דמבלדור טוב?

HassiD

New member
דמבלדור טוב?

שמתי לב למשהו בספר הרביעי, שגם צץ בדיון קודם, וחשבתי לציין אותו.
אני מצטט מ"גביע האש" עמוד 594: (דברי הלורד)

"אבל איך אני אשיג את הארי פוטר? הוא מוקף בהגנות טובות מכפי שהוא עצמו משער, כך סבור אני, הגנות שהוסדרו בידי דמבלדור לפני זמן רב, כשהוטל עליו לטפל בעתידו של הילד. דמבלדור גייס אז קסם עתיק, שמבטיח שהנער מוגן כל עוד הוא נמצא בטיפולם של קרוביו. אפילו אני לא יכול לפגוע בו שם...."

ככה שבעצם זה מוציא קצת מכל מה שיוצאים עליו. זה לא שהוא "חטף" את הארי והחליט מה לעשות איתו, אלא מישהו שהיה אחראי "הטיל" עליו את המשימה הזאת, והוא הצליח איכשהו למצוא את הפתרון היחיד (ז"א זה לא הקסם של לילי, אלא קסם שהוא הצליח לארגן איכשהו).

מישהו מסכים איתי, או שאני בדעת מיעוט?

hollypop girl

New member
אני לא חושבת שמישהו בדרגה

גבוהה מדמבלדור "הטיל" עליו את הטיפול בו, נראה שדמבלדור פשוט התנהג כאילו הוא אמר (ואני בספק
אם הוא עשה את זה) לכולם "טוב, נו...אני אטפל\אדאג לו...."
נראה לי שדמבלדור דיי הטיל את זה על עצמו, בכל זאץ הוא ראש המסדר וקרוב ללילי וג'יימס, הגיוני שהוא יקח
תחת טיפולו האישי משהו כלכך חשוב כמו "הילד שנשאר בחיים"

האמת שהוא די חטף את הארי, לא במובן הזה של המילה אבל האגריד סוג של התעקש שסיריוס ייתן
לו לקחת את הארי וללכת לדמבלדור כבודו, סיריוס הסכים כי זה די ברור שעם דמבלדור הגדול הוא יהיה בטוח
מה גם שהיו לו דברים אחרים עלל הראש באותו הזמן...
אחר-כך זה כבר לא היה רלוונטי כי סיריוס הלך לאזקאבן, אבל באותה נקודה דמבלדור די לקח בכוח את הארי מהאפוטרופוס
החוקי שלו...

הקסם שהוא הצליח "לארגן" זה שקשרי הדם לפטוניה יגנו עליו. ייאי לדמבלדור הקוסם הגדול של כל הזמנים שעשה קסם
כלכך מורכב להגנת הילד, וווהו!

Superboi

New member

HassiD

New member
אני לא בטוח שהיה לסריוס מה להתנגד

הרי הוא הלך באותו רגע לחפש את פיטר, ככה שהוא כפי הנראה הבין שזה ל בדיוק בשבילו לטפל באותו רגע בתינוק בן שנה, ואח"כ, הוא באמת כבר לא יכל (מה גם שאני לא בטוח שהוא היה בנוי בכלל לגדל ילד בן שנה, אבל זה כבר משהו אחר...), ככה שלדעתי יכול להיות אפילו שהוא זה שביקש מאלבוס שיטפל בהארי בזמן שהוא הולך לטפל בפיטר.

ואני לא חושב שזה היה רק הקטע עם ההגנה של לילי רק מורחב, אלא קסם חדש לגמרי, והראיה היא שאחרי הספר הרביעי, בו בעצם הלורד מצליח "להתגבר" על הקסם העתיק של לילי, באמצעות שימוש בדמו של הארי - ההגנה של הדארסלים עדיין עובדת, ככה שנראה לי שזה קסם חדש, וסביר להניח שהוא לא היה מצליח ליצור משהו אחר שבאמת יגן...

hollypop girl

New member
אנחנו יודעים בוודאות

מה סיריוס עשה מאז שלילי וג'יימס מתו (ללכת לפיטר, להבין מה קרה, להתעתק למכתש גודריק, לדבר עם
האגריד ולמחרת להתעמת עם פיטר)
דמבלדור חשב שסיריוס הוא הבוגד, אם הוא היה בא אליו הוא (דמבלדור) היה מסגיר אותו מייד למשרד.
אני חושבת שהוא היה רוצה לגדל את הילד של ג'יימס בעצמו והוא הסכים לתת אותו להאגריד (שלא ידע שהוא בוגד)
רק כי זה דמבלדור והוא יודע מה הוא עושה (+ הוא היחיד שיודע על פיטר, אז צריך לעשות עם זה משהו)

בשר לפיסקה השנייה - כנראה שאתה צודק...

לא דמבלדור עשה את הקסם הזה,

לפי מיטב הבנתי זה משהו אוטומטי. בספר השביעי הארי אומר שהקללות לא פוגעות בלוחמים של הוגוורט בגלל שהוא מת עבורם. אני חושבת שזה קסם טבעי שקורה ללא כישוף ספציפי.

Superboi

New member
ההגנה של לילי אכן פעלה באופן אוטומטי

אבל להגנה של פטוניה אחראי דמבלדור, שניצל את קסם ההגנה של לילי.

העתקתי את הציטוט אבל אז תפוז החליט שלא מתאים

לו והוא מחק אותו

בכל מקרה, לפני הקרב האחרון של וולדמורט והארי, הם מדברים והארי מסביר כל מיני דברים. זה אחד מהם.

אני חושבת שהמוות של לילי

הוא זה שהציל את הארי כשוולדמורט ניסה להרוג אותו בפעם הראשונה (קסם עתיק או משהו כזה), ודמלבדור הצליח לעשות קסם שישמר את ההגנה הזאת כל עוד הוא גר במקום עם קשר לדמה של מי שעשתה את הקסם המקורי.
ובקשר לסמכות לעשות את זה, הנושא הזה קצת בעייתי. נראה שדמלבדור "לקח" את הארי בלי רשות מאף אחד שהטיל עליו את המשימה. אבל כשחושבים על זה, דמלבדור היה איש מאד מוערך בתקופה הזאת (וגם אחר כך). באחד הדיונים הקודמים היה נראה שאין במשרד הקסמים הרבה התערבות בנושאים סוצייאלים כאלה, אז אם דמבלדור חושב שהוא יודע מה לעשות עם הילד, מי יערער על דעתו? זה אולי היה די טבעי שדמבלדור ייקח את היוזמה בתור אחד מסמלי המאבק נגד וולדמורט ואחד האנשים המוערכים ביותר באותה תקופה.
ואם דברי הלורד נכונים, בהחלט אפשרי שדמבלדור קיבל מהקסמהדרין או ממשרד הקסמים את הרשות לפעול כרצונו. שוב, אני לא חושבת שלמישהו הייתה בעיה עם זה.

למעלה