דמיי תיווך!!!!!

רינו

New member
דמיי תיווך!!!!!

פרסמתי בעיתון מקומי מכירת דירה ללא תיווך. פנה אל אשתי מתווך שהציג בפניה קונה. היות והייתי בחו"ל אכן נסגרה עיסקה. כאשר חזרתי מחו"ל פנה אליי המתווך ודרש דמיי תיווך כ-2% +מע"מ. היות ורק אישתי חתמה ואני לא הסכמתי לתיווך שילמתי רק 1% + מע"מ. להלן חלקה של אישתי. שאלתי:האם המתווך יכול לתבוע אותי בגין 1% שהוא עדיין דורש למרות שאני התנגדתי לתיווך זה וגם לא חתמתי לו על מסמך ? או שהיות ואישתי חתמה זה מחייב גם אותי? תודה עלי לציין שעדיין אני מרגיש מקופח ממכירת הדירה היות והוא לחץ על אישתי על פינוי הדירה מיידי.

תיווך

הענין מחייב בדיקה אבל אם שילמת עבור אשתך כאילו אישרת בדיעבד את מה שהיא עשתה ואתה חייב לשלם את ההפרש. אשתך בוודאי חייבת.

הנוסחים שאני ראיתי של טפסים

של מתווכים מחילים חבות גם עבור מי שהיא חתמה עבורו. צריך לבדוק את הטופס היטב. המתווך מתווך מורשה?

רינו - לא ברור על מה אשתך חתמה.

אם באמירתך שאשתך "חתמה" אתה מתכוון לעיסקה עם הקונה ולא להתחייבות כלפי המתווך, אז שניכם לא חייבים למתווך כלום. המתווך לא זכאי לשום דמי תיווך בהעדר חתימה של הלקוח שלו על התחייבות לתשלום דמי תיווך. אם התכוונת שאשתך חתמה על התחייבות כלשהי למתווך, אז היא חייבת על מה שהיא חתמה. אתה לא חייב כלום. אם מה ששילמת למתווך נמוך מהתעריף שהיא חתמה עליו, המתווך יוכל לתבוע אותה על ההפרש. לעיונך - סעיף 9(א) מחוק המתווכים במקרקעין: "מתווך במקרקעין לא יהא זכאי לדמי תיווך, אלא אם כן חתם הלקוח על הזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין, שבה נכללו כל הפרטים שקבע שר המשפטים, באישור ועדת החוקה, חוק ומשפט של הכנסת.". וגם: תקנה 1 מתקנות תקנות המתווכים במקרקעין (פרטי הזמנה בכתב): "בהזמנה בכתב לביצוע פעולת תיווך במקרקעין לפי סעיף 9(א) לחוק, ייכללו לפחות הפרטים הבאים: (1) שמות, כתובות ומספרי זיהוי של המתווך ושל הלקוח; (2) סוג העיסקה שפעולת המתווך מבוקשת לגביה, כגון: "שכירות", "מכירה"; (3) תיאור הנכס נושא פעולת התיווך; (4) מחיר העסקה המבוקשת, בקירוב; (5) הסכום המוסכם של דמי התיווך או שיעור דמי התיווך המוסכם מתוך המחיר שבו תתבצע העסקה, והאם המחיר - לפי אחד מאלה - כולל מס ערך מוסף, כמשמעותו בחוק מס ערך מוסף, התשל"ה-1975.".

אביא

New member
לדעתי אם אשתך חתמה על התחייבות

לשלם את דמי התווך על העסקה היא חייבת לשלם את מלוא הסכום ולא משנה שחלקה בעסקה הינו רק 50%. כמובן בכפוף למה שהיא התחייבה בכתב.

elteomim

New member
הלכת השיתוף הפסוקה היא ש....../images/Emo41.gif

.....שאם אחד מ´שותפים´(כל שכן בעל ואשתו) מזמין שירות הקשור בחיים המשותפים,הריהוא מחייב את השני.ויותר מכך:גם אם האשה הייתה שואלת את בעלה מראש ,וזה היה מביע את התנגדותו באזני המתווך-זה לא היה פוטר אותו מתשלום.ההלכה הזו,לדעתי ונסיוני, לא כ"כ ידועה....

elteomim

New member
להלן הפניה לפס"ד ולספר../images/Emo41.gif

עיין לדוגמא ע"א 584/82 נתן קריינר נ´ צילה דניאלי עיין לדוגמא בספר "השרדות" של עו"ד חריש במבוא לפרק הדן בהתחייבות של בני זוג-הוא נוקט בלשון החריפה שאני נקתתי.

למעלה