דמות או תדמית?

AYELET1

New member
דמות או תדמית?

בקטע שנכתב ע"י ד"ר אילה גליקסברג, ולינק אליו מצורף, מדובר על חשיבות הדמות , שאדם יוצר לעצמו, מול חשיבות התדמית, אותה הוא מציג כלפי חוץ. כלומר מהות מול חיצוניות. לעיתים קרובות, אנו נתקלים בהשמת דגש על התדמית החיצונית אותה אנו מציגים, במקום על הדמות, המהות. האם זה אכן רק לאחרונה ? האם דור ההורים והסבים שלנו לא יחס חשיבות עליונה ל"מה יגידו השכנים"? ואם התופעה הוגברה בשנים האחרונות, האם ניתן להאשים בכך את התקורת (מאד פופולרי
) , השמה דגש על החיצוניות הזוהרת, או שגם לנו ההורים חלק נכבד בזה (ובואו נודה על האמת: מי מאיתנו לא העביר אי פעם לצאצאיו , בפרוש או בעקיפין, את הצורך להציג חזות אחידה ומכובדת
?) ? מוזמנים לחוות דעתכם

bimbo.

New member
בוקר טוב. האדם הוא אכן../images/Emo12.gif

מוצר צריכה, כפי שכותבת ד"ר גליקסברג. אם אתה רוצה להצליח, או לפחות שישימו אליך לב, עליך להציג תדמית הולמת, ולא חשוב מה אתה באמת. (השאלה כמה זמן אתה מסוגל לשמור על תדמית - זו כבר שאלה אחרת). כשאדם הולך לראיון עבודה, הוא חושב מיליון פעם מה ילבש, איך יציג את כישוריו, לרוב מגניב כמה פרטים לא כל כך מדוייקים, והכל כדי להיראות יותר טוב ומוצלח ממה שהוא. אבל אם הוא רוצה לשרוד, אין לו ברירה. כמובן שאם הדימוי העצמי שלו נמוך, זה יתבטא בתדמית. לתקשורת יש אמנם חלק בעניין, אבל בסך הכל, היא מציגה את הצרכים והדרישות של הציבור. ומלכת יופי בוחרים כי מישהו חושב שהיא יפה (דווקא לא!), ואח"כ מספרים שהיא מייצגת את ישראל בכבוד. איזה כבוד יש כאן? אבל התדמית שהדביקו לה היא של אדם, הראוי לכל שבח והלל. אמנם בימי קליאופטרה לא היתה טלוויזיה, ולא היו תכניות כמו "מהפך" (כך אני חושבת, לא נכחתי אז), אבל היא טבלה באמבט של חלב כדי להיראות יותר יפה וענוגה לפני קיסר. ומה היא היתה באמת? ובאשר ל"מה יגידו השכנים" - זה היה מאז בריאת השכנים וימשיך להיות כל עוד יהיו שכנים. ואני לא בטוחה שזה התחיל מהשכנה הפולניה דווקא!

vered4

New member
לגבי הפולניה

מעניין למה הדביקו את זה לפולנייה, אתם מכירים את התוכנית "מה יגידו השכנים"(Making/ keeping appearance) בBBC prime ? האנגלים אלופים בלשמור על הופעה מכובדת. אני רואה הבדל בין טיפוח (מקרה קלאופטרה) והרצון להתלבש בצורה מסויימת לבין מצב בעבודה, למשל, שהרבה פעמים, אם אתה לא עושה קצת יחסי ציבור, האנשים בעמדות הגבוהות לא ישמעו עליך, ולפעמים תלוי בכך קידום. היום הדברים נעשים בקצב מהיר, ואם נחכה עד שמה שעשינו יחלחל לתודעת האנשים, יקדימו אותנו מעשים/אנשים אחרים. החשיבות של הדמות, היא בעיקר עבורינו ועבור האנשים הקרובים אלינו. לדעת מי אתה ולחיות בשולם עם עצמך.

AYELET1

New member
בקשר ל...

תכנית "מה יגידו השכנים", זו בדיוק הסיבה שהכנסתי את הביטוי למה שכתבתי
סדרה נפלאה, ודרך אגב- ישנם שידןורים חוזרים בימי ראשון ורביעי בשעה 21:30

vered4

New member
אכן סדרה נהדרת

והביטוי הזה... חשבתי ששמעת את אמא שלי
(מה שמחזיר אותנו לראשית ההודעה ואל תפוצת פולניה).

bimbo.

New member
החשש מ"מה יגידו", מתמרן ומכוון../images/Emo2.gif

את חייהם של אנשים רבים מאוד, והם חיים במתח מתמיד בגלל שאלה זו. וכן, הסדרה נפלאה

למעלה