דם

דם

1. מהיא משמעות תוצאות הבדיקה ? 2. כיצד ניתן להעלות מיידית, דרסטית, את רמות הברזל ? ערך בפועל נורמה Na 146-136 134 Protein total B 6.6-8.3 8.5 Fe iron 60-180 34 Esr 0-20 40 Rbc 3.8-5.3 3.75 Hemoglobin 11.7-16 10.9 Hematocrit 35-47 33.3 Img g 700-1600 2230

רופא, רופא, רופא. לא אינטרנט.

אם יש לך בעיה בבדיקות הדם שמצריכה טיפול, מי שיבחן את זה ויחליט מה לעשות זה הרופא ששלח אותך לבדיקה הזו - ולא פורום שלא מכיר אותך, או אתר אינטרנט שלא שמע עלייך.

TheFinalCut

New member
כמה תשובות

צודקים קודמי באומרם שכדאי להתייעץ עם רופא, ושעדיף לא להסתמך סתם כך על עצות מהרשת. לגבי העלאה מיידית של רמות הברזל, כדאי להתייעץ גם עם תזונאי\ת, למרות שאני לא יודע אם אלו יוכלו לרשום תרופות לטיפול דחוף בחסר בברזל. אבל במנותק מכך בהחלט לא יזיק לכולנו ללמוד ולהבין קצת את בדיקות הדם ואת התוצאות המתקבלות בהן; הדבר הכי ברור בבדיקות הדם שלך הוא סימני האנמיה: הברזל (Fe iron), ההמוגלובין, ספירת תאי הדם האדומים (Rbc) וההמטוקריט שלך נמוכים כולם מהסף התחתון. הברזל ספציפית נמוך בהרבה מהסף התחתון, ומעיד על חוסר משמעותי בברזל. את זה אני מתאר לעצמי שאת כבר יודעת. ההמוגלובין הוא חלבון המצוי בתאי דם אדומים ואחראי לקשירת חמצן. הוא מכיל בתוכו ברזל, מהווה את אחד הצרכנים הגדולים ביותר של ברזל בגוף שלנו ולפיכך גם משמש כאינדיקטור רגיש יחסית לגבי רמות הברזל בגוף. כשרמות הברזל מתדלדלות, בד"כ יש ירידה בתכולת ההמוגלובין בתאי הדם האדומים. ההמטוקריט הוא למעשה האחוז הנפחי שתופסים תאי הדם האדומים בדגימת דם. תאי דם אדומים מתכווצים או מתנפחים במצבים מסוימים של אנמיה (כלומר הנפח שלהם קטן או גדל, ובהתאם ערך ההמטוקריט), ובאמצעות מדד זה ניתן לאבחן את המצבים הללו. Rbc מסמן כאמור את מספר תאי הדם האדומים במיקרוליטר (מיליונית הליטר) של דם, כפול מיליון. כלומר אצלך יש 3.75 מיליון תאי דם אדומים במיקרוליטר דם, שזה נמוך מהסף התחתון, אבל לא בהרבה. המספר הנמוך של תאי דם אדומים יכול להסביר את ערך ההמטוקריט אצלך, שגם הוא נמוך במעט מהסף. אם מספר תאי הדם האדומים שלך היה נורמלי וההמטוקריט היה בלתי נורמלי, זה היה מעיד שהנפח הממוצע של תאי הדם האדומים השתנה. Esr זה ראשי תיבות של Erythrocyte Sedimentation Rate, בתרגום חופשי: קצב שקיעת תאי הדם האדומים. זהו מבחן שמיועד לבדוק מצבים בלתי-נורמליים המשפיעים על הדם, כולל דלקת, זיהום, מחלות אוטואימוניות מסוימות ומחלות דם אחרות. הערך שלך נמצא בטווח הנורמלי, לפי מה שאני רואה, אבל תשובות מדויקות יותר צריך לקבל מרופא. איני יודע מהו המדד "Img G", ולגבי "Protein toal B", אני לא יודע מה המשמעות של ה-"B". לולא ה-B הייתי מנחש שהכוונה היא לסך החלבון בדם, אבל ייתכן שמדובר בחלבון מסוים ועדיף שתשאלי את הרופא לצורך הסבר. אני חושב שגם ששלושת המבדקים הקודמים שהזכרתי הם מבדקים לא קונבנציונליים, ואני מתאר לעצמי שלרופא שלך היו סיבות לדאגה אם הוא שלח אותך לבצע אותם. הכי טוב שתתייעצי איתו, תבקשי שיסביר לך את התוצאות ותתייעצי איתו ועם תזונאי\ת כדי לקבל הסבר איך להחזיר לעצמך את המדדים לטווח הנורמלי, ולשמור על בריאות באופן כללי.

למעלה