דם בשתן

• פותח הנושא etihe
  • פורסם בתאריך

etihe

New member
דם בשתן

הכלבה שלי בת 6, מסוג פימצ'ר מעורבת, מחוסנת ומעוקרת. ביומיים האחרונים שמנו לב כי בסוף השתנה יש 2-3 טיפות דם ( דבר שמעולם לא קרה). בסטיק שתן: דם+++המוגלובין++ גלו0-1. ללא לויקו או ניט. PH =9. בנוסף יש לציין תכיפות במתן שתן. ללא ירידת משקל, ללא ירידה בתיאבון, פעילה כרגיל. כמובן שמחר נלך לבדיקה, רציתי לדעת מה צריך לצפות מהוטרינר ( תרבית, משטח) וכן כמה יש לחשוש מאפשרויות רעות יותר. תודה אתי

עשית בדיקת שתן בבית?

נחמד - והתוצאות פחות.. ה PH הזה יחד עם שאר הממצאים מתאים לדלקת בדרכי השתן, אבל מה שחסר כאן בשביל להשלים את התמונה זה משטח מיקרוסקופי של השתן. זה בעיקר חשוב כדי לראות אם יש קריסטלים (חיידקים אני די בטוח שיהיו וגם אם לא רואים אני הייתי מתייחס כאילו יש). אם יש - יכולות להיות גם אבנים וצריך לשקול ביצוע אולטראסאונד או צילום. אם זה רק דלקת - אז הוטרינר שלך יתן לכם אנטיביוטיקה וזה אמור לעזור. היתה לה פעם דלקת בדרכי השתן?

etihe

New member
תשובות

לרופאים של בני אדם יש גישה לסטיק שתן...... משטח יבוצע אצל הוטרינר היום או מחר, האם יש צורך בביצוע תרבית או שמתחילים טיפול אנטיביוטי ( ואם כן, איזה). זוהי דלקת ראשונה. במידה ובמשטח רואים קריסטלים האם נהוג לבצע US או שניתן להסתפק במתן אנטי' ולהניח שהמצב לא יישנה? במקרה של קריסטלים - האם מומלץ לעבור למזון מיוחד? תודה אתי

המשך

לרוב לא עושים תרבית בדלקת ראשונה, אבל כן רצוי לעשות US. אני נוהג לעשות בדיקת US חלקית (רק לשלפוחית השתן) ובאמצעותה גם לדגום שתן ישירות מהשלפוחית (cystocenthesis). היתרון הוא שכך אפשר להיות בטוחים שאם יש חיידקים במשטח הם אכן משם (בכלבות אזור הוולוה/וגינה לא בדיוק סטרילי). בנוסף יש את הערך המוסף של מציאת אבנים אם יש. לא מדובר בבדיקה יקרה במיוחד (150 ש"ח על האולטראסאונד) ולטעמי זה רצוי. כמובן שקיימת האופציה של נסיון טיפול ודחית ה US למקרה של חזרתיות בלבד, אבל זו לא הדרך הנכונה לדעתי, בעיקר מכיוון ש PH כה בסיסי הוא מצב מאד מתאים להתגבשות של סטרוויט. בכל מקרה את המשטח צריך לעשות משתן טרי (אחרת הקריסטלים יכולים להתמוסס וזה לא אינדיקטיבי)

למעלה