דלק BYRON

yogev the king

New member
דלק BYRON

שלום אני רוצה לדעת פרטים על הדלק מאנשים שמתנסים בדלק איר הוא? וכ´ו בברכה ותודה יוגב נ.ב אין שום מטרת פירסום

hifly

New member
מצוין- מיותר להוסיף

"שאל את מי שכבר ניסה!!" דלק ותיק בארץ ובעולם,עם קבלות. אמיר

דלק מצויין

השתמשתי בו יותר מ10 שנים. יש לי מנועים בני 12 שנה שעדיין עובדים מצויין. אני חייב לציין שיש גם הרבה סוגים אחרים של דלקים. אני היום מעדיף להשתמש בדלק המיוצר בארץ למשל. העיקר הוא תפעול המנוע ולא הדלק.

מידע נרחב בעברית

הי, תודה על התעניינותך בדלק זה. לתשומת לבך, תוכל למצוא מידע מקיף על הדלק BYRON בעברית. עם קבלת הנציגות של יצרן דלק זה תרגמתי את האתר שלהם בשלמותו לעברית. החומר רב ומעניין ביותר. www.tisan.co.il/byron.htm

hifly

New member
מומלץ עם קבלות

גם דלק ותיק בארץ.יאלה קנה כבר משהו,זה לא סיפור מסובך הדלקים האלו. לא צריך לעשות מזה עניין גדול. בעיקרון כל הדלקים המיובאים טובים,וטובים יותר מתוצרת הארץ. אמיר

Matan G

New member
אם כל הדלקים המיובאים טובים אז...

למה לא לקנות דלק מיובא אבל במחיר סביר יותר? ביירון עולה 95 ואומגה עולה 75, אם אתה קונה 2 מיכלים כל פעם חסכת 40 ש"ח. לא כסף? חוץ מזה, מה ההבדלים בין אומגה לביירון שביירון עולה 20 ש"ח יותר? מתן

ביירון הרבה יותר טוב מאומגה

הוא הדלק מספר אחד בעולם. אבל אם אתה לא מתחרה אתה לא צריך יותר מהאומגה. בברכה יוני שריג x-cell 30, funtana 60 וזהו!!!

hifly

New member
ממתי זה הדלק מס 1 בעולם יוני

אולי בנתניה אבל לא בעולם,כמובן שהוא דלק מצוין. אמיר

הו רגע!

אמיר, אני ממש לא מסכים עם זה שהדלקים המיובאים הם יותר טובים מתוצרת הארץ. זו לא פרסומת לדלק!!!! יש לי לא מעט נסיון עם הדלק של ביירון ומעט נסיון עם הדלק של מורגן. כמו כן אני השתמשתי בשנה האחרונה ב150 ליטר דלק של טיסן חיפה (במסגרת הטכניון). אני לא חושב שיש הבדל משמעותי בין ביירון לדלק של רמי (אולי למעט המחיר). אני מאמין שהמתכון לאריכות ימים של המנוע הוא תפעול נכון ולא סוג הדלק. כמובן במקרה שלי אריכות ימים של המנוע תלוייה באיזו מהירות הוא עבד בזמן הפגיעה במסלול

noam weissman

New member
רגע רגע...

שלום ארז, אם כל הכבוד לך אז אין שום ספק שיש הבדל ודאי בין מקומי ויבוא. דיסקסנו את הנושא לא מעט בפורום ואני כבר עייף מזה עם תרצה הסבר חוזר אני מוכן לחפש הודעות ישנות או לכתוב שוב. יכול להיות כאשר אתה מטיס טיסן פשוט ומנוע לא עצבני ההבדל הוא לא משמעותי אבל במנועים רגישים יש הבדל שניתן למדוד אותו. בברכה.

מדוע שלא תקראו מה כותב הייצרן

היי, אין לכם מושג כמה התאמצתי לתרגם עבורכם את האתר של BYRON לעברית. www.tisan.co.il/byron.htm יש שם המון חומר על כל מה שקשור לסוגי דלקים, תהליכי פיתוח ובדיקות ותהליכי ייצור. אני משוכנע שמי שיקרא את מה שכתוב שם ירחיב את השכלתו בנושא דלקים וגם יגמרו לו הספקות לגבי פער הרמות של דלק BYRON ביחס לדלק תוצרת מקומית וגם לדלק מורגן.

לגבי ביירון

תשמע, אני הייתי במפעל שלהם (גרתי 5 שנים בארה"ב) וראיתי את התהליך. הרצתי מנועים החל מCOX BLACK WIDOW וכלה בOS 120 III ארבע פעימות (וזה רק מנועי מתנול). אני לא מחשיב את עצמי מומחה אבל יש לי קצת נסיון. אני טוען שאיכות הדלקים פה לא נופלת מזו של הדלקים המיובאים פשוט כי אין הבדל כזה גדול. אוקיי, אז ביירון שומרים על הניטרו עם שכבת חנקן כדי להפחית את זיהומי המים. SO WHAT? אני חושב שלרוב האפליקציות של טיסנאי רגיל זה לא ממש משנה. אני מסכים שיש קייס למי שמתחרה אבל מי שמפעיל OS 40LA (שיכול לעבוד על מי תהום מזוקקים) לא צריך את זה. בברכה

האתר של בירון בעברית סבבה

אני מציע שיבואנים אחרים ילכו בדרכו של אבי ויתרגמו את האתרים של החברות שהם מביאים! אבי אני מהקרית ביאליק יש איזה דרך ליקנות דלק בירון בצפון? כי מודעין קצת רחוק לי

tzachw

New member
הדלק של טיסן חיפה

היי ארז, במקרה אני משתמש בכ-200 ליטר דלק 15% של טיסן חיפה בשנה, ואני מסכים איתך בהחלט - הדלק הזה מצויין, המנועים עובדים שיגעון. המפתח לאריכות ימים של מנוע היא אכן בתפעול הנכון שלו. ולגבי תגובתך אבי, גם ארז וגם אני עובדים ביום יום עם למעלה מ-20 סוגי מנועים שונים וגדלים שונים וחברות שונות, ולכן אנחנו כן מבינים בעניין הדלק. שוב אני מבחין בנימת זלזול בהערות שלך, ושוב אתה המבין הגדול מכולם! יכול להיות שבמנועים שאתה עובד איתם יש הבדל אבל יש גם מספר מצומצם של אנשים נוספים שכעוסקים בתחום ויודעים על מה הם מדברים! לסיכום - הדלק של טיסן חיפה הוא דלק מצויין וזול ואני ממליץ בחום! בברכה, צחי

tzachw

New member
הדלק של טיסן חיפה

היי ארז, במקרה אני משתמש בכ-200 ליטר דלק 15% של טיסן חיפה בשנה, ואני מסכים איתך בהחלט - הדלק הזה מצויין, המנועים עובדים שיגעון. המפתח לאריכות ימים של מנוע היא אכן בתפעול הנכון שלו. ולגבי תגובתך אבי, גם ארז וגם אני עובדים ביום יום עם למעלה מ-20 סוגי מנועים שונים וגדלים שונים וחברות שונות, ולכן אנחנו כן מבינים בעניין הדלק. שוב אני מבחין בנימת זלזול בהערות שלך, ושוב אתה המבין הגדול מכולם! יכול להיות שבמנועים שאתה עובד איתם יש הבדל אבל יש גם מספר מצומצם של אנשים נוספים שכעוסקים בתחום ויודעים על מה הם מדברים! לסיכום - הדלק של טיסן חיפה הוא דלק מצויין וזול ואני ממליץ בחום! בברכה, צחי

hifly

New member
איכות הדלקים תוצרת הארץ

עדיין יש להם דרך ארוכה להשתוות לתוצרת חוץ .אין מה לעשות ההבדל בין מיפעל מסודר לבין עירבוב במחסן ע"י ילד שלא תמיד מדייק בכמויות המדודות,ואיכות הניטרו,נתונה בספק,ואיכות המטנול גם לא מהמשובחות. אז איפה ההבדל? אמיר

noam weissman

New member
איכות הדלקים

שלום אמיר, ובעקרון לכולם, יש שתי בעיות עיקריות עם דלק מקומי והם לא קשורות למי מערבב. אם טועים אז טועים. שתי הבעיות העקריות שכבר לא פעם אמרתי הם השמן והמתנול. לגבי הניטרו עדיף נקי אבל אין הבדל גדול. לגבי המתנול, כולללללללם קונים מתנול טכני מפרוטרום. מכיוון שאין בארץ תקן למתנול היצור שלהם חפיף. יכול להיות שמקבלים חבית מעולה ויכול להיות שיש בה 10% מים אם לא יותר. מיים לא יגרמו נזק למנוע בטווח הקצר פשוט הוא לא יעבוד טוב. אבל השמן זה כבר נושא כאוב. שמן לא טוב פשוט יגרום לנזק בלתי הפיך למנוע. כל מי שמערבב אם שמן קיק שמיובא ע"י סוחרי הכימיכלים פשוט גורם נזק למי שקונה ממנו. כל השאר אשר מערבבים עם שמנים טובים לא צריכה להיות בעיה ובגדול אין הבדל ביין הדלקים. חברות הדלקים הגדולות מוסיפות לדלקים תוספים המונעים חלודה, מקטינים את ספיחת המיים, משפרי בעירה והרשימה עוד ארוכה. הטיסנאי המתחיל לא ימצא ממש הבדל וחשוב לו לחסוך. כמו שאבי אמר גשו וקראו את התרגום שלו. אני גם ממליץ לסקרנים שמעונינים באמת להבין מה ההבדל לחפש חומר ולהצליב מידע. סה"כ חוץ מקומץ אנשים קטן (בינתיים) המטיסים תחרותי ואו אלו שמחפשים ביצועים רוב האנשים לא ירגישו בהבדל. ואם כבר מישהו מחפש ביצועים אז לא הדלק הוא מה שיעשה את ההבדל. ראו את הכתבה על בחירת פלגים באתר FLYHI. וזה רק מקום אחד לשיפור !!. בהצלחה.

כבר קניתי תודה

אם זה לא סיפור מסובך אז למה יש כל כך הרבה דיונים בפורום בנושא?

למעלה