דמוקרטיה?

hungry penguin

New member
דמוקרטיה?

זה התחיל כהתקשורת תחכה חד-צדדית בברק. זה המשיך כשמחלקת החקירות של המשטרה העבירה לברק מידע על ציטוט שהיא עשתה לביבי. אחר-כך גם בג"ץ הצטרף לחגיגה, ופסק פעם אחר פעם לטובת השמאל והערבים. והיום חשין, איש אחד, קוטע שידור ישיר של שרון, אך נותן לבורג ובייגה לדבר כמה שבא להם אחר-כך. אי-אפשר בישראל להעלות מעמד ימני. אי-אפשר לנצח. זה לא העם שבוחר, זה הממסד. אין פה דמוקרטיה - יש אליגרכיה של שמאלנים.

../images/Emo41.gif שרון עשה צחוק ולכן נקטע

שאלו את שרון על פרשיות השחיתות לכאורה והוא במקום לענות מתחיל לזיין את השכל נגד מלגת העבודה. הוא חשב שהוא יהיה יותר חכם מכולם וינצל את מעמדו כראש ממשלה בשביל להשיג לעצמו כמה דקות של תעמולת בחירות כפוייה. השופט חשין קלט את הטריק מקילומטר ברגע ששרון התחיל לדבר לא לעניין ולכן קטע את השידור. אני מקווה בשבילכם שהליכוד לא יתדרדרו להתבטאויות נגד הדמוקרטיה ונגד בית המשפט מבית מדרשו של ליברמן הטוטאליטר.

hungry penguin

New member
דווקא כאיש של שינוי

ציפיתי ממך ליותר. מה החוקיות מספר אחת בכל הסעיפים במצע של שינוי? הפתרון הוא לא בשלטון. השלטון הוא הבעיה. מוכר לך? תחשוב טוב טוב כמה שליטה יש לך, כבוחר, לשנות את מה שקורה במדינה...

אז לדידך כל חוק הוא למרמס?

החוק אוסר על תעמולת בחירות שלא בזמן במינון ובמקום שהוקצב לה. שרון כינס מסיבת עיתונאים תמימה כביכול אך במקום לדבר על נושא מסיבת העיתונאים הוא בחר לתקוף את מפלגת העבודה (תעמולת בחירות) ולכן הופסק - פשוט מאד.

hungry penguin

New member
אבל אני לא יכול

כי צריך לעשות מאסטר לפחות במשפטים, ואז צריך מנחה. ואם אתה ימני אף פרופסור לא ירצה להנחות אותך. אז אתה נדפק. ואם אתה רוצה לפתוח ערוץ תקשורת, אז אתה לא יכול סתם. או שאתה צריך לזכות במכרז (שאף-פעם לא יבחרו בך אם אתה ימני) או שאתה צריך אישור של מועצת הכבלים והלווין, שגם תעיף אותך מהתמונה. הפתרון זה מרד - זו הפיכה. אולי עכשיו לא הזמן, אבל זה יבוא, כי לעם נשבר. זה מה שקורה בכל דיקטטורה. העם רצה ביבי - קיבל ברק. העם רצה ביבי - קיבל שרון. העם רוצה שרון - יקבל מצנע. העם מקבל מה שהממסד רוצה.

מה עובר עלייך?

אתה חושב שהמרצה שלך למשפטים או לתקשורת יודע מהן דעותייך הפוליטיות? וגם אם הוא יודע אתה חושב שהוא לא יסכים להנחות אותך אם דעתו שונה משלך? אתה מדבר כאילו הימנים והשמאלנים מתייחסים במדינה הזאת אחד אל השני כאל אוייבים מרים. בפורומים זה כן ככה כי זוהי זירה חד מימדית אבל בחיים זה לא עובד ככה. אני בטוח שגם לך יש חברים ומכרים שמצביעים מרצ למשל ואתה עדיין מעריך ומוקיר אותם.

hungry penguin

New member
מה שעובר עליי

המרצה כמובן לא יודע מה דעותיו של כל תלמיד בהרצאה. אבל פרופסור לא מנחה יותר משניים-שלושה אנשים, והוא בהחלט מכיר את דעותיהם הפוליטיות. מעבר לכך, נושא המחקר עצמו במקצועות ההומניים נושא בחובו עמדה פוליטית. אני מדבר מנסיון של הרבה אנשים. כמה שזה לא מצחיק זה קורה אפילו במקצועות הריאליים. יש אנשים שהם "משלנו" ויש אנשים שלא.

hungry penguin

New member
כן, אבל הנה דוגמה מהמציאות...

"פרופסור צפרירי לא רוצה להנחות אותי כי אני ימני."

ואיך צפרירי יודע את זהותך הפוליטית?

ואולי צפרירי הוא בכלל ימני והוא לא רוצה להנחות אותך כי אתה שמאלני?

hungry penguin

New member
צפרירי הוא שמאלן-אליטיסט מוצהר

איך שהוא מתגאה באודי שסיים אצלו בפקולטה תואר ראשון המתמטיקה. ונזכור, כפי שאתה ציינת, שבעודו תלמיד הוא בכלל לא ידע שאודי יהיה רמטכ"ל ור"מ. הוא מרצה טוב אמנם, אבל כשזה מגיע לכבוד שלו, הוא מלכלך. הנה דוגמה שלא קשורה לימין ושמאל, שבגלל האף המורם שלו הוא היה ממש לא בסדר: מאסטורנט מתחיל אצלו, היה עולה מברית המועצות. זה קרה לפני 20 שנה בערך. הגיע פתאום פרופסור מאמריקה, ואתה יודע איך הם - רואים רוסי, אומרים מיד שהוא קומוניסט (למרות שמדובר באחד שברח מהמשטר הסובייטי!). אז הפרופסור בא לצפרירי, ופרופ´ צפרירי הרגיש כמו אליטיסט אמיתי. והוא אפילו השוויץ במאסטורנט החרוץ שלו שעובד קשה מאוד. מה אמר האמריקאי? "עובד קשה כמו סובייטי חרוץ, הא?" העלבון לצפרירי הרומני היה כה גדול, שלמחרת הוא הודיע למאסטורנט המסכן, שהוא לא רוצה להמשיך להנחות אותו. הוא אמר שהוא לא יכול לחייב אותו לפרוש, אבל שהוא לא יהיה אוהד כלפיו. הוא נתן לו שם של פרופסור אחר באונ´ בן-גוריון, ושלח אותו לשם. וד"א, ולא מדובר בי בהודעה הקודמת, אלא במישהו שאני מכיר. אני לא מתכוון להמשיך לתואר שני (ואם כבר אז במדעי המחשב ולא במתמטיקה). אני מהסוג שמעדיף לעבוד בשוק הפרטי.

Charlie

New member
penguin , מה השטויות הללו?

רגשות הקיפוח, "אני דפוק". מה זה?? אתה באמת חושב שבגלל ששמת "מחל" בקלפי אז אף פרופ´ לא יקח אותך? מי יודע בכלל למי את מצביע? מה הקשר? אם אתה אדם איכותי - תצליח. אם לא- אז לא, ואין לזה קשר להשקפות המדיניות שלך בנוגע לעתיד השטחים. ומכרז? הנה, שרון סידר את שלומי עוז. אולי יבוא יום ואחד מידידיו של בגיניסט יסדר אותך. ושוב, אם תהיה לך חברה ותרצה לזכות במכרז, העובדה שפעם ב-4 שנים (תיאורטית) אתה מצביע לליכוד לא משנה. אם ההצעה שלך היא הטובה ביותר, סביר שתזכה. למרות שראינו שאצל שרון זה לא תמיד עבד כך, וחבל. דיקטטורה? חחחחחחחחח ומה זה "העם רצה"? רוב העם הצביע לביבי ב-96´ ולכן קיבל את ביבי. אח"כ ב-99´ מרבית הישראלים העדיפו את ברק, ומגיע להם שיקבלו אחד כמו ברק. ב-2001 העם רצה שרון- העם קיבל שרון. וכיום? אם הרוב ירצו את שרון, שיצביעו ליכוד וימינה. אם מצנע ינצח, אז סימן שישראל רוצה מצנע. זו דמוקרטיה. הרוב קובע, גם אם זה רוב של 0.5% כמו ב-96´ או רוב של מנדט אחד כמו ב-92´ וב-81´. כמו שאמר בגין המנוח: "גם רוב של אחד הוא רוב". תפסיקו להשתמש בסיסמאות חרות של שנות ה-60 וה-70. אחרי 15 שנות ליכוד עד 92´ ועוד 5 שנים מאז 96´ אני חושב שישראל השתנתה מאז ימי בן-גוריון.

חברה, בשביל מה להתווכח?

תחכו חצי שנה, אני אודיע לכם אם אתם צודקים או לא מנסיוני האישי. האמת לדעתי נמצאת איפשהו באמצע. אין לי ספק שאנשי השמאל לא יקפצו משימחה בשעה שליכודניק יקבל מאסטר או דוקטורט בפקולטה שלהם, ויכול להיות מאוד שהם גם יעשו מאמצים למנוע את זה בטענות של "לא מתאים". אבל גם לזה יש פיתרון: לא להשאיר להם ברירה.

ראליסט

New member
השטות הכי גדולה ששמעתי..

אני סיימתי לפני שנים מספר תואר אקדמי בתחום הנדסי.אני זוכר עד כמה היתה התמקדות בכל שנות לימודיי-בדבר אחד (לטוב ורע)-בהישגים האקדמיים של הסטודנטים! אני אישית התווכחתי עם מרצה שאינו ימני-אבל מאד האמין אז שרק שרון יכול להציל את המדינה.באותה התקופה שרון היה מוקצה מחמת המיאוס ברוב העם,וגם בעיני-בגלל מחדליו במלחמת לבנון,ובשל אישיותו הקיצונית.אני תקפתי את שרון באופן בוטה ,למול אותו מרצה,אבל זו היתה סתם שיחת חולין של הפסקה.לאחר מכן נכנסנו לכיתות,המשכנו ללמוד את החומר-שהלהיב את אותו מרצה יותר משרון או רבין,ובכלל באותו קורס ,סיימתי בציון גבוה יחסית. אני מכיר חברים שלי מאותה התקופה,בעלי דעות פוליטיות מכל הכוונים,שכולם ידעו על דעותיהם.אני הכרתי מרצים רבים שכולם הכירו את דעותיהם הפוליטיות.תמיד - הציונים שהופיעו על לוחות המודעות,היו גבוהים בשביל אילו שהיו "כלים" בתחומם,ונמוכים עבור אילו שהיו חלשים.כל הענין של "ציונים בגלל עמדה פוליטית" לא היווה כל משקל-וזה מעדות אישית. הרי בסופו של דבר למרצה יש עניין ,שהסטודנט שהוא יוציא תחת ידיו יהיה מוצלח ביותר-מבחינה אקדמית.זה מה שעושה את המרצה בעצמו.(אם התחרות ההיסטרית הזאת אחר ציונים היא דבר חיובי או לא-זה ענין אחר).אני בטוח שגם אם יש בשוליים מרצים המבדילים בין השגי הסטודנטים שלהם,לבין דעותיהם,(אם הם בכלל זוכרים אותם-והרי במוסד אקדמי גדול יש המוני סטודנטים והמוני מרצים),הרי הם מיעוט שאינו מעיד על הרוב.הרי היכולת האקדמית של בוגרי אונברסיטאות,לא נבחנת בחברות שונות ע"פ דעותיהם.חברה רוצה לטובתה להשיג את הטובים והמוצלחים שבין בוגרי האוניברסיטאות.בכלל חברות מחו"ל המראינות סטודנטים לקבלה לעבודה,מקבלות אחוז מכובד של בוגרי אוניברסיטאות ישראליות לעבודה. הרבה מעבר לאחוז הישראלים ביחס לאחוז הבוגרים ממדינות אחרות. אשר למשרדי הממשלה-פה הענין שונה והוא פוליטי.בדיוק כמו שמפלגת העבודה מינתה מינויים פוליטיים,כשהיא היתה בשלטון,כך היום הליכוד וש"ס ממנות מינויים פוליטיים.למה רובי ריבלין נדחק אחורה ברשימת הליכוד ואילו צחי הנגבי הגיע למקום שני???.כולם יודעים את הסיבה! אז די עם היללות על "קיפוח" של ליכודניקים בכל מקום,כתרוץ עלוב לכך שלמשל ביה"מ העליון מיוצג ע"י "אליטות מתנשאות",או כתרוץ עלוב לכך שאם הליכוד יורד בסקרים-תמיד התקשורת אשימה.זה מגוחך בעיקר כשהיתה זו התקשורת שעזרה לעצב במשך השנתיים האחרונות,את דמותו של שרון כ"סבא נחמד,שמייצג קונצנזוס מימין לשמאל". מה שנמאס זה לא שהליכוד מושחת.בגדול הליכוד והעבודה מושחתים באותה המידה.את זאת טענתי מזמן וכנראה שאני צודק-לפחות רוב העם חושב כך,בסקרים לפחות.מה שנמאס זה שכשהליכוד מתחיל להרגיש שהוא צונח בסקרים,אז אפילו שרון "הסבא הרגוע והזקן" ,חוזר על העלילה של התקשורת השמאלנית שנגדו.בעיקר חמור הוא ששרון מאשים את מפלגת העבודה בכך שהיא הגורם שהדליף את המסמכים הנוגעים לפרשיותיו,שעליהם עליו לתת את הדין בפני המשטרה.הרי אם האשמותיו אילו של שרון הם שקר,אז בעצם אמירתם יש משום הוצאת דיבה,ורק על אשמה זאת יש עילה להתלונן למשטרה.וזה לא קשור כלל ועיקר לכך שמפלגת העבודה מעורבת גם היא בחקירות.האם מישהו ממנהיגיה האשים מתישהו את שרון בכך שהוא אחראי להדלפות באשר לחקירות כנגד מצנע ואחרים??? נמאס שהליכוד מוציא כל פעם מהארון את ההאשמות העתיקות בדבר היותו מיעוט מסכן ונרדף ע"י "השמאל החזק והכוחני השולט בלי מיצרים במדינה".נמאס שהשד העדתי יוצא כל פעם בלי קשר לענין.אני קובע בודאות שאם יש אפליה עדתית כיום,אזי המפלגה היחידה האחראית על כך היא ש"ס,שללא ליבוי שנאה עדתית אין לה קיום!!! אנשי ליכוד נכבדים.זה שאתם בשלטון עם הפסקות קלות מאז 77,לא מכניס לכם לראש שאנחנו כבר מזמן לא בימי מפא"י של ב"ג,בשנות ה-50.תפסיקו לזרות חול בעיני העם.הרי גם אם תנצחו,וזה מה שיקרה,המבחן האמיתי יהיה לאחר הבחירות.האם גם אז יטען שרון שיש "מפיה שמאלנית" אם יאלץ להחקר במשטרה,ואם יקרה הקיצוני ביותר-והטענות כנגדו יוכחו כנכונות וז יאלץ להתפטר???.

למה זה בתגובה אלי?

אולי אתה לא יודע, אבל אני ואתה מחזיקים באותן דעות פחות או יותר. צריך לעשות אבחנה: אני מעולם לא דיברתי על ציונים, אלא על קידום אקדמאי. בנושא הזה, אני בפירוש חושב שיש הרבה מן האמת בטענה שאנשי האקדמיה השמאלנים לא היו רוצים שמי שהוא ימני מוצהר, מתעב את דעותיהם ותוקף אותם יום ולילה ימנה על הסגל שלהם. התופעה הזו מוכרת גם במקומות אחרים במשק. כשאני שלחתי קו"ח למשרדים התייעצתי עם כמה וכמה אנשים מבינים. כולם יעצו לי: אל תזכיר את עובדת היותך איש ליכוד. מנגד, כשמדובר בציונים, התמונה שונה לגמרי: המבחנים הם עם ת.ז. בלבד. לפיכך אין שום אפשרות לקפח מישהו בשל דעותיו. כאן אתה צודק לחלוטין. אז מה הפיתרון? להוציא ציונים כאלה גבוהים ככה שלא תהיה לאלה שצריכים להחליט אם לתת לך לעשות תואר שני וכו´ ברירה.

Charlie

New member
בגיניסט חביב

1. תמיד יהיו אנשים שינסו לדפוק אותך בגלל שאתה חבר ליכוד, או בגלל שאתה יהודי מזרחי. לא חסרים גזענים. אנחנו במדינת היהודים - העם הגזען ביותר. ולא חסרים ציניקנים פוליטיים. ולהיפך. יהיו אנשים שיעדיפו דווקא את "המשפחה הלוחמת" על פני איזה שמאלן יפי נפש מ"שלום עכשיו". הנקודה היא שאלה הם מקרים יוצאים מן הכלל שאינם מעידים על הכלל. אלו הם מקרים של יחידים ולא משהו מכוון מלמעלה, מצד השלטון. לכן אם ציוניך טובים ואתה אדם איכותי - אין לי ספק שתוכל להמשיך לתארים מתקדמים באונ´ ת"א. 2. גם לי אמרו לא לציין דבר פוליטי כלשהו בקו"ח ששלחתי למשרדי עו"ד. אבל לא בגלל הליכוד. כמו שזה לא היה משנה אם זה היה העבודה. אלא בגלל שיש משרדים שאינם רוצים "חיה פוליטית" אצלם במשרד: א) בגלל שהם רוצים 110% ממך במשרד ולא "להתחלק" איתך כעת או בעתיד עם אריאל שרון או מצנע... ב) ובעיקר כי הם לא רוצים שפעילות פוליטית של אחד מהמשרד תצבע בצבעים פוליטיים את המשרד ועלולה לגרום לבעיה עם לקוחות מהצד הפוליטי האחר. זה הכל. אין כאן קשר ל"ליכוד" או "מערך".

למעלה