ביקושים של למעלה ממיליארד שקל בהנפקת האג"ח של קבוצת דלק
קבוצת דלק, בניהולו של עידן וולס, רשמה ביקושים משמעותיים של למעלה ממיליארד שקל במסגרת הנפקת סדרת אג"ח חדשה (ל"ח)
התמורה תשמש לפידיון מוקדם שלנו באגח לז'
רק שלא ייגע לי בל"ה..."שכ"ד" הכי טוב בתיק שליאני חושב שיש טעות כתיב ותשובה זומם לבצע פידיון מוקדם באגח לז' ולא ב-לה'
דלק קבוצה - מידרוג קובעת דירוג A3.il באופק יציב לאגח לח' בסך של עד 904מ'שח ע.נ חלף 250 מ'שח ע.נ. | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
גם אני חושב ש-16% מהתיק(ל"ה) זה בהחלט מספיק. החריגה היחידה שיש לי מכלל 10%היום ההנפקה לציבור של סידרה דלק לח'
ריבית שיקלית 6.5% , מדורג -A (אך סביר שיעלה בהמשך ל A)
דלק קבוצה - דוח הצעת מדף להנפקת אגח לח' עפ"י תשקיף משף מיום 31.5.22, הזמנות 6.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
אני מסתפק בהיקף החשיפה המכובד שכבר יש לי לפירמה אבל למי שאין זה יכול להיות מעניין.
מסכים. 16% מהתיק חשיפה לפירמה בודדת זה בהחלט גבוה.גם אני חושב ש-16% מהתיק(ל"ה) זה בהחלט מספיק. החריגה היחידה שיש לי מכלל 10%![]()
התיק שלי קטן,כמה מיליונים בודדים...כמעט כל הפירמות בין 5% ל10%. כמה זבלים 2%-3%...אבל ככה אני עם זבלים,פחדןמסכים. 16% מהתיק חשיפה לפירמה בודדת זה בהחלט גבוה.
גם אצלי זה משהו כזה, אולי טיפה יותר, אם כולל גם את ניו מד בפנים. בעבר זה היה אפילו עוד יותר גבוה (שאפשר לכנות אף כחסר אחריות) אולם כל פידיון צמצם חשיפה באופן אוטומטי.
בהנחה שיהיה בקרוב פידיון מוקדם של חצי סידרה באגח לז' + מימוש הצעת הרכש בניו מד היקף החשיפה אצלי ירד משמעותית, לרמה יותר סטנדרטית.
עקרונית אני לא מרגיש בנוח להקצות לפירמה מעל 5% מהתיק, גג 10%. דלק היתה חריגה מאד מאד מאד.
כמה מלשחים, למשקיע פרטי, זה לא קטן, אלא נחמד. זה נחשב למשקיע כשיר למשל. רוב המשקיעים אינם כאלה.התיק שלי קטן,כמה מיליונים בודדים...כמעט כל הפירמות בין 5% ל10%. כמה זבלים 2%-3%...אבל ככה אני עם זבלים,פחדן![]()
כאילו שלא הייתה סכנה כזאת? אחרת למה תומחרה ב-50% מפארי(או פחות)?פשששש מי זה עם אג"ח דלק 16% מהתיק? היו ימים שלא האמנת לי שהם יחזירו את ל"א![]()
אנחנו דיברנו על כך בשלב מאוחר יותר. לא זוכר בדיוק מתי. אמרתי לך במפורש לא לדאוג ושישלמו הכלכאילו שלא הייתה סכנה כזאת? אחרת למה תומחרה ב-50% מפארי(או פחות)?
אגב עשיתי בסופו של דבר אחלה טרייד על ל"א כשנכנסתי ב-7X,כמו גם על מניה של בזן...באותו איזור מחיר,7X.
השכן שלי,תשובה,לא רוצה שאני אשבור את כלל 10%,כנראההפתעה - תשובה בחר לפדות קודם כל את סידרה... לה'
שליש סידרה, כ 300 מלש"ח.
מנחש שזה בגלל שהקנס כעת נמוך מבעבר, כי זה היוון לפי ממשלתי + 1.75% והממשלתי עלה חזק בחודשים האחרונים, לכן שווה לו להעיף אותנו מהבוננזה עם קנס מופחת.
דלק קבוצה - פדיון מוקדם חלקי לאגח סדרה לה' ביום 27.9.23, קובע 21.9.23 | מאיה – הבורסה (tase.co.il)
מה הוא יעשה עם שאר ה 500 מלש"ח שגייס? מנחש שיפדה בסידרה לז' הצפויה.
יתכן והמהלך המפתיע נובע מהסתערות המוסדיים על סידרה לח' ואז, אם יש לו אקסטרה כמה מאות מלשחים במזומן, למה שימשיך לשלם לי ולמוטי אחלה ריבית עוד שנים רבות? יותר משתלם לבעוט אותנו בישבן, ויעלה כמה שיעלה![]()
עולה להם כסף לעשות שרירים?תנודה תוך יומית חריגה בניו מד בגלל הידיעה. הנייר קפץ 4% ולאחר מכן ירד 3%.
כנראה תהיות האם ההצעה אכן תשופר או אפילו תתפוצץ.
אדנוק בתגובה - ארטיק שוקו לוייתן, שוקו נפט, שוקו אפרודיטה. אני הולך
מה קרה שהם סבורים שמגיע להם 10% הנחה במחיר בגלל החלשות השקל? ממילא אין להם שקלים כרגע אלא דולרים.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.