דלק 98 לג'וימקס

faruk2000

New member
דלק 98 לג'וימקס

מה קורה אם ממלאים דלק 98 בג'וימקס? או בכלל, בכל רכב או קטנוע שמותאם ל-95?

SHLOMY2009

New member
כלום, הכל בסדר.

אוקטן 98 הוא בנזין המאפשר לדלק טמפ' הצתה עצמית גבוהה יותר-
כך שהדלק לא יוצת עצמאית אלא ע"י הפלג (ניצוץ חשמלי), נועד לרכבים יקרים (סדרה7, S-Class) או רכבים בהם סל"ד העבודה גבוה במיוחד. (EVO,STI)

הנסיך.

New member
התדמית מבלבלת

באופן משעשע, גם הGT86 החדשה של טויוטה דורשת לשתות אך ורק 98...
(משעשע כי זו אמורה להיות מכונית הפאן הזולה שלהם...)

נ.ב. אם כבר הסברת שמה שכתוב שם לא נכון, למה לא להסביר למה זה כן?

tsahi k t m

New member
להערכתי זה קשור ליחס הדחיסה של המנוע

אני לא הכי לא סגור על הנושא אבל כן ברור לי שזה לא קשור למחיר הרכב או ל"סל"ד עבודה".

אם אני לא טועה ככל שברכב יחס הדחיסה גבוה יותר כך מומלץ להשתמש באוקטן גבוה יותר, שימוש באוקטן גבוה ברכב בעל יחס דחיסה נמוך לא מזיק אבל מיותר. שימוש באוקטן נמוך ברכב עם יחס דחיסה גבוה ישפיע על לרעה על המנוע ("צילצולים").

הנסיך.

New member

שווה לציין שמדובר ביחס דחיסה סופי,למנועים אטמוספריים הוא זהה ליחס דחיסה המקורי, אבל במוגדשים הוא מכפלה של המקורי בלחץ הגדישה...

SHLOMY2009

New member
צחי איפה השטויות? אולי חאלס עם הפוזות?

בן אדם שאלה לגבי 98, נתתי הסבר הכי פשוט ולא טכני שיכול להיות (ממש לא קשה לגגל את זה) מה אתה בא ומתחיל לבלבל תמוח על יחס דחיסה וצילצולים שמעניינים תסבתא....

faruk2000

New member
מישהו יכול לאמת או לשלול את הטענה,

שאם מדללים את הדלק עם מתנול, הקטנוע ייסע "חזק"יותר?

אותה טענה נשמעה לגבי ה-98... (נדמה לי שדיברו על הג'וימקס או הטייפון...)

אם אין כל אמת בטענה, קבלו את התנצלותי, למרות שאני רק מביא דברים בשם אומרם

תודה

בועז בר

New member
ל-98 אין שום השפעה על "חוזק" הנסיעה או על

הספק המנוע.
מספר האוקטן מסמל את העמידות להצתה עצמית,
אז אם אין לך בעיה של 'צלצולים' במנוע זה לא יעשה כלום, ואם יש לך בעיה כזו, אז כדאי לפתור אותה.

מתנול? יכול להיות שהוא יאפשר למנוע לבנות סל"ד מהר יותר ולעבוד בסל"ד גבוה יותר,
אם זה יקרה, בוודאות זה ידפוק מנוע שלא מתוכנן לכך.

בקיצור, אם חסר לך כוח - שדרג. עזוב שטויות.

הנסיך.

New member
במנועים עם חיישן נקישות - בוודאי שיש השפעה

לאוקטן יש השפעה משמעותית על ביצועי המנוע במנועים עם ניהול וחיישני נקישות -
אוקטן נמוך יגרום למנוע לצלצל, ולמחשב הרכב, בהתאמה, לשנות את תזמון ההצתה (אא"ט לאחר את ההצתה) בכל מקרה, זה אומר שהמנוע לא נמצא יותר בנק' העבודה האופטימלית שלו, בעוד שאוקטן גבוה \ מתאים יאפשר למחשב הרכב לקדם את ההצתה ככל האפשר ולסחוט עוד כוח מהמנוע...

היה ניסוי מפורסם בנושא הזה עם מנוע של ב.מ.וו או הונדה (משהו עם יחס דחיסה מכובד למדי) וההבדלים שם היו משמעותיים, משהו כמו 15-20 אחוז...

ומילה על התפקיד של מתנול -
מתנול, בערבוב נכון עם דלק מעלה את נק' ההצתה העצמית של התערובת (כמו להעלות את אוקטן הדלק) מה שמאפשר, שוב, קידום קיצוני יותר של ההצתה מחד, ועליה ביחס הדחיסה מאידך, כלומר מחזיר אותנו ללהוציא יותר כוח ממנוע נתון.
כמובן שסתם להוסיף מתנול לא ייתן לנו כלום, צריך לשנות מפות הצתה \ תזמוני הצתה, אבל עקרונית, זה השימוש שלו.
בנוסף, כשהוא מוזרק לתוך סעפת היניקה ולא מעורבב בדלק - הוא עוזר (מאוד) לקרר את התערובת שהמנוע יונק ולהוריד את הטמפ' בצילינדר אול אין אול.
אין קשר בין מתנול לאפשרות להעלות סל"ד

בועז בר

New member
התגובה שלי היתה בהתייחסות לג'וימקס עליו שאל

פותח השרשור, זה בהקשר של ה-98.

לגבי המתנול:
החכמתי.

הנסיך.

New member
ההסבר שנתת התייחס לשתי נקודות - מחיר וסל"ד

ושתי הנקודות האלה אינן רלוונטיות כלל לאוקטן הדלק.

אגב, בתור קורא פורומים חסר ידע - אלה דווקא ההודעות עם הפרטים הטכניים והמהותיים שמעניינים אותי, אני מניח שמי שקורא פה רוצה ללמוד משהו נכון, ולא להזין את עצמו במידע שטחי ולא מבוסס.

tsahi k t m

New member
שכחתי באמת לציין עוד שטות שכתבת

לגבי "סל"ד עבודה" גבוה במיוחד של STI ו-EVO, שני הרכבים הללו משיגים את שיא ההספק באזור ה 6K סל"ד ואת שיא המומנט באזור 4K סל"ד, כמו משפחתית 1.6 ממוצעת.

למעלה