דם מתחת לשטיח

דם מתחת לשטיח

נכנס הטנק לעזה וירה פגז. רק פגז אחד קטנטן. ובמקרה, טעות פשוטה ועצובה, פגע הפגז הקטנטן והתמים בבית והרג אם ושלושה ילדיה בזמן שישנו במיטותיהם. אה, כמובן שזאת טעות, טעות לעולם חוזרת, צבאנו האדיר וההומני לא עושה דברים כאלה בכוונה. ובכלל, המקרה המצער הזה לא כל כך חשוב. הוא לא כל כך מופיע בראש הכותרות באמצעי התקשורת שלנו. גם כאן באתר תפוז הנחמד שלנו כמעט לא מזכירים את זה, וגם לא ברדיו של רשות השידור הממלכתית במדינת ישראל. כן, מוזכר פה ושם אבל לא בהבלטה. בודאי לא בהבלטה כמו שהיינו מדברים אילו חס וחלילה מחבל מנוול היה נכנס לבית ישראלי והורג אשה ישראלית ושלושת ילדיה. בודאי שכאשר זה קורה לפלסטינים זה לא ראוי לאותה תשומת לב. מה פתאום, איך בכלל אפשר להשוות? הרי זה היה לא בכוונה, רק מקרה מצער כמו הילד שנהרג לפני שבוע ושלושת הילדים שנהרגו לפני שבועיים, הכל תמיד במקרה, טעות לעולם חוזרת (כבר היו יותר משלוש מאות טעויות כאלה מאז תחילת האינתיפאדה, אבל מי סופר?). וחוץ מזה, הרי אלה בסך הכל אשה פלסטינית וילדיה, אנשים כבושים ונחותים ולא חשובים, איך אפשר להשוות את זה עם בני העם הנבחר שלנו היהודים? ובכלל, איך אפשר להשוות מוות של אשה פלסטינית וילדיה עם הנצחון הגדול של מכבי חיפה? בודאי שמכבי חיפה קודמת בתשומת הלב התקשורתית, ואת הדם הפלסטיני אפשר לטאטא מתחת לשטיח. ורק שאלת תם: איך זה שכל פעם, אבל כל פעם, שמתחילה להסתמן איזה הפסקת אש ורגיעה בפיגועים, בא מישהו ואיכשהו במקרה עושה איזו פרובוקציה שמחזירה אותנו אל מסלול הדמים וההרס וההרג והפחד? איך זה שתמיד זה קורה, בלי אפס? והאם אולי פשוט במקרה יש לזה איזה קשר קטן לדעות הפוליטיות שהרמטכ"ל הנוכחי וקודמו לא מתביישים להביע בפומבי?

Deathatred

New member
מהו מקור הידיעה?

חיפשתי באינטרנט ומצאתי אותה מוזכרת רק במקורות מידע פלשתינים שאמינותם די מוטלת בספק. אתה יודע איזה בדיות הפלשתינאים אוהבים להמציא...

Deathatred

New member
קבל עדכון - חקירה יותר עמוקה משלך

קרא את שלוש הידיעות הנוספות בנושא: http://news.ep.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=274985 http://www.yeshanews.com/news.php#5559 http://www.a7.org/news.php3?id=33381 דובר צה"ל: צה"ל מצר על הפגיעה באזרחים חפים מפשע בתגובה להודעת הפלשתינים כי 4 אזרחים נהרגו מירי של טנק צה"ל לעבר בנין מגורים, מוסר דובר צה"ל שכוח צה"ל זיהה אמש, סמוך ליישוב נצרים, שבצפון רצועת עזה, מספר דמויות הנעות באופן חשוד, באזור האסור לתנועה פלשתינית. הכוח פתח באש לעבר החשודים ופגע בהם. מתחקיר ראשוני שנערך עולה, כי החיילים פתחו באש לאחר שזיהו כי החשודים מתקרבים בזחילה לכיוון היישוב נצרים. הירי בוצע לעבר שטח פתוח. לאחר בדיקה במקום האירוע נמצאו סימני זחילה וטלפון סלולרי. יש להדגיש כי איזור היישוב נצרים ידע ניסיונות פיגוע רבים נגד אזרחים וחיילי צה"ל. צה"ל מצר על הפגיעה באזרחים חפים מפשע. צה"ל ממשיך ומתחקר את נסיבות האירוע. גם אני מביע צער על מותם של האזרחים הללו (בהנחה שהם אכן חפים מפשע) אבל זה ברור שהם נהרגו בשגגה ולא בכוונה. הירי של צה"ל בוצע לעבר מחבלים. כעת יש לחקור מדוע הפגז נחת איפה שהוא נחת. בכל מקרה, אני מגנה אותך על כך שאתה חורץ דין מוקדם מידי בלי לחקור לעומק ובלי לשמוע את גרסת הצד השני למקרה.

Haemek

New member
הסברה שלי קצת דמיונית

אבל בהחלט אפשרית: הערבים התחילו את גל האלימות האחרון כתוצאה מהכרה שיש בכוחם לנצח אותנו (נאסרללה ונאום "קורי העכביש" הידוע). לדעתי ההנהגה שלנו רוצה, כתוצאה מכך, לגרום לכניעה צבאית ומוחלטת של הצד הפלסתיני, בכדי לגרום להפסקת האלימות והחזרת גורם ההרתעה, כדי לקבל הכרה אצלהם שאלימות לא תעזור. אני לא יודע אם מה שקרה היה מה שתארת, כלומר פרובוקציה יזומה שלנו להמשך האלימות, אבל אם זה כך, אני בעד זה. אני בעד להחזיר את גורם ההרתעה הצבאי המלא למזרח התיכון. אני מאמין שהסכם איתם לא שווה את הנייר שההסכם כתוב עליו. עליהם להכנע לאחר מאבק צבאי שיתיש אותם, להכנע לחלוטין, ורק אז נוכל בכלל לדבר איתם ושיסכימו להשארותינו כאן. כל מצב אחר, בו נראה להם שיש שמץ של סיכוי שינצחו אותנו, מוביל להמשך האלמיות לעולם.

yeshgvul

New member
הבעיה בהצעה שלך היא שאין לך

קריטריון ברור לאותה הכרעה. הרי ההכרעה הצבאית הושגה מזמן, לפחות בגדה, וגם בעזה אין כוח צבאי של ממש שמתמודד מול צה"ל. בנוסף לזה, אתה אומר שאתה לא מאמין למה שהם חותמים עליו, כל שגם אם יצהירו על מחויבות לשלום, או אותה "כניעה", לא תקבל זאת. ומיותר לציין שפגיעה המונית בחפים מפשע לא תביא אותם להכנע ללא תכנית שיש בה הצעה מכובדת לסיום הכיבוש. הגישה הזו מובילה את ישראל לדרך ללא מוצא ולחורבן פנימי בנוסף לזועות שמבצעים בשטחים.

Haemek

New member
איך הושגה הכרעה צבאית אם עדיין

נהרגים לנו 600 איש רובם אזרחים? אתה שוב מתעלם (כרגיל) מרצח של חפים מפשע אצלינו בכוונה תחילה. אצלהם הכוח הצבאי פועל נגד האזרחים שלנו בכוונה תחילה. ואתם בשמאל הרחוק מדחיקים זאת. אצלכם אין חמאס, אין גיהאד אסלמי, אין פתח, אין תנזים, אין בני הכפר. אצלכם כולם אלה הערבים שאתם פוגשים שעושים קולות של מסכנים. אכן נכון: אין ערך לנייר שהם חותמים עליו. כשהם יפתחו מנהיגות שתפעל באמת נגד המרצחים, תפרק אותם מנשקם, ותושיב אותם בכלא או פשוט תהרוג אותם, והפיגועים יפסקו לאלתר, ואנחנו נראה את זה, זאת אני אקבל, ואז נראה. כל זמן שהנייר קיים ויש את כל אירגוני הרצח, אין משמעות לנייר. הם קיבלו נשק משלטון שלנו כדי להשליט סדר ונשק זה הופנה אלינו והרג (רצח, המית, פצע, פילח ועוד מושגים) לפחות ישראלי אחד שאני יודע עליו. כשבוחרים מלחמה, יש לצפות שגם ציבור גדול של האזרחים שלך יסבלו. השלטון שלהם היה צריך להמשיך במשא ומתן עם ברק ולא לבחור בדרך האלימות. כשבוחרים באלימות, יש סיכוי שאתה עלול להפסיד והעם שלך יסבול. זה שישראל נחרבת זה רק בראש שלך. ישראל פורחת כבר 55 שנים, למרות שהיא במצבים מאוד לא נוחים לצמיחה. ישראל לא נחרבת והיא מאוחדת יותר מתמיד. זה רק אתם מיעוט זנוח קיצוני ורעשני במידה יוצא מהכלל שדופקים לנו את תדמית שלה אנחנו ראויים: ישראל מאוחדת יותר מתמיד. גם המצב הכלכלי קצת משתפר בזמן האחרון. אני דווקא אופטימי לגבי ישראל. חבל שאצלכם לא שוקלים התאבדות קולקטיבית בכדי למחות על כך.

טרה10

New member
יום לאחר שיקבע הגבול של 67

וכ...ל ההתנחלויות חוזרות לגבולם..שתי חטיבות אחת עיראקית ואחת איראנית וגם,,,אחת סורית..חוצות את הירדן..ואז..? שהרי כל ישראל הישנה והטובה היא חוות שבעא אחת גדולה בעיניים ערביות.! כי אז ´זכות השיבה´ תהיה ה´חוות שבעא´ שלהם.! ואז נשאל איפא טעינו..? כמו גם היום..על אוסלו.! או שאולי לא טעינו.? ורק הכוכבים[של ג´ודי] רימו אותנו! סתם יורקים עלינו ויורים עלינו- כמו אז.!

yeshgvul

New member
אם זה שמטריד אותך, מדוע לא לצאת

מהשטחים ולהשאיר נוכחות צבאית מסוימת בבקעה, לשיטתך?

yeshgvul

New member
אכן, הכרעה יש רק כלפי

כוח צבאי מוגדר או רשות מדינית. את זה השגת. אבל מול מוטיבציה של יחידים שמה שיש לך להציע להם זה את המשך הכיבוש, מול זה לא תהיה לך הכרעה צבאית (חוץ מרצח עם). אף מנהיגות שם לא תוכל לפעול כשהכל נתון בעוצר (אין אפשרות אפילו לכנס אסיפות בחירות). אף מנהיגות לא תצמח, אם לא תציע תכנית מדינית ברור הלסיום הכיבוש. תגיד לי אתה, למה לפלסטיני הגון שאינו נושא נשק (ורוב הפלסטינים אינם נושאי נשק) להכניס את ראשו למיטה החולה הזו, אם איננו יכול להציע משהו לציבור שלו חוץ מלהיות עושה דברך. ושם לב, ישראל לא פורחת, ישראל מדממת, שוקעת במשבר כלכלי חמור והבעיות החברתיות בפניה קשות ביותר. לא יודע איפה אתה חי בעמק, אולי מושב מבוסס ומנותק מהבעיות בפריפריה ובערים?

Haemek

New member
ושוב אתה מתעלם מהחמאס

"מוטיבציה של יחדים"???? איפה החמאס בסיפור? איפה גדודי אל אקצה? איפה הפתח? איפה הגיהאד האסלמי? מי שמבצע פיגועים זאת הרשימה לעיל. מבצע יחיד זה הרוצחים שחודרים לבתים של משפחות ויורים למות בתינוקות בכיונון ישיר. כל השאר זה אירגוני רצח בע"מ ואתה ממשיך להתעלם מהם, וקורה לריסוק ולביטוש שהם מבצעים "התקוממות עממית". תמהוני הוזה: תפקח את העיניים ותראה מי מבצע פיגועים ומבטש את משפחתך. לא הזכרת את החמאס ולו באחת מההודעות שלך. פעם אחת. מבחינתך, יש רק את הערבים המסכנים. זאת הסיבה שקוראים לכם תמהוניים: אתם מדחיקים חלק מהמציאות, ואז הכל מסתדר לכם עם המציאות שלכם. הוזים שהורגים ישראליים.

yeshgvul

New member
אתה ממשיך לנהל דיון שטחי.

את החמאס אני מזכיר שוב ושוב. הטעות שלך היא ראיית החמאס והג´יהאד ככוח צבאי שאתה יכול לחסל. הארגונים האלה פעולים כארגוני גרילה, ולכן לא תוכל להשיג נגדם הכרעה צבאית ברורה, ובודאי לא כשאתה נוקט ענישה קולקטיבית כלפי האוכלוסייה, כך שהתמיכה בהם תישמר. תסביר לי אתה, אם מדובר בארגונים מסויימים ולא באוכלוסייה נרחבת, מדוע אתה מטיף השכם והערב להשפיל את הפלסטינים (ללא הבחנה)? מסתמנת סתירה בדבריך! לדעתי, לכל היותר תוכל להגיע למצב כמו בצפון אירלנד או בחבל הבאסקים, שבו האוכלוסייה זוכה ליחס הוגן, ואז התמיכה באגוני גרילה מצטמצמת מאוד. החמאס והגיהאד הם אכן חלק מהתקוממות עממית. ראה את היקף התמיכה בפיגועים שלהם . זה לא אומר שפעולות שלהם נגד אזרחים אינן נפשעות.

Haemek

New member
אתה בז לי. טיפוסי, אבל תסביר סתירה

ציטוט משלך: או "החמאס והגיהאד הם אכן חלק מהתקוממות עממית. ראה את היקף התמיכה בפיגועים שלהם ." או שמדובר "באירגונים מסוימים ולא באוכלוסייה נרחבת" תחליט. אם הם חלק מ"התקוממות עממית", משמע העם עוזר, אז מדוע אתה מופתע שהם נפגעים? אם הם בעד הפיגועים? לגבי חיסול האויב, אתה מודה שלא ניתן להכניעם ונכנע לכן לתכתיבם. זה לא מעשה בריא במזרח התיכון. אני (ורוב רובו של עם ישראל בתקופה זו של מלחמה) מאמין שניתן לחסל ולהשמיד ולקעקע את האירגונים הללו. רק כך נוכל להמשיך לחיות כאן. ואנחנו נחסל נשמיד ונקעקע אותם. ככה זה במזרח התיכון, אם הם מצאו דרך להורות לך מה לעשות, אתה חשוב כמת. סליחה, לא אתה. התכוונתי לישראל.

yeshgvul

New member
יותר קל לי עם מי שלא קורא לי זבל

אתה יודע לכתוב לעניין, רק שלא תמיד. הפעם כן. לגבי שאלתך הטובה: התמיכה בפעולות החמאס נרחבת (אם כי לא בהכרח במשטר שהוא רוצה להשליט בחברה הפלסטינית !), אבל הפעולות האלה מבוססות על מעט מאוד אנשים. אני משער שהרבה פלסטינים יסכימו להלין בביתם חמאסניק פצוע שמתדפק על הדלת, אבל את הארגון מנהלים מעט אנשים. גם ככה הם חוששים מהמודיעין היעיל של ישראל. נגעת בעוד עניין חשוב: אכן מרבית הפלסטינים תומכים בפיגועים, אבל תמיכה בפיגועים אינה צידוק לפגיעה באדם. אם נשאל בבית הדסה כמה תומכים בגולדשטיין, נקבל תוצאות מעניינות, אבל זה לא אומר שמותר לפגוע במתנחלים שם בצורה קולקטיבית! אם נשאל בהרבה מקומות בישראל כמה תומכים ב"10 פלסטינים על כל ישראלי הרוג", גם נמצא דברים מעניינים. זו הצדקה לענישה? אגב, ידוע לך שב-96 רק 18% מהפלסטינים תמכו בפיגועים? הסבר לי כיצד אני נכנע לתכתיב של החמאס אם אני תומך בגבולות 67 ובקליטה מוגבלת מאוד של פליטים? הרי החמאס רוצה, לפחות אידאולוגית, מדינה מוסלמית על כל השטח. כיצד אני נכנע לתכתיב החמאס אם אני מצהיר שאני חילוני מושבע, ושהחמאס דוגל באורח חיים בלתי סובלני, בפרט לגבי דיכוי הנשים?

למעלה