דלק מגייסת אגח לח

• פותח הנושא dw
  • פורסם בתאריך
מגייסים כשיכולים לא כשצריכים.. מחיר הדלק גבוה עכשיו והשאלה אם ישלמו אם זה יצנח. והעיקר לפי איזה מחיר נפט מחושבים הערבויות... היום הדלק להיט ומחר מי יודע.

• Haha
Reactions: dw

dw

Well-known member
מנהל
מבחינת דלק היא מאריכה את המחמ שלה, תמורת ריבית רק מעט יותר גבוהה.
הם יכולים לעשות את המהלך כי הודות לשיפור העיסקי המוסדיים היום מוכנים כנראה להסתפק במרווח נמוך יותר משהיו מוכנים בזמן הנפקת לז'

dw

Well-known member
מנהל
היום ההנפקה לציבור של סידרה דלק לח'
ריבית שיקלית 6.5% , מדורג -A (אך סביר שיעלה בהמשך ל A)
דלק קבוצה - דוח הצעת מדף להנפקת אגח לח' עפ"י תשקיף משף מיום 31.5.22, הזמנות 6.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

אני מסתפק בהיקף החשיפה המכובד שכבר יש לי לפירמה אבל למי שאין זה יכול להיות מעניין.
גם אני חושב ש-16% מהתיק(ל"ה) זה בהחלט מספיק. החריגה היחידה שיש לי מכלל 10% :unsure:

dw

Well-known member
מנהל
גם אני חושב ש-16% מהתיק(ל"ה) זה בהחלט מספיק. החריגה היחידה שיש לי מכלל 10% :unsure:
מסכים. 16% מהתיק חשיפה לפירמה בודדת זה בהחלט גבוה.
גם אצלי זה משהו כזה, אולי טיפה יותר, אם כולל גם את ניו מד בפנים. בעבר זה היה אפילו עוד יותר גבוה (שאפשר לכנות אף כחסר אחריות) אולם כל פידיון צמצם חשיפה באופן אוטומטי.

בהנחה שיהיה בקרוב פידיון מוקדם של חצי סידרה באגח לז' + מימוש הצעת הרכש בניו מד היקף החשיפה אצלי ירד משמעותית, לרמה יותר סטנדרטית.
עקרונית אני לא מרגיש בנוח להקצות לפירמה מעל 5% מהתיק, גג 10%. דלק היתה חריגה מאד מאד מאד.

מסכים. 16% מהתיק חשיפה לפירמה בודדת זה בהחלט גבוה.
גם אצלי זה משהו כזה, אולי טיפה יותר, אם כולל גם את ניו מד בפנים. בעבר זה היה אפילו עוד יותר גבוה (שאפשר לכנות אף כחסר אחריות) אולם כל פידיון צמצם חשיפה באופן אוטומטי.

בהנחה שיהיה בקרוב פידיון מוקדם של חצי סידרה באגח לז' + מימוש הצעת הרכש בניו מד היקף החשיפה אצלי ירד משמעותית, לרמה יותר סטנדרטית.
עקרונית אני לא מרגיש בנוח להקצות לפירמה מעל 5% מהתיק, גג 10%. דלק היתה חריגה מאד מאד מאד.
התיק שלי קטן,כמה מיליונים בודדים...כמעט כל הפירמות בין 5% ל10%. כמה זבלים 2%-3%...אבל ככה אני עם זבלים,פחדן:unsure:

dw

Well-known member
מנהל
התיק שלי קטן,כמה מיליונים בודדים...כמעט כל הפירמות בין 5% ל10%. כמה זבלים 2%-3%...אבל ככה אני עם זבלים,פחדן:unsure:
כמה מלשחים, למשקיע פרטי, זה לא קטן, אלא נחמד. זה נחשב למשקיע כשיר למשל. רוב המשקיעים אינם כאלה.
תיקים קטנים זה עשרות אלשחים עד מאות בודדות.

לאסיפות ניו מד תמיד מגיעים כמה פנסיונרים עם מלשחים בנייר (אני הכי קטנטן שם), כשמבחינתם זה תחליף לדירה להשכרה, אבל זה חריג.

פשששש מי זה עם אג"ח דלק 16% מהתיק? היו ימים שלא האמנת לי שהם יחזירו את ל"א :)
כאילו שלא הייתה סכנה כזאת? אחרת למה תומחרה ב-50% מפארי(או פחות)?
אגב עשיתי בסופו של דבר אחלה טרייד על ל"א כשנכנסתי ב-7X,כמו גם על מניה של בזן...באותו איזור מחיר,7X.

בורסה 2008

Well-known member
כאילו שלא הייתה סכנה כזאת? אחרת למה תומחרה ב-50% מפארי(או פחות)?
אגב עשיתי בסופו של דבר אחלה טרייד על ל"א כשנכנסתי ב-7X,כמו גם על מניה של בזן...באותו איזור מחיר,7X.
אנחנו דיברנו על כך בשלב מאוחר יותר. לא זוכר בדיוק מתי. אמרתי לך במפורש לא לדאוג ושישלמו הכל :).
גם על בזן הטפתי כאן לא מעט. בזן באופן מסורתי היא מניה שתוציא לך את המיץ עד שתתן תשואה, אבל היא נתנה יפה מאד והיא עדיין אחזקה גדולה מאד בתיק שלי(כמו גם דלק קבוצה אליה עברתי מהאג"ח).

אין המלצה כמובן :)

dw

Well-known member
מנהל
ניו מד מטפסת לשיא שנתי (1131), וכבר שכחנו מהדיבידנד (שנקבל עוד כמה ימים), ומושכת אחריה גם את אמא דלק.

מאז הצעת הרכש במרץ שער הדולר עלה ב 5-6%.
לכל הפחות, במינימום של המינימום, בדחילו ורחימו, נראה הוגן שיש מקום לשפר את הצעת הרכש באותם 5-6%, שכן המוצר שהפירמה מוכרת נקוב בדולרים, וזה בהנחה מחמירה שכולנו מסכימים שהמחיר בהצעה היה סביר ולא נמוך מדי.

dw

Well-known member
מנהל
הפתעה - תשובה בחר לפדות קודם כל את סידרה... לה' :oops:
שליש סידרה, כ 300 מלש"ח.

מנחש שזה בגלל שהקנס כעת נמוך מבעבר, כי זה היוון לפי ממשלתי + 1.75% והממשלתי עלה חזק בחודשים האחרונים, לכן שווה לו להעיף אותנו מהבוננזה עם קנס מופחת.

דלק קבוצה - פדיון מוקדם חלקי לאגח סדרה לה' ביום 27.9.23, קובע 21.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

מה הוא יעשה עם שאר ה 500 מלש"ח שגייס? מנחש שיפדה בסידרה לז' הצפויה.

יתכן והמהלך המפתיע נובע מהסתערות המוסדיים על סידרה לח' ואז, אם יש לו אקסטרה כמה מאות מלשחים במזומן, למה שימשיך לשלם לי ולמוטי אחלה ריבית עוד שנים רבות? יותר משתלם לבעוט אותנו בישבן, ויעלה כמה שיעלה :D

הפתעה - תשובה בחר לפדות קודם כל את סידרה... לה' :oops:
שליש סידרה, כ 300 מלש"ח.

מנחש שזה בגלל שהקנס כעת נמוך מבעבר, כי זה היוון לפי ממשלתי + 1.75% והממשלתי עלה חזק בחודשים האחרונים, לכן שווה לו להעיף אותנו מהבוננזה עם קנס מופחת.

דלק קבוצה - פדיון מוקדם חלקי לאגח סדרה לה' ביום 27.9.23, קובע 21.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)

מה הוא יעשה עם שאר ה 500 מלש"ח שגייס? מנחש שיפדה בסידרה לז' הצפויה.

יתכן והמהלך המפתיע נובע מהסתערות המוסדיים על סידרה לח' ואז, אם יש לו אקסטרה כמה מאות מלשחים במזומן, למה שימשיך לשלם לי ולמוטי אחלה ריבית עוד שנים רבות? יותר משתלם לבעוט אותנו בישבן, ויעלה כמה שיעלה :D
השכן שלי,תשובה,לא רוצה שאני אשבור את כלל 10%,כנראה:)

dw

Well-known member
מנהל
אלה פריד מעלה את מחיר היעד אצל דלק קבוצה, עם פוטנציאל שיפור נוסף באם המחיר בהצעת הרכש בניו מד יעלה גם.

דלק: בנק לאומי מעלה את ההמלצה ונותן אפסייד של 22% - 35% | ביזפורטל (bizportal.co.il)

אחרי הפידיון החלקי באגח לה' היקף החשיפה שלי לפירמה (אגח + אקוויטי) ירד בשעה טובה מדו ספרתי, אם לא כוללים את ניו מד.
בסופשנה יש עוד תשלום ב-לה' ובתחילת 24 גם ב-לו'.

dw

Well-known member
מנהל
תנודה תוך יומית חריגה בניו מד בגלל הידיעה. הנייר קפץ 4% ולאחר מכן ירד 3%.
כנראה תהיות האם ההצעה אכן תשופר או אפילו תתפוצץ.

אדנוק בתגובה - ארטיק שוקו לוייתן, שוקו נפט, שוקו אפרודיטה. אני הולך |ליצן|
מה קרה שהם סבורים שמגיע להם 10% הנחה במחיר בגלל החלשות השקל? ממילא אין להם שקלים כרגע אלא דולרים.

נערך לאחרונה ב:

בורסה 2008

Well-known member
תנודה תוך יומית חריגה בניו מד בגלל הידיעה. הנייר קפץ 4% ולאחר מכן ירד 3%.
כנראה תהיות האם ההצעה אכן תשופר או אפילו תתפוצץ.

אדנוק בתגובה - ארטיק שוקו לוייתן, שוקו נפט, שוקו אפרודיטה. אני הולך |ליצן|
מה קרה שהם סבורים שמגיע להם 10% הנחה במחיר בגלל החלשות השקל? ממילא אין להם שקלים כרגע אלא דולרים.
עולה להם כסף לעשות שרירים?
מה אתה רוצה שיגידו- צודקים, נשפר לכם, רוצים גם קפה?

למעלה