דלק 98 או 95?

יוסיסקי

New member
דלק 98 או 95?

כשקבלתי את ההונדה CBF1000 אמרו לי בחברה להשתמש רק בדלק 98 אתמול הייתי במוסך ומנהל המוסך אמר שאפשר גם 95 אך עדיף 98 שאלתי אותו למה עדיף השיב - ככה הוא יותר נקי... לא הצלחתי להבין ממנו יותר מזה האם שימוש באוקטן 95 מקצר את חיי המנוע? גורם לבעיות אחרות? פער המחיר בחשוב שנתי משמעותי מה דעתכם?

redrider

New member
עקרונית

עד לפני כמה שנים הדלק הישראלי היה פחות איכותי מהאירופאי ולכן 98 שלנו הקביל פחות או יותר ל95 אירופאי. שמעתי את הטענה על קיצור חיי מנוע אבל בכלל תדלקתי מאז ומעולם ב95 ולא הרגשתי בעיות כלשהן בעקבות כך. אולי במקום 160K המנוע שלך יחיה 150K אבל לך זה הרי לא באמת ישנה נכון?

mj1

New member
דלק 98 או 95

שמעתי גם טענה (שאינני יודע אם היא נכונה) שדלק 98 "רובץ" הרבה זמן במיכלים בתחנות הדלק בגלל מיעוט צרכנים וסופח זיהומים ולחות ולכן בשורה התחתונה אינו מומלץ

Pumi

New member
אין שום צורך להשתמש ב 98

אין שום יתרון לאופנועים של היום לנסוע על 98 חוץ מהצורך הפסיכולוגי להעשיר את חברות הדלק. בייחוד מהסיבה שזה לא דלק שבשימוש בתכיפות מלאה בכמעט כל התחנות, מה שאומר שעם הזמן הוא גם צובר לכלוך במיכלים. בנוסף בספר רכב שלך לזכרוני רשום 95 unleaded כמומלץ.

yoshi6

New member
אתה טוען שהיצרן אומר 95 והיבואן אומר 98?

אם כן יש כאן בעיה רצינית, לא?

C O L T

New member
יש את הבעיה הזו כבר 20 שנה בערך

וזה כלום, מה דעתך על זה - יבואן מסויים מתעקש לדחוף שמן סינטטי יקר למנועים, כאשר היצרן מצהיר במפורש שאין להשתמש בכזה והמנועים צריכים לקבל שמן מינרלי. הכסף מדבר, הכי פחות איכפת לכולם מהכיס של הלקוח, אם כי במקרה של הדלק אני עוד לא החלטתי אם זה הכסף או חוסר הידע, או אולי רצון לכסת"ח.

Pumi

New member
זה עניין של תפיסה לא נכונה

מכונאים בארץ, בדיוק כמו ש COLT רשם, חושבים שהם מבינים יותר טוב, שהיצרן לא מבין ורק מכוון לכללי. תמלא 95 או 98, לא תרגיש בהבדל בכלל גם לאורך תקופה של שנים. כל עוד אתה ממלא דלק בתחנה נקיה (כלומר שלא מוהלת), לא יהיו בעיות.

yoshi6

New member
אני הייתי הולך עם היצרן

עם כל הכבוד למכונאי, אני חושב שאם היצרן אמר 98 הוא יודע למה.

C O L T

New member
תשובתו של המוסכניק מעידה על חוסר ידע

או לכל הפחות על זלזול בלקוח וחוסר רצון לספק הסבר מדוייק. אז קודם כל להסבר האמיתי - האוקטן אינו מעיד על נקיונו של הדלק או על מידת יעילותו, זה סך הכל מציג את מידת העמידות לדטונציה - הצתה עצמית בתנאי חום ולחץ גבוה. תופעה הידועה בתור "צלצולים", זו הצתה מוקדמת של הדלק במנוע. מנועים בעלי יחס דחיסה גבוה צריכים באופן טבעי דלק באוקטן גבוה יותר, אחרת, לכל הפחות, מחשב המנוע ישנה הגדרותיו והמנוע יפעל לא בשיא יעילותו, כדי לפצות על דלק בעל אוקטן נמוך ןלמנוע דטונציה. תופעה אפשריות וקיימת, כאשר ממלאים דלק 95 במנועים שהיצרן בנה לשימוש בדלק 98. המנוע שלך נבנה מראש לשימוש בדלק 95, אגדות על דלק נקי יותר או חזק יותר, תשאיר לילדים עם בנדיט 400, דלק 98 לא יוסיף כלום למנוע בדיוק כפי ש95 לא יפגע בו בשום אופן. שורה תחתונה - רק המלצות יצרן, רק עצות ממכונאים שמבינים משהו (יש 2-3 כאלה אולי בארץ), שים 95 ותהנה.

wavelet

New member
בדיוק כך

אם יש בעיה של ליכלוך וכו', אז זו בעיה של תחנה מסויימת, או מיכל דלק מסויים/צינור תת-קרקעי בתוך התחנה -- דבר שממילא אין לצרכן דרך לבדוק; כל אמירה כוללת לגבי אוקטן מסויים פשוט שגויה. אגב, יצא לי להיפגש לפני זמן מה (לצרכי עבודה) עם בכירים באחת מחברות הדלק ולשמוע נתונים על התחנות בארץ, במיוחד בהקשר של תקלות ונזילות בצנרת ומיכלים. זה עניין די נדיר, ואם דלק לא יכול לדלוף החוצה, באופן טבעי קשה לליכלוך להיכנס.

לליכלוך קשה, אבל

באיזורים עם לחות גבוהה, תחנה שעומדת הרבה זמן עם מיכל לא מלא צוברת יותר לחות במיכל. ליתר דיוק, תחנות (אם יש כאלו) שממלאות בבוקר, ומעבירות את הלילה עם מיכל כמעט ריק צוברות יותר לחות.

יוסיסקי

New member
תודה לכל המגיבים - הלכתי לספר הרכב

ושם רשום שחור על גבי נייר עיתון (בתרגום חופשי) השתמש בדלק בעל אוקטן של לפחות 91 אם בזמן עמידה בנוטרל המנוע משמיע "צלצולים" או "תקטוקים"(מה זה בדיוק?) יש לעבור לאוקטן יותר גבוה התעלמות מ"צלצולים" כנ"ל בזמן רכיבה עשויה לגרום לנזק למנוע ושוללת את אחריות היצרן

לא בזמן עמידה בניוטרל, ולא לאוקטן יותר גבוה

אאל"ט, מה שכתוב בספר הוא: If "spark knock" or "pinking" occurs at a steady engine speed under normal load, change brands of petrol. If spark knock or pinking persists, consult your Honda dealer. זה לא "בזמן עמידה ביוטרל" אלא בסל"ד קבוע תחת עומס נורמלי (למשל כשאתה משייט במהירות קבועה). ו-change brands of petrol זה לא "לעבור לאוקטן יותר גבוה", אלא להחליף מותג של דלק (או תחנה). בשום מקום שם לא רשום לעבור לאוקטן יותר גבוה! לגבי ההודעה הפותחת שלך - כפי שכבר כתבו לך, זה שטויות. אם אין "צלצולים" אין שום הצדקה או צורך לעבור לאוקטן גבוה יותר, והדבר אינו מקצר את חיי המנוע ואינו גורם לשום בעיות. ומכיוון שהיצרן שלך טוען שמספיק אוקטן 91 (RON), הרי שאם יש "צלצולים" עם 95 - זה מעיד שמשהו אינו תקין. או שהדלק בפועל בעל מספר אוקטן נמוך יותר (ואז כדאי לתדלק במקום אחר כדי לראות אם יש שינוי), או שמשהו לא תקין במנוע, ואז לעקוף את הבעיה על ידי שימוש באוקטן גבוה יותר זה ממש לא כדאי. אולי רק באופן זמני עד למציאת התקלה ותיקונה. וכפי שכבר כתבו לך - אין שום קשר ל"נקיון". אם כבר, אז באמת ה-98 יכול להיות פחות נקי ולהכיל יותר מים, לא בגלל שככה הוא יצא מתהליך הזיקוק, אלא בגלל שהוא שוהה יותר זמן במיכלים.

Red Ross

New member
בנוסף למה שנאמר. תבדוק בספר הרכב, האם קיים בדגם שלך חיישן "צלצולים" (knock sensor) ואז בכלל לא תהיה לך סיבה לדאגה...

למעלה