דמוקרטיה בגרון

cusamano

New member
דמוקרטיה בגרון

ניראה לי קצת תמוהה המאמר שהיתפרסם היום בחופש אולי זה בגלל שאני איני מאמין בכל דבר מכאיב שנועד ליופי חיצוני לא קעקועים, לא פירסינג, לא שום דבר מכל השטויות האלה אז איני רואה בעשיית קעקועים החופש של נערים לעשות מה שבא להם בגופם כמו שאיני חושב שזה בסדר לתת לכל ילד ליקנות בירה כמה שבא לו ללא רשות ההורים אותו דבר קעקועים אמנם בירה יכול לסכן מיידית אך גם בקעקועים יש סכנה לא קטנה (קעקועים יכולים ליגרום לסרטן כשיש יותר מידי...ובכלל אתה יכול לעשות קעקוע ואז להיתחרט עליו לכל חייך) אז מה רע? רק בגלל שחבר כנסת מש"ס הציע את החוק הזה יוצאים נגד החוק?
 

אנדרי ז

New member
זה לא אותו דבר

אלכוהול אסור להגשה לקטינים, עם או בלי הסכמת ההורים. האם אתה מתכוון לאסור על בני נוער כל פעולה שתסכן אותם באיזו שהיא צורה? ואם כבר, אז מה הקשר להסכמת ההורים? אם זה מסוכן אז זה אסור, נקודה. עם חוק כזה אתה רק תיצור המון סכסוכים, שגם כך יש מספיק בגיל הזה, בין הורים לילדיהם. ובסופו של דבר זה כן חשוב שש"ס הם אלה שיזמו את זה. הרי הם לא באמת חושבים פה על טובת בני הנוער, אלא זה רק חלק מתורת השעל שעל שלהם. באמת כדאי לנו לעזור להם בזה?
 

freeonly

New member
בואו ונבחין בין שני דברים

מצד אחד אני די חושב שהסיבה להצעה הש"סית החדשה אינה נובעת כל כך מדאגה לבריאות הציבור, אלא יותר - אתם יודעים... מצד שני לא תמיד סותרים חוקי ההלכה היהודית במאת האחוזים את ההגיון. במקרים בהם אינם סותרים, אזי אנו אולי נרצה לקיים אותם (מבחירה חופשית ולא מתוקף צו אלוהי). אין בתגובה זאת כל הבעת דעה על הנושא הספציפי של קעקועים.
 

Dorfl

New member
הצעת החוק המקורית

מה שחשוב זה שהצעת החוק המקורית הייתה איסור כל כתובת קעקע בישראל ומאחר והם לא הצליחו בזה הם מנסים להכנס בדלת האחורית.
 

cusamano

New member
מה רע?

נכון הגשת אלכוהול לקטינים זה אסור אבל הורה יכול להחליט האם הוא מוכן לתת לבן שלו לישתות אלכוהול או לא אין ספק שהמטרות של ש"ס הן לא הומוניטריות כל כך, אבל אין לי למה להיתנגד לתוצאה קעקועים, כדבר שאתה לא יכול לימחוק בחיים שלך (אלה אם כן יש לך איזה בוחטה) צריך בסופו של דבר הסכמה של ההורים אתה חושב שאם לא יהיה את זה לילדים לא יהיה מה לריב עם ההורים? זה בילתי נימנע המריבות האלה לדעתי זה לא מכובד שכל ילד מתחת לגיל מוגבל כל שהוא (16 זה מספיק...) יכול להגיע למכון לעשות קעקוע של הקו קלאס קלאן בלי לגלות להורים שלו (בישראל זה קצת לא הגיוני...בואו נגיד קעקוע של כת השטן) להורים יש אחריות על הילד, וקשה לנו להבין את זה אבל הם רוצים בטובת כולנו אז מה רע? על מה המהומה? אתם לא יכולים להיתכער עכשיו בקעקועים מגעילים בלי רשות ההורים? אין כאן אסירה מוחלטת של הדבר...פשוט זה כלי פיקוח קטן נוסף שניתן להורים ותאמינו לי שהם צריכים אותו
 

bsayar

New member
ראיתי מגבלה כזו באופן וולונטרי

כשהלכתי בעירי עברתי ליד חנות של קעקועים ופירסינג . בשלט בחוץ היה כתוב שמקבלים ילדים עד 18 רק בנוכחות ההורים . בעלי החנות ערים לבעייתיות ולא צריכים חוק . אם יהיה חוק אז רק ישתדלו לעבור עליו .
 

cusamano

New member
אולי מצאת צדיק אחד בסדום

אבל רוב בעלי החנויות ישמחו לתת קעקוע לילד בן 10, כל עוד יש לו את הכסף... ואם אתה מאמין שאם יש חוק רק ישתדלו לעבור עליו, אז אולי נוותר על כל החוקים במדינת ישראל?
 
למעלה