דלקת?

hed88a

New member
דלקת?

שלום לכולם. אקווה שאולי תוכלו לעזור לי פה. אני בצבא בקורס שדורש הרבה עמידה על הרגלים ועבודה פיזית. יש לי מדרסים והאורטופד איבחן שיש לי קשת גבוהה. אחרי 3חודשים של מאמץ (עם המדרסים) החלו לי כאבים חזקים בדיוק באמצע כף הרגל נוטה לקשת ואף לפעמים בכרית הרגל. הרופא בצבא אמר שזו דלקת של השרירים בגלל מאמץ יתר בעקבו ה"קשת הגבוהה". החשש שלי הוא משברי מאמץ שאולי לא מאובחנים כראוי כי קיבלתי מנוחה והכאבים לא עוזבים. איך אני יכולה להיות בטוחה שזה דלקת ולא שברי מאמץ? ואם זו דלקת מה אפשר לעשות כדי שתרפא? תודה למי שיכול לעזור

csh018

New member
יש לי שאלה

האם אלו מדרסים שבוצעו בהתאמה אישית? והשימוש בהם נעשה לפני הכאב או בעקבות הכאב. בריאות טובה שלומי

hed88a

New member
כן בהתאמה אישית.

נעלתי אותם במשך חודשיים ללא שום כאב אך כשהתחיל הכאב הוא היה בדיוק במקום בו יש בליטה במדרס (מתחת לכריות-בקשת). חשבתי שזה בגלל המדרסים ולא שמתי אותם במשך שבוע אך זה לא נעלם. אני לא בטוחה אם זה מהם כי הם נעשו במיוחד עבורי. גם כשנעלתי נעלי ספורט במשך 4ימים הכאב לא הפסיק אז אולי זה לא קשור למדרסים? יש לציין שאף פעם לא סבלתי מכאבים כלשהם בכפות הרגלים.

avorly

New member
hed88a,

לפני הכל- אם אתה צריך ללכת עם מדרסים- לא כדאי להוריד אותם בכל פעם שמופיע כאב, כי במקרה כזה לא תהיה תמיכה בקשת והנזק עלול להיות גדול יותר. יכול להיות שהמדרסים שהוכנו במיוחד עבורך לא תאמו את המאמץ והמעמסה בהן נמצאות רגליך. כדאי לבדוק שוב את המדרסים. נוסף לכך- תוכל להיות יותר מדוייק לגבי האזור הכואב?

csh018

New member
המדרס תפקידו לתמוך בעיקר באזור זה

לכן, יש לבדוק אולי המדרס לא תקין, ולכן יש כנראה נזק באזור אם זה רק דלקת או שבר, את בידיים טובות, תבקשי דעה נוספת, אם יש כאב גם במנוחה לדווח את זה לרופא להמשיך להתלוננן ולקבל את הטיפול המתאים. רק בצילום ניתן לגלות שבר. בנתיים אם מדובר בדלקת, שתיה מרובה עיסוי עם שמנים אנטי דלקתים,תוספי תזונה (MSM), יכולים לעזור להקל ואף להחלים. בריאות טובה שלומי

avorly

New member
hed88a, ברוך הבא בצל פורומינו

אם התחילו כאבים ממאמץ למרות המדרסים- עושה רושם שהמדרסים לא מתאימים התאמה מלאה. המדרס אמור לתמוך בקשת הגבוהה ולמנוע ממנה, ובכך מהגוף כולו, זעזועים מיותרים. האם ישנה אפשרות ללכת ביחידה בה אתה נמצא להתייעצות נוספת?

למעלה