דמות חדשה-redgar

Ferenheit

New member
This time with feeling

אין כזה דבר מסד - יסודן זה הביטוי הטבוע בשני התרגומים. המסד בא ממישור שכולו אש והוא בעצם ה"בן אדם" של אותו מישור. הוא לא נוצר באופן מלאכותי ולכן הוא אינו גולם. הוא אינו חסר מוח והעובדה שהוא מזומן לא עושה אותו כזה. אתה יכול לזמן אינספור יצורים שונים והעובדה שאתה שולט בהם ללא עוררין לא הופכת אותם לחסרי מוח. באופן תיאורטי - זה אכן גזע, אבל הוא לא סטנדרטי בשבילי בשום צורה (אני לא חסיד גדול של הרפתקאות מישוריות). אבל זה לא מפחית ממנו. אכן, לרדגר יש תכונות גבוהות בלבד.הבעיה היא בשיטת הגלגול של מו"ד (אני יוצא מנקודת הנחה שהוא לא רימה או גלגל מספר פעמים או בשיטה גרועה). בשיטה רנדומלית תמיד יהיה מישהו שמקבל תכונות גבוהות מדי או נמוכות מדי. יהיה גם מישהו (ראה חישוב של גיל) שיקבל הכל 18. אבל זה לא קשור להיותו יסודן אדמה למחצה. שה"ם יכול להגביל אותו או את כולם, אבל ראוי שיעשה כן לפני גלגול הקוביות (יקבע מקס' סך נקודות לדוגמה). לא הבנתי (שוב) מי קבע ש היסודן אדמה ביישן? איכר בדרגה 12 לא עלה דרגות באמצעות קטילת דרקונים (אחרת סביר שהיו לו כמה דרגות כלוחם). הוא עולה דרגות כאיכר בגלל שהוא איכר מנוסה וטוב. הוא גם אינו מסוגל (למרות שהוא בדרגה 12) להילחם בהצלחה נגד עוג, שלא לדבר על אויבים משמעותיים של לוחמים ודמויות שחקן אחרות בדרגה 12.האיכר צובר נסיון כאיכר ועולה דרגות כאיכר, חרבות וכשפים הם לא התחום שלו.

אלדריון

New member
להבדיל, פה אני מסכים איתך ב100%

רק רציתי להבהיר את הנקודה של מידות תכונה גבוהות, שהן נפוצות יותר ממה שבד"כ מצפים (כמו שניסיתי להסביר לDM הקודם שלי שזה בהחלט אפשרי שאני אינטילגנטי כמעט כמו דמות הקוסם שלי) בקשר לתבונתם של יסודני אדמה- לפי מה שהבנתי, בעוד הג'ינים (דג'ינים, אפריתים, מארידים והאלה של מישור האדמה ששחכתי את שמם) הם יצורים רבי עוצמה במישוריהם, הרי שהיסודונים מהווים את "בני האדם" של המישורים הללו, והם יכולים ליות תבוניים באותה מידה. הם מתנהגים כמו דבילים בגלל שהם תחת שלטה מוחית של הקוסם. כך או כך, אני מאמין שיסודן למחצה עלול להראות די מעוות וכעור בסטנדרטיים אנושיים (מה גם שהוא ביישן, אז בכלל...).

Ferenheit

New member
יסודן אדמה עלול בהחלט להיראות

על אנושי, מוצק, בלתי מובס, מאיים, צור משענתנו, יציב ובוטח, הר של עוצמה וכו'. לווא דווקא מכוער.

תמיד אפשר להוריד תכונות בכוונה

כבר יצא שהורדתי נקודות לדמויות שלי פה ושם רק בשביל ליצור משחק מעניין יותר. זה אפילו עבד, לפעמים. מאוזן או לא מאוזן, הדבר הזה עוצמתי בצורה שלא תיאמן, לפחות לגבי דמויות אחרות מאותה דרגה (כאמור, עם תכונות כאלה וגלגולים מתאימים, היא היה מכסח את כל חבורת הדמויות שלי יחדיו, וזה לא דבר שהולך ברגל), ולא שמענו כמעט כלום על תכונות האופי שלו, הדברים שהוא אוהב ובעצם, כל מה שעושה אותו דמות ולא דף. וזה לא נשמע ממש בסדר, לדעתי.

סנדרין

New member
אני אענה על כמה ../images/Emo13.gif../images/Emo142.gif

1. רדגר לא שלו. זוהי דמות אחרת בקבוצה, ולמעשה, עופר (השחקן של האנק) לא בדיוק מכיר את האישיות שלו... 2. בדרך כלל - באמצעות קסמים או ניסויים. כך רדגר נוצר. 3. קוביות
כמו שאמרתי, דמות בלי חולשות היא כיפית הרבה פחות. 4. כמה החוקים נדיבים עם דמויות שמתחילות לשחק ברמה שלישית! 2700 מטבעות זהב בתור התחלה! (לסיכום: הבה נסכול את ספרי החוקים בהמונינו.) |סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|
|סבין|

Deathatred

New member
מה עם אופי, היסטוריה,

ייחוס משפחתי, תחביבים, פחדים ומטרה בחיים? מוד"מ זה לא רק סטטיסטיקה ותאמין לי שכמה שהברברי שלך נראה מרשים - השה"מ שלך תמיד יוכל ליצור מישהו חזק יותר שילחם נגדו (דרקון אדום למשל).

Gilgam69

New member
אל תשכח עוד משהו חשוב

הוא בגובה 8 רגל ולכן נחשב כיצור גדול (Large), ההשלכות של זה הן, בין היתר, 1- לגלגולי ההתקפה ו-1- לדירוג השיריון (כן, זה לרעתו). בנוסף לזה, הוא יכול להשתמש בפטיש הגדול שלו ביד אחת ללא משהו מיוחד: יצור רשאי להשתמש בנשק ביד אחת שהוא באותה קטגורית גודל ומטה. כלומר בני אדם, משתמשים בפטיש מלחמה רגיל ביד אחת, ויצור גדול כמוה יכול להשתמש בפטיש מלחמה גדול ביד אחת. בנוסף לזה הוא גם סובל מ-4- להתחבאות אבל מפלוסים נוספים, כגון ב-BULL RUSH וכדומה. עוד יתרון משמעותי שצריך להיות הוא הישג (Reach) שלכמעט לכול היצורים הגדולים יש הישג של 10 רגל, ולא ההישג הרגיל של 5 רגל של יצורים בינוניים וקטנים (ממה שאני זוכר רק לדוב שחור יש הישג של 5 רגל, לכל שאר הדובים - לבנים, חומים, גריזלי וכו' - הישג של 10 מטר). זהו יתרון גדול ונותן לו למעשה לבצע התקפה מזדמנת על כל יצור שיסגור עליו טווח (כמו בן אדם שרוצה לתקוף אותו). במקרה הזה אני ממליץ על הכשרון (Feat) של Large and In Charge, שמופיע ב-Sword and Fist. הכשרון נותן למעשה ליצורים גדולים בעלי הישג אפשרות לדחוף חזרה כל יצור שמעורר התקפה מזדמנת בגלל שהיא מתקרבת אליו.

Gilgam69

New member
HUH?

אם הוא בגודל 8 רגל עכשיו, מעצם ההגדרה של קטגוריית הגודל "גדול" הוא נחשב גדול. אם הוא עכשיו 6.5 רגל או אפילו 7 אז הוא עדיין בינוני אבל אם הוא 8 רגל עכשיו הוא כבר יצור גדול. ידוע לו גם שכל הציוד שלו יקר יותר מפאת גודלו, נכון? (מופיע בפרק הציוד השינוי בעלות לפי גודל).

דרגורן

New member
מספר נקודות...

להלן רשימת ה"בעיות" שלי בנושא: 1. אם הדמות שלך כזאת "חזקה" מה יהווה אתגר בשבילה? 2. האם הכריזמה הזאת מותאמת לאוכלוסיה? (בפועל לגמד עם כריזמה 18 יש כריזמה 16 או פחות כאשר הוא מדבר עם גזעים שונים משלו, וביניינו? חצי יסודן אדמה לא דומה לשום דבר אחר, וכל אחד שהוא ידבר איתו יפחד/ינסה לנצל אותו וכו') 3. איך הוא מסתדר עם שאר החבורה? לפי מה שהבנתי שאר החבורה ברובה מורכבת מדמויי אנוש. איך רדגר נכנס לפונדק? איך הוא ישן במיטות שמיועדות לאנשים רגילים? 4. לפי ההודעות שלך, רדגר הוא סך הכל ערמה של מספרים. אני לא הייתי נהנה לשחק אותו, ואני יודע שדמות שלי שהייתה משחקת איתו, לא הייתה מסתדרת איתו... הצעות לשמות: בריק (Brick), סטון. ולדעתי מה שיש לך פה זה: Mean & Clean Manchkin machine

hsotrt

New member
ביצה צודקת!

[מזכיר לי את "חצי המנשה"
] ערמת המספרים הזהאת בעלת השרירים והנשק, היא לא בן אדם?!?! או לפחות אחד שאמור להיות אחד כזה... הוא צריך מטרה בחיים, מאיפה הגיעה הכוח ה"עצום" שלו, איפה למד להישתמש בנשק, למה יצא למסע ועזב בית ומשפחה... כאלו דברים!! הלאה עם הנקניזם!!

hsotrt

New member
נו?! הנה לך קצת תסביך אישיות...

חצי בן אדם חצי אורק, כל צד הוא שונה בתכלית. כל צד מושך בכיוון אחר! והנה לך קצת מאפיייני אישיות... הוא יכול להיות גם יצור מתוחכם, כולם רואים את היצור הגדול והמאיים האוחז בנשק עצום ושולח מבטים מרושעים לכולם, הוא בעצם חצי אורק המפחד שאנשים יתנכלו אליו בגלל שהוא בן תערובת ענק בעל לב טוב ותוו לו. הנשק הוא מסורת שיבטית או כלי פולחני קדוש או סתם סימן שהוא עבר טקס התבגרות כלשהו... תמיד השתמשו בסטריאוטיפים!! כי כל זקן מוזר עם זקן וגלימות הוא לא קוסם...הוא סתם איכר קשה יום או קבצן בגלימות!
אני אוהב להיות תחמן!! מוהאהאהא!

סנדרין

New member
בלבלתם קצת - ../images/Emo142.gif

האנק הוא חצי-האורק טוב הלב האיימתני. רדגר הוא חצי אדמה, חצי אדם. והוא אכן ביישן למדי.

חסל סדר נק"ניזם

אני לא מגיב על העץ הזה עד שאני לא רואה את ערמת המספרים הזאת הופכת לדמות. אחרי לחרם על הנק"ניזם!

Gilgam69

New member
אולי תפסיקו כבר עם "אוסף מספרים..."

הרבה הודעות בפתיל הזה הם בסגנון "נחמד אבל זה אוסף מספרים. מה עם הדמות? מה היא אוהבת? מה האישיות שלה? וכו'" או "חדל למאנצ'קיניזם" וכול מיני הודעות בסגנון. אני בטוח שגם אם יש סיפור (ואני די סבור שיש) מאחורי אדון אדמה, אם הוא דמות עם עומק, סיפור חיים, שאיפות, רצונות, רגישויות, אהבות, וכו' אז אני אישית לא רואה סיבה לפרסם את זה בפורום. נראה יותר שהדמות פורסמה בפורום על מנת לקבל את תגובות אנשי הפורום לגבי מכניקת המשחק ולא לגבי אופי הדמות. על אותו העיקרון גם אני, אם הייתי רוצה לקבל חוות דעת של אנשי הפורום על דמות הייתי מפרסם את סטטיסטיקות הדמות כי אני יודע מה האופי (וכל מה ששאר הדברים ה"סיפוריים"). אז די כבר להודעות האלה: לא כל מי שמפרסם או חושב על סטטיסטיקות הוא מאנצ'קין או לא חשב על מעבר לסטטיסטיקות!!!

למעלה