מישהוא בשאלה כדלקמן: היה שכיר עד לפני כחודש. עבד כשכיר שנים רבות. רוצה לפתוח תיק עוסק מורשה ולדעתו חשבונית ראשונה יוציא רק בעוד זמן רב, אך הוא חייב לפתוח את התיק כדי להרשם כיועץ במשרד ממשלתי. האם מגיעים לו דמי אבטלה? לדעתי כן, כל עוד אין לו הכנסות. מה דעתכם?

mmliat

New member
עד כמה שידוע לי (יצא לי לברר זאת

בביטוח לאומי אצל אחד העובדים): הוא יקבל דמי אבטלה שישלימו לו את ההכנסות בחודשים אילו עד לדמי האבטלה שמגיעים לו(כניראה שההכנסה נקבעת עפי הצהרת הנישום) , ז"א אם הוא פתח את התיק ביום 3.8.03 ובחודשים אוגוסט וספטמבר אין לו הכנסות , אז הוא יקבל דמי אבטלה במלוא הסכום , ההתחשבנות עם הנישום מתבצעת בסוף השנה לאחר שהם מקבלים את הנתונים על הכנסותיו ממ"ה , החישוב שהם עושים : סה"כ הכנסות מיום פתיחת התיק לחלק ל 5 חודשים (8-12/2003) וכך יודעים מהי הכנסתו הממוצעת בכל חודש , והוא יצטרך להחזיר לב"ל את ההפרש בגין חודשים 8-9 ששולם לו ב"ל. אם הוא היה פותח את התיק באוקטובר אז ממוצע ההכנסות של שנת 2003 היה מתחלק ל 3 חודשים ומבחינת ב"ל אותו אדם היה מובטל מלא בחודשים 8-9/2003.

למעלה