דמוגרפיה

Democritous

New member
דמוגרפיה

נקודת המוצא לניתוח וחשיבה על פתרונות בנושא הדמוגרפי היא שמדינת ישראל היא קודם כל מדינה יהודית וציונית, וגם מדינה דמוקרטית. בלי רוב יהודי משמעותי אין קיום למדינת ישראל כמדינה יהודית וכמדינת העם היהודי. האיום הדמוגרפי הוא הראשון במעלה, הקרוב ביותר, הסביר ביותר לקיומה של מדינת ישראל. מעל שלשה מליון פלשתינאים בשטחי יו"ש ועזה עם ריבוי שנתי של 4% ומליון שלשת אלפים ערבים(כולל ערבי מזרח ירושלים) בישראל וריבוי טבעי שנתי זהה. לשם השוואה הריבוי השנתי הטבעי של יהודים הוא 1.5%. ללא חרדים הוא עומד על 0.8%. בהנתנחלויות הגדה עומד שיעור הריבוי על 2.5%. בשנת 2005 אנו צפויים לשיוויון מספר היהודים בארץ ישראל למספר היהודים. ובשנת 2050 לערך אנו צפויים לשיוויון מספרי בתוך שטחי הקו הירוק באם תמשך אותה מגמה. חובה לפתח אסטרטגיה שמיועדת להבטיח את הרוב היהודי במדינת ישראל. צריכים להיות לה מספר רבדים: 1. השלכה על גבולות המדינה. המשמעות הברורה היא ויתור על חלום א"י השלמה והקמת חיץ פיזי ביננו לבין הפלשתינאים. 2.השלכה על מדיניות ילודה ומשפחה. צריך לתמוך בהגדלת המשפחה מ-2 ילדים ל-שלשה עד ארבעה ילדים. 3. מדיניות אקטיבית של קליטת עלייה ועידודה. כאן צריך להפנות משאבים פיננסיים רבים על מנת לתמרץ את יהדות ארה"ב שהיא העומק האסטרטגי היחידי שנותר לעם היהודי לעלות. 4. להציע לערביי "המשולש הקטן" להתחבר למדינה הפלסטינית. 5. להגביר את אכלוס הגליל ושמירת רוב יהודי בעכו,בנגב הצפוני ובמרחבי קו התפר. 6. למנוע הסתננות ערבים למדינת ישראל. 7. להקשיח את חוקי איחוד המשפחות הערביות ולהתנות זאת בכך שהמדינה או היישות ממנה הם מגיעים מקיימת קשרי שלום עם ישראל. 8. יש לדאוג לנוכחות הריבונות הישראלית בכל הישובים הערביים באותה מידה שבה היא קיימת ביתר היישובים בישראל. נוכחות זו תבוא לידי ביטוי באכיפת החוקים בכל תחומי החיים. 9. יש לעודד את מדיניות העיור והבניה לגובה בכל מקום ואזור, ולנהל מלחמת חורמה בבנייה בלתי חוקית תוך הגבלת התפשטות היישובים למימדים שאין הרשות המוניציפלית מסוגלת לנהל מבחינה כלכלית. 10. להפנות משאבים פיננסיים רבים על מנת לשנות את מצבם הסוציואקונומי של ערביי ישראל. הדבר כולל השקעה בתשתיות ובחינוך. כאשר המטרה היא ליצור תנאים אשר יפחיתו דרסטית את הריבוי הטבעי שלהם. מדיניות הטרנספר אינה ביצועית הן מן הבחינה הפוליטית,הציבורית,הכלכלית, המוסרית וללא שום ספק אין היא תואמת את התפיסה הערכית הקולקטיבית של העם היהודי. בכך יחודנו ויש להתגאות בכך. נ.ב את הדברים הנ"ל כתבתי לפני כשבוע לערך כתגובה עבור מישהו ששאל אותי כיצד יש לטפל בבעית הדמוגרפיה. אני שמח לראות כי סעיף מספר 7 מיושם כאשר הכנסת העבירה בקריאה שניה ושלישית תיקון לחוק האזרחות, השוללת מפלשתינאים אזרחות אוטומטית.

אנא השג לי את הנתון הבא

מתוך הערבים שחיים ביש"ע, כמה מהם חיים בערים הגדולות (שכם, רצועת עזה כולה, רמאללה וכו'), הכפרים הצמודים אליהן ומחנות הפליטים הצמודים אליהן (לדוגמא: לבית לחם יש לצרף את דהיישה, אל חאדר, בית ג'אלה וכו'). מודה לך מראש.

ראליסט

New member
ממש משנה...

אולי נשאל כמה יהודים מתגוררים בגוש דן,וכמה בשאר הארץ????

Democritous

New member
קצת מספרים לבקשתך

ראשית אציין כי כל נתון יש לקחת בערבון מוגבל היות ואנו מסתמכים על גורמים שלכל אחד מהם אינטרס להציג את המציאות באור מעט שונה. אך עדיין אני מאמין ניתן לקבל אינדיקציה מספקת באשר לפני הדברים. ע"פ מפקד האוכלוסין הפלסטיני שנערך ב-1998 מזרח ירושלים-210,000 יו"ש ללא מזרח ירושלים-1,848,818 רצועת עזה-1,020,813 סה"כ-3,079,631 ע"פ נתוני הריבוי הטבעי מתוך הספר "מאזן החוסן והבטחון הלאומי" ברצועת עזה-4.4% (פוריות-7נפשות לאישה). 60% מהאוכלוסיה מתחת לגיל 16. ביו"ש 3.4% (פוריות-5 נפשות לאישה) תהליכי ריבוי טבעי אלה צפויים להמשך עוד כמה עשרות שנים והן אינן מתבססות רק על המצב העכשווי כפי שנוטים רבים לחשוב שכן ישנו מושג הקרוי "מומנטום דמוגרפי", באוכלוסיות שבהן 40%-60% מהאוכלוסיה הם ילדים, גם אם יופחת הפריון עדיין תמשך מגמת הריבוי הטבעי במשך עוד כמה עשרות שנים. וכעת לאומדן האוכלוסיה בפילוח טריטוריאלי כפי שביקשת נכון לשנה זו ובהסתמך על נתוני הריבוי הטבעי המצוינים מעלה. רצועת עזה-1,200,000 שכם-200,000 חברון-160,000 רמאלה-120,000 בית לחם-75,000 יריחו-45,000 טול-כרם-40,000 סה"כ-1,840,000 אין לי נתונים באשר למספר התושבים החיים במחנות הפליטים ובכפרים הצמודים אך ידוע כי מרבית האוכלוסיה הפלשתינאית ביו"ש ישובה באזור ההר ובמורדותיו המערביים. בכל אופן אני ממליץ לך בחום לקרוא את הספר "גיאוגרפיה של כיבוש" מאת אלישע אפרת. על אף שמו המטעה אין מדובר בספר שמאלני כפי שעלול אתה לחשוב. אני מאמין שתמצא שם כמה הסברים מרתקים.

כשיהיה לך את המידע, אנא הודע לי

בשורה התחתונה, האמת היא שרוב מכריע של הפלשתינאים יושב באזורי A ו-B שכבר הועברו לידי הרשות הפלשתינאית (30% מהשטח). זהו האזור שמבחינתי הם יכולים להקים בו את ה"מדינה" שלהם (כמובן שדה פקטו זו לא תהיה מדינה אלא אוטונומיה פלוס). את שאר השטח יש להעביר לריבונות ישראל.

שינילה

New member
הבגיניסט, אני אלך איתך בגישה שלך

האם אתה מוכן לוותר על רצועת עזה כולה (בה קיימת אוכלוסיה פלסטינאית צפופה בשטח יחסית מצומצם ולעומת זאת אוכלוסיה יהודית יחסית מעטה)? האם אתה מוכן לסגת לחלוטין מרצועת עזה ולהסכים שם להקמת מדינה פלסטינאית? האם היית מוכן למסור את רצועת עזה לשליטת מצרים? (לדעתי ממש חבל שהמנהיג שעל שמו הכינוי שלך, מנחם בגין ז"ל, לא הציע זאת ולא התעקש על כך במו"מ עם סאדאת...)

ראליסט

New member
בגיניסט....

אתה מוכן למסור לפלסטינים את כל הנגב,שהוא ריק לחלוטין כמעט מהתישבות יהודית,עקב הזנחה של ממשלות ישראל לדרותיהם??? מי צריך את הנגב-רק יהודים בודדים,רובם מעוטי יכולת...באמת כדאי למסור לפלסטינים ולחסוך את הצעקות של החד-הוריות הללו...

לא, כי הנגב הוא חלק מא"י

ארצו היחידה של העם היהודי. בדיוק כפי שיהודה ושומרון הם כאלה. באותה מידה אצדיק את הערבים אם לא יסכימו למסור לנו את מדבר מצרים.

ראליסט

New member
אבל שוב...

זו דעתך,והיא סוביקטיבת כמו כל דיעה.אין כאן אמת מוחלטת... מה יקרה עם מחר יתגלו "שבטים אבודים" ,ואנטרופולוגים יוכיחו בודאות של 100 אחוז שהם צאצאי היבוסי,הגרגשי....,שהיו פה לפנינו???. אם הם ידרשו לשוב הנה,מה תאמר להם? ואל תתבסס על התורה,כי גם היא אמת סוביקטיבית.(כלומר זה שאלוהים הבטיח לנו את א"י-הרי זה יכול להיות סתם מיתולוגיה ....). אנחנו צריכים לחיות גם לפי העתיד.לא צריך למחוק את העבר,אבל לא לקדש אותו. ואפילו אם נניח שיהודה ושומרון הם שלנו ,לפי איזו אמת מוחלטת (מה שלא יכול להיות),גם אז-האם שווה לשפוך דם בלי סוף,אם תהיה אופציה לשלום,שבעקבותו נצטרך לוותר על שטחים אילו? זה הויכוח הגדול בין "ימין" ל"שמאל".הימין הקלאסי טען שא"י השלמה חשלמה חשובה משלום,והשמאל הקלאסי טען שיש לוותר על שטחים תמורת שלום.נראה לי שהשמאל בפיזי כבר לא קיים,אבל השקפתו "נצחה".(זה לא נצחון במובן של תחרות אלא במובן של מה טוב למדינתינו). **אגב,גם לגבי סיני,חירות ההיסטורית התנגדה נמרצות לוותר על כל חלק מסיני.אני זוכר,למרות גילי הקטן,שלפני בחירות המהפך,בגין הבטיח לפרוש לסיני (מזכיר את ב"ג?).יותר מזה,הליכוד הפיץ מפות בהם הוא מראה את הסיכון הקיומי לישראל,אם נחזור לגבולות 67,אלא מה-במפות אילו "הוסבר" לנו,כמה מסוכן לוותר על העומק האיסטרטגי שסיני נותנת לנו...את ההמשך כולנו מכירים,ויש לי תחושה שהנימוק של "סיני לא היה מעולם חבל של א"י",המציאו כמה קופיריטרים טובים ,כשמנהיגי הליכוד היו צריכים לספק הסברים לאילו שהתנגדו להחזרת סיני (רבים שהקימו את "התחייה",כפי שאתה יודע)

למעלה