השטות הכי גדולה ששמעתי..
אני סיימתי לפני שנים מספר תואר אקדמי בתחום הנדסי.אני זוכר עד כמה היתה התמקדות בכל שנות לימודיי-בדבר אחד (לטוב ורע)-בהישגים האקדמיים של הסטודנטים! אני אישית התווכחתי עם מרצה שאינו ימני-אבל מאד האמין אז שרק שרון יכול להציל את המדינה.באותה התקופה שרון היה מוקצה מחמת המיאוס ברוב העם,וגם בעיני-בגלל מחדליו במלחמת לבנון,ובשל אישיותו הקיצונית.אני תקפתי את שרון באופן בוטה ,למול אותו מרצה,אבל זו היתה סתם שיחת חולין של הפסקה.לאחר מכן נכנסנו לכיתות,המשכנו ללמוד את החומר-שהלהיב את אותו מרצה יותר משרון או רבין,ובכלל באותו קורס ,סיימתי בציון גבוה יחסית. אני מכיר חברים שלי מאותה התקופה,בעלי דעות פוליטיות מכל הכוונים,שכולם ידעו על דעותיהם.אני הכרתי מרצים רבים שכולם הכירו את דעותיהם הפוליטיות.תמיד - הציונים שהופיעו על לוחות המודעות,היו גבוהים בשביל אילו שהיו "כלים" בתחומם,ונמוכים עבור אילו שהיו חלשים.כל הענין של "ציונים בגלל עמדה פוליטית" לא היווה כל משקל-וזה מעדות אישית. הרי בסופו של דבר למרצה יש עניין ,שהסטודנט שהוא יוציא תחת ידיו יהיה מוצלח ביותר-מבחינה אקדמית.זה מה שעושה את המרצה בעצמו.(אם התחרות ההיסטרית הזאת אחר ציונים היא דבר חיובי או לא-זה ענין אחר).אני בטוח שגם אם יש בשוליים מרצים המבדילים בין השגי הסטודנטים שלהם,לבין דעותיהם,(אם הם בכלל זוכרים אותם-והרי במוסד אקדמי גדול יש המוני סטודנטים והמוני מרצים),הרי הם מיעוט שאינו מעיד על הרוב.הרי היכולת האקדמית של בוגרי אונברסיטאות,לא נבחנת בחברות שונות ע"פ דעותיהם.חברה רוצה לטובתה להשיג את הטובים והמוצלחים שבין בוגרי האוניברסיטאות.בכלל חברות מחו"ל המראינות סטודנטים לקבלה לעבודה,מקבלות אחוז מכובד של בוגרי אוניברסיטאות ישראליות לעבודה. הרבה מעבר לאחוז הישראלים ביחס לאחוז הבוגרים ממדינות אחרות. אשר למשרדי הממשלה-פה הענין שונה והוא פוליטי.בדיוק כמו שמפלגת העבודה מינתה מינויים פוליטיים,כשהיא היתה בשלטון,כך היום הליכוד וש"ס ממנות מינויים פוליטיים.למה רובי ריבלין נדחק אחורה ברשימת הליכוד ואילו צחי הנגבי הגיע למקום שני???.כולם יודעים את הסיבה! אז די עם היללות על "קיפוח" של ליכודניקים בכל מקום,כתרוץ עלוב לכך שלמשל ביה"מ העליון מיוצג ע"י "אליטות מתנשאות",או כתרוץ עלוב לכך שאם הליכוד יורד בסקרים-תמיד התקשורת אשימה.זה מגוחך בעיקר כשהיתה זו התקשורת שעזרה לעצב במשך השנתיים האחרונות,את דמותו של שרון כ"סבא נחמד,שמייצג קונצנזוס מימין לשמאל". מה שנמאס זה לא שהליכוד מושחת.בגדול הליכוד והעבודה מושחתים באותה המידה.את זאת טענתי מזמן וכנראה שאני צודק-לפחות רוב העם חושב כך,בסקרים לפחות.מה שנמאס זה שכשהליכוד מתחיל להרגיש שהוא צונח בסקרים,אז אפילו שרון "הסבא הרגוע והזקן" ,חוזר על העלילה של התקשורת השמאלנית שנגדו.בעיקר חמור הוא ששרון מאשים את מפלגת העבודה בכך שהיא הגורם שהדליף את המסמכים הנוגעים לפרשיותיו,שעליהם עליו לתת את הדין בפני המשטרה.הרי אם האשמותיו אילו של שרון הם שקר,אז בעצם אמירתם יש משום הוצאת דיבה,ורק על אשמה זאת יש עילה להתלונן למשטרה.וזה לא קשור כלל ועיקר לכך שמפלגת העבודה מעורבת גם היא בחקירות.האם מישהו ממנהיגיה האשים מתישהו את שרון בכך שהוא אחראי להדלפות באשר לחקירות כנגד מצנע ואחרים??? נמאס שהליכוד מוציא כל פעם מהארון את ההאשמות העתיקות בדבר היותו מיעוט מסכן ונרדף ע"י "השמאל החזק והכוחני השולט בלי מיצרים במדינה".נמאס שהשד העדתי יוצא כל פעם בלי קשר לענין.אני קובע בודאות שאם יש אפליה עדתית כיום,אזי המפלגה היחידה האחראית על כך היא ש"ס,שללא ליבוי שנאה עדתית אין לה קיום!!! אנשי ליכוד נכבדים.זה שאתם בשלטון עם הפסקות קלות מאז 77,לא מכניס לכם לראש שאנחנו כבר מזמן לא בימי מפא"י של ב"ג,בשנות ה-50.תפסיקו לזרות חול בעיני העם.הרי גם אם תנצחו,וזה מה שיקרה,המבחן האמיתי יהיה לאחר הבחירות.האם גם אז יטען שרון שיש "מפיה שמאלנית" אם יאלץ להחקר במשטרה,ואם יקרה הקיצוני ביותר-והטענות כנגדו יוכחו כנכונות וז יאלץ להתפטר???.