דלת חדשה-ישנה

SnapDragon

New member
דלת חדשה-ישנה

הנושא עלה לפני כמה זמן בקבוצה מצומצמת, ומשום מה רק עכשיו נזכרתי להתמודד עם זה. הייתי חייבת להביא את זה לפה, ברשותכם... בחורה יקרה שמה לב לכך שנעימת הסיום המרטיטה ב"ילדים" (שם זמני, שיר חדש) לקוחה במקור מנעימת ההתחלה של "קח סכין" מקלטת הדמו. וזה פשוט...מדהים בעיניי. לא מבחינת תואר היופי (והכאב, הכאב) אלא תדהמה של ממש. להיות מסוגל לקום ולהמשיך הלאה עם העיניים קדימה, למעלה, הרחק ממי שהיית אך בה בעת לא מתנכר לו, משאיר חבל דק שמחבר בין ההיה להווה בתקווה ליהיה...זה נשגב מבינתי, איך ניתן לעשות את זה. רק האומץ בעצמו, להחליט על זה והכח להתחיל. לשבריר שניה הרהרתי בפוטנציאל המקריות שבדבר, מין אמת רדומה בשדה מוקשים שהופעלה מחדש בדריכת רגל על דוושת הפסנתר, אבל מהר מאוד הרגשתי שזה לא יכול להיות ככה. מה זה אומר, בעצם? מי אני שאגיד. יכולה רק לנחש, וגם את זה מעדיפה לפעמים לעצור מלהתגלגל. (תגידו אתם, אם רוצים). זה רק הזכיר לי שאף פעם לא התמודדתי באמת עם "קח סכין". פשוט כי די חלפתי מעליו. בעימות חזיתי מול המילים, משהו מרגיש לי אחר. לא נופל למקום האובדני-משהו שמוצג פה לכאורה. ישר קופץ לי לעין הגרזן האדום. דווקא אדום. זה משליך אותי לפטיש החירום בערכת כיבוי האש/חילוץ. במקומות מסויימים קיים גם גרזן כזה. (נחשו איזה צבע) "נא לשבור במקרה חירום". וכך גם מרגיש לי השיר הזה. לפעמים הדרך להינצל היא לחתוך בבשר החי, למגר כל זכר לכתם הממאיר. להקיז את הדם אחרי נשיכת הנחש. לא לברוח מעצמך. לא להשאר במצב הזה. להילחם, ואז לחיות עם הצלקות. כן, זה יכול לבוא מפי הבחור ששר שאין לו ברירה רק להתמודד עם עצמו, בעודו תולה עיניים למנגינה יקרה. ושאצלו, גם הבחור הרע לכאורה, רוצה בסופו של דבר את אמא. וגם בשירים כמו "תתחנני אליי", "אבות ובנים" ו"תיאטרון רוסי", שלא מובחן בהם פתח יציאה אופטימי, קטן שיהיה, מבחינתי - עצם הצעקה הזו, הכאב הזה כבר מראה על אכפתיות. זה מציק. וכשזה מציק, חותרים גם לשינוי. כמה שהשנאה והניכור יותר גדולים (כלליים ועצמיים), כך זה מעיד בדיוק על הכמיהה לַהיפך. האסוציאציה הראשונה ויחידה שלי מ"ילדים", בפעם הראשונה שהתנגן, היתה "שיר תחינה". יש בו אהבה ופחד, רצון להציל. ניצנים שהיו גם הרבה קודם. ובעצם תמיד. חבויים ברבדים שונים על פני השטח. ועצם היכולת לשאוב אותם משם ולשתול בחזרה, 14 שנות אור אחרי, בעטיפה קצת אחרת...

תגלית די מדהימה

גם אם נשים בצד לרגע את הכשרון של מי שגילתה את העניין הזה (
) אני לא כל כך טובה עם מילים בזמן האחרון, אין לי הרבה מה להגיד על זה רק שאם אכן זה היה בכוונה, וקצת קשה להאמין שלא, אבל מי יודע באמת אם כן באיזושהי דרך קצת עקומה אולי, ובהתיחסות לסיקור האחרון של אבישי (אביתר בנאי נהיה דוס), אז אני רק יכולה להגיד שזה נותן לי תקווה שאולי הוא לא כל כך מהר יוותר

חשבתי על זה כל כך הרבה

באמת תגלית מטורפת, ולא יודעת, יש סיכוי שזה בכוונה? יש סיכוי שלא? בכל מקרה נראה לי שבהנחה שזה בכוונה, יש פה איזה סגירת מעגל אישית בשבילו, הרי הוא לא חשב שמישהו יידע מזה (שנספר לו כמה אנחנו אובססיביים?
). הוא אמר פעם לפני "טיפה של אור" - "תכלית הבחירה בחיים זה הילדים", אולי יש פה איזו השלמה עם זה והבנה שלפעמים המלחמה האמיתית היא עקיפה, כי במלחמה ישירה קשה מאד לנצח. בקיצור, אני לא מבינה את זה וזה עדיין מדהים אותי ממש

Evi Virus

New member
היי למה אובססיביות? מי שגילתה את זה

גילתה את זה לגמרי בלי כוונה...

SnapDragon

New member
אנקדוטה קטנה

נזכרתי שמתיתיה סיפר פעם שאחרי אחת ההופעות (לא נגיד איפה
) הוא הלך להודות לאביתר על "מתנה", מקלטת הדמו. ואביתר בקושי הראה כל זכר לקיומו של השיר. לקח לו הרבה זמן להיזכר. או שהוא פשוט עשה כאילו (
). אז..כן, אולי זה יכול להוכיח ההיפך ממה שאנחנו רוצים לקוות, ודי מאמינים (לרגע אני אפילו לא הבנתי איך יריתי לאמונה הזו ברגל), אבל זה גם יכול להראות את היופי בפער הזה; ששיר כמו "מתנה" - שלא מביע יותר מידי עומק במיוחד - לא הלך איתו הלאה, לעומת "קח סכין", שיר ההצלה הזה, שנבחר לאחד כוחות ולשרת את אותה מטרה מ"ילדים". ולא הבנתי את רעיון המלחמה העקיפה שלך, מצטערת. אשמח להצתה.

"צא והילחם" - מלחמה ישירה,

ילדים, בחירה בחיים - מלחמה עקיפה. כלומר, במקום לחתוך בבשר החי ולהיאבק, לבחור בדרך הטבעית של החיים ולמצוא שם את התכלית האמיתית.

זה לא הייתי אני ../images/Emo2.gif../images/Emo6.gif

ולגבי העניין עצמו, יש איזה יופי בזה שאותו המוטיב העייף מקח סכין מנוגן בצורה הרבה יותר חיה וערנית בילדים. אותו הכוח עצמו, בשינוי אדרת...

SnapDragon

New member
אוכ

משום מה אני מחליפה אותך ב-ינון בזמן האחרון... טעות שלי,עמך הסליחה. אבל תודה שזה משהו שמתאים לך לעשות

Frutapao

New member
חחחחחח

תהיתי אם לתקן אותך או להמתין לראות אם למתיתיה קרה סיפור דומה לשלי. אני באמת חושב שהוא ידע טוב מאוד על מה דיברתי (יעני "עשה כאילו", כדבריך...). וכדי להעמידך על שאר חלקי הסיפור: כשהזכרתי לו את השורה "לך הביתה נו כבר" הוא מין הזדעדע קלות כזה, ואמר משהו בסגנון "וואוו, נזכרתי בזה עכשיו בצמרמורת"... ואני בטוח שגם יוצר עם עבר מפואר ועמוס שירים לא באמת יכול לשכוח שיר שהוא כתב והלחין. אפילו לא בקצת. ברגע שאמרתי לו "מתנה" לפי דעתי הוא כבר ידע. ינון קונספירציות בע"מ...

Walk Two Moons

New member
וואו, צלצלו לי האוזניים עכשיו.

"מתנה" הוא ככל הנראה שיר ההתבגרות הכי עמוק, הכי תמציתי והכי כן ששמעתי מימיי, מאביתר ובכלל. הוא המעבר והגילוי, הוא נביטת השינוי, הוא האומץ לקחת סכין מנתחים, לחתוך ולבהות פנימה בעיניים פעורות; הוא קריסת המערכות עם כל נדבך נוסף שנבנה, צעד אחד קדימה, שלושים אחורה. הוא הבלבול במלוא תפארתו העקומה. "מתנה" הוא אולי השלב שקדם ל"קח סכין" (שאליו אני אתייחס לפי הפרשנות שלך, שחיבבתי מאוד): הוא ההכרה בכניסת האור למשחק, הוא הפליאה הכנה: "איך נהיה שנהיה לי ככה, אוהב אותה גם כששוכב איתה?", ממתי יש גם רומנטיקה בתשוקה הגדולה. והוא גם ההבנה שיש אפלות שהאור לא יכול לכבות: שדורשות טיפול שורש עמוק יותר, אולי עוד מנות אור, לפני שתוכל להתנער מהתדמיות המשווקות, לפני שתוכל להישאר ולא להיות מגורש לביתך, על ידי-עצמך ועל-ידי אותה מתנה. לפני שתהיה ראוי לזכות בה. המלחמה המתוארת ב"קח סכין" לא הייתה קורית לעולם בלי ה"גונג" של "מתנה". גם אם נפרש את "קח סכין" כשיר של גאולה וגם אם נפרש אותו כשיר שמתאר פגיעה עצמית ובריחה, אף אחת מהאופציות לא הייתה מתקיימת ללא ההכרה של "מתנה". אני מתנגד לאמירה הנחרצת ש"מתנה" לא הלך איתו הלאה, כמו שהייתי מסרב להאמין ש"קח סכין" נשאר מאחור. אני חושב ששניהם היו קריטיים לתהליך, והבחירה בחיים שמתנגנת היום והתנגנה כבר אז, מתנדנדת בין החיים למוות, אם הייתה קיימת - לא הייתה בחירה בלעדיהם, אלא טֶבע.

SnapDragon

New member
גם את שלך חיבבתי.מאוד ../images/Emo140.gif

הפעמת אותי -ובי- מהאמפקט של השיר הזה עליך,ובכלל. חוזרת בי, לא התיחסתי אליו כבעל משקל כלשהו בהשוואה הזו, וטעיתי. תודה. לא רק שנהניתי,זה גם נכון. כמעט ופספסתי... ובלי קשר,בחור,אתה צריך להשמיע קולך פה יותר! (ואפרופו זה ובגרות...ברכותיי, ובהצלחה
)

למעלה