דמי אבטלה!

דמי אבטלה!../images/Emo53.gif

הייתי לפני שנה בלשכה וביקשתי דמי אבטלה אבל לא נתנו כי לא היה לי תלושי משכורת ולא מכתב פיטורין. עכשיו יש לי 3 תלושי משכורת מהעבודה האחרונה ויש לי עוד 5 מעבודה שלפני יש לי גם מכתב פיטרוין האם יאשרו לי הפעם או שיעשו לי בעיות? ומה הכי מומלץ להגיד להם שיאשרו לי דמי אבטלה?

אורום

New member
אמורים לאשר

בכל מקרה באתר הביטוח לאומי יש את הטפסים שצריך למלא כדי לקבל דמי אבטלה. תורידי את הטפסים ותמלאי וככה תוכלי לוודא שיש לך את כל החומר.

moti 5

New member
דמי אבטלה

דמי אבטלה תובעים מהמוסד לביטוח לאומי (ולא משירות התעסוקה). את יכולה לבדוק במוסד לביטוח לאומי את זכאותך לדמי אבטלה. את צריכה לפחות 300 ימי עבודה ב540 ימים שקדמו לאבטלה כדי להיות זכאית לאבטלה (אם את לא חיילת משוחררת או סיימת שירות לאומי). אני מציע שתבדקי את זכאותך במוסד לביטוח לאומי, אם את לא זכאית לאבטלה, אולי את זכאית להבטחת הכנסה. בהצלחה ושנה טובה מוטי

לא הבנתי ממש הרי דמי אבטלה אני

מקבלת אבל דרך לשכת התעסוקה לא? יש לי הרבה ימים עבודה זה אין בעיה אם זה אבל עכשיו בלבלתם אותי לאן אני פונה בשביל לקבל דמי אבטלה? ועוד משהו לאקשור הלשכה מחר פתוחה?

ירון-מ

New member
קצת סדר בבלגן

את דמי האבטלה את מקבלת מביטוח לאומי, לשכת התעסוקה היא זאת שמדווחת לביטוח הלאומי אם את זכאית ולכמה את זכאית. זה מותנה בכמה גורמים שציינו קודמיי וכמובן בהתיצבות בלשכת תעסוקה דבר ראשון פונים ללשכת תעסוקה, ממלאים טפסים\פותחים תיק הם יגידו לך מתי לפנות לביטוח לאומי.

ורד302

New member
ועוד קצת סדר בבלאגן

את דמי האבטלה אכן מקבלים מהביטוח הלאומי. אולם לשכת התעסוקה איננה מדווחת לביטוח לאומי אם את זכאית או לא (כפי שטען ירון-מ), אלא הביטוח הלאומי אחראי על נושא הזכאות. לשכת התעסוקה אחראית אך ורק על ניסיון למצוא עבורך עבודה. הביטוח הלאומי מתנה את מתן דמי האבטלה בנסיונות שלך לחפש עבודה באמצעות הלשכה, ורק אם בלשכה לא מצאו לך בינתיים עבודה - אז את זכאית לדמי אבטלה (אם כמובן את עונה לשאר הקריטריונים של קבלת אבטלה, הקשורים למספר הימים בהם עבדת במהלך השנה וחצי האחרונות). התהליך שאת צריכה לעשות: א. להתייצב בלשכת התעסוקה בהקדם האפשרי (בדרך כלל מומלץ ביום הראשון של האבטלה, כדי לא להפסיד תשלום, כי לא מקבלים תשלום רטרואקטיבית).תבררי מראש באילו שעות הם מקבלים מובטלים חדשים ואילו אישורים עלייך להביא (תעודת זהות, אישורים על השכלה מקצועית). שם יסבירו לך לגבי המשך התהליך. ב. למלא טופס אבטלה (ניתן להוריד אותו מהאינטרנט או לקחת מהביטוח הלאומי). בחוברת של האבטלה, ישנו הסבר של כל האישורים שצריך לצרף. לפי זכרוני, צריך אישור מהמעביד על תקופת ההעסקה, מכתב פיטורין, תלושי שכר רבים (לא זוכרת כמה) או במקום תלושים החתמת המעביד על טופס בו הוא מפרט את ההכנסות שלך. את כל הטפסים והאישורים את צריכה לשים בתוך מעטפה (רצוי לקחת מעטפה מיוחדת מהביטוח הלאומי), לרשום עליהם מחלקת אבטלה, לרשום שם ותעודת זהות, ולהכניס לתיבה של הביטוח הלאומי, מבלי לחכות בתור. ג. להמשיך להתייצב כל שבוע בלשכת התעסוקה ביום ובשעה שקבעו לך. ד. אחרי כחודש, לעיתים יותר - תקבלי מכתב מהביטוח הלאומי שיפרט האם את זכאית לדמי אבטלה, וכמה. בהצלחה!!!

יא איזה מסכנה קרה לי פעם משהו דומה

בריאון גם כן אבל לא לעבודה ורציתי לקבור את עצמיבאותו רגע אבל זה עובר. בהצלחה בראיון הבא:\

אופס זה היה לשירשור שלמטה ובקשר

לדמי אבטלה אני מוותרת על זה זה נשמע לי ממש מסובך ותהליך ארוך וקשה.

moti 5

New member
דמי אבטלה

אני מקווה שורד עשתה לך סדר בבלגאן... כמובן, כפי שהיא ציינה , כדאי להרשם בלשכת התעסוקה בהקדם האפשרי ולאחר מכן לבדוק את זכאותך לאבטלה / הבטחת הכנסה. בדרך כלל בלשכות התעסוקה לא מקבלים קהל בערב חג (אבל עובדי הלשכה עובדים), בכל מקרה כדאי להתקשר ללשכה ולשאול אם הם מקבלים קהל. את יכולה לומר להם (למנהל/ת הסניף) שאת לא רוצה להפסיד יום רישום. יתכן ויאפשרו לך להרשם למרות שאין קבלת קהל. בהצלחה מוטי

למעלה