דמויות אנימה ו-Gashapons

alon3232

New member
דמויות אנימה ו-Gashapons

למי מכאן יש דמויות AF או Gashapons של אנימה או מנגה ? אשמח לראות תמונות. הנה מה שיש לי (בינתיים !)

MajorWinters

New member
אפשר בבקשה הסבר מה זה גשפון?

אגב, המלצה, יש עכשיו בטויס אר אס, לפחות באילת אבל אני מניח שזה ערצי. סט של 3 דמויות יוגיהו (קטנות) ב18 שקל במקום איזה 40... למי שאוהב את זה זה נחמד.

alon3232

New member
GASHAPON - הוסבר בעבר אבל .....

אלה דמויות קטנות בגודל של כ- 3-3.5 אינטש הבאות בד"כ בתוך ביצי הפתעה עם או בלי ממתק מצורף - כך שלא ניתן לדעת איזו דמות אתה מקבל. הדמויות - המנופקות ממכונות שאליהם משלשלים כסף שכמוהן ניתן לראות לפעמים גם בסניפי Toys R US בארץ - מגיעות בד"כ בסדרות של 3-6 דמויות מאותה סידרה או סרט אנימה או מתוך מנגה, בד"כ צבועות ומורכבות או מצריכות הרכבה מינורית של 2-3 חלקים (דמות המחוברת לבסיס בד"כ). מחירן ביפן נע בין 100-500 YEN - כלומר מספר בודד של דולרים אבל מכיוון שלא ניתן לדעת איזו דמות תצא נדרש לקנות יותר ממספר הדמויות בסידרה על מנת להשיג את כולן - מה גם שבד"כ אחת הדמויות היא נדירה יותר ומופצת במספרים קטנים יותר מהאחרות - נקראת Rare Item או Chase Figure. כאן המקום ל-EBay ידיד האספנים שבו יזמים זריזים מציעים למכירה את הסטים בשלומתם ועל כך אתה נדרש לשלם קצת (או הרבה - תלוי) יותר מאשר שווין של הדמויות עצמן. מכיוון שהדמויות משווקות ע"י חברות יפניות (כמובן שמיוצרות בסין אבל האיכות והעיצוב וכמובן הרישיון הוא של בעל זכויות היוצרים) - לכן הן איכותיות מאוד ומאוד מבוקשות בקרב חובבי מנגה ואנימה בפרט ואספני AF בכלל. מצ"ב קישור לאתר של אחת החברות המובילות בתחום BANDAI על מגוון מוצריה - מדובר בתעשיה מפותחת: http://www.bandai.co.jp/gashapon/

Wing Chan

New member
היחיד שיש לי

זו הדמות של גאטס (מברזרק, סידרה מעולה). נדמה לי שהוא חלק מגשאפון. יותר מזה אין לי, אין דמויות שאני משתוקק אליהן יותר מדי, אפילו שאת הסדרות שמהן הן באות אני אוהב ואוהב מאוד.

הדמויות מגיעות במכונות של ביצים?

תמיד חשבתי שיש רק זבל במכונות האלו...

alon3232

New member
הגיעו GASHAPONS של AKIRA

הנה GASHAPONS של AKIRA סדרה 3 שהגיעו לאחרונה. הסדרה השלישית מתוצרת חברת K+M היפנית עולה באיכותה ובמורכבותה על 2 הסדרות הקודמות. מה שהיה לי זה רק את האופנוע של קנדה מסדרה 1 שנקנה בשעתו בקומיקאזה. הם מגיעים בקופסאות קרטון קטנות ולא ניתן לדעת איזו מהדמויות בסדרה נמצאת בפנים מבלי לפתוח. החלטתי לנצל הזמנה מ-EBay של פריט אחר - שאולי אמצא זמן לכתוב גם עליו - והוספתי להזמנה את הסט השלם- זה היתרון באי-ביי שהמוכרים קונים את הדמויות בכמויות ומסוגלים ל"דגם" לך סט של כל 6 הדמויות. אז הנה סיפור ההרכבה עם תמונות והערות נלוות. כך הגיעו 6 הדמויות ארוזות ומנויילנות - דחיסה מקסימאלית

alon3232

New member
תכולה של אחת מ-6 השקיות

אלה הפריטים של אחת מהדמויות להרכבה. הופתעתי מכמות הפריטים ומאיכות התאמת החלקים והפירוט.

alon3232

New member
זו התכולה שד השקית ה-2

שוב - מספר מפתיע של חלקים, חלקם ממש קטנים אבך ההתאמה ברמה גבוהה כמו שאמרתי.

alon3232

New member
שקית 2 לאחר הרכבה וחיבור עם 1

מסתבר שלאחר ההרכבה המבנה + הדמות הן ניתנות להרכבה על המבנה של הדמות הראשונה ע"מ ליצור מעין דיאורמה - רעיון מעניין המאפשר משחק והחלפה בין הדמויות - כך שהדמות שהופיע מתמונה הקודמת הוסרה ובמקומה הורכב בשלמותו כל תכולת האריזה השניה - וזה נראה כך - חסר רך האופנוע של קנדה להשלמת התמונה - וזה בתמונה הבאה

alon3232

New member
והאופנוע מורכב על הבסיס שלו

האופנוע מאוד מאוד מרשים - גם בהשוואה לאופנוע הדי דומה מסדרה 1. מגן הרוח שקוף, קנדה מחזיק ביד אחת רובה ובשניה את הכידון. הצמיגים צבועים רק חלקית בשחור כשחלק מהם נותר לבן-אפור, בהתחלה חשבתי שמדובר בפגם ביצור אבל לאחר שחיברתי את האופנוע לבסיס התברר שהדבר נעשה בכוונה על מנת ליצור רושם שהגלגלים נסעו על דרך עפר והם מתמזגים באופן מרשים עם הבסיס הצבועה ומדמה אבן. הנה האופנוע - העמדה די דראמטית - קצת יותר מדי לטעמי - אבל מאוד מיוחדת עם הרגל של הרוכב נוגעת בבסיס ותומכת באופנוע בזוית הדינאמית הזאת.

alon3232

New member
ו-3 הדמויות מחוברות יחד

ויוצרות מעין מיני-דיאורמה שמשכפלת סצינה מהסרט. ברקע, קוספת הקרטון של סידרה 1 - כך מגיעה כל דמות. הפעם ע"מ לחסוך מקום במשלוח, לא נשלחו לי הקופסאות. נותרו עוד 3 דמויות - אני דוחה בכוונה את בנייתן כי היה לי כ"כ כיף אז אני רוצה לשמור עוד לאח"כ - מה שכם כבר הצצתי ויש יש אופנוע מדהים אחר מהסרט ! אשתדל לעדכן בקרוב

למעלה