דלקת ריאות

אופיר37

New member
דלקת ריאות

היי הבנתי שניתן לקבל דלקת ריאות מתוכים.... הבנתי שזה איזה חיידק שיש להם יש בדיקה נגד זה? יש את החיידק הזה רק לתוכים או לכול ציפור?

Amber4Ever

New member
תראה.. התשובה:

תוכים מפרישים חומר שיגן על נצותיהם מפני מים והחומר הזה הוא הבעיה.. בנוסף מהתוכי יוצא גם פלומה (נוצות שעוד לא הפכו לנוצות
) קיצקץ כל ציפור עושה את זה אבל אצל תוכים זה הרבה יותר.. אם אתה אסטמטי לא מומלץ שתחזיק בביתך תוכי כגון ארה וקאקדו.. מכיוון ש(במיוחד הקקדו) מפרישים כמות רבה של החומר וזהו יכול לגרום לאסטמה אניוואי אם אתה לא אסטמטי הסיכויים די קלושים.. אולי אפצ'י פה ושם

OMRI666

New member
אני חושב, שהוא התכוון לקלמידיה...:-

ישנו אחוז מסויים של תוכים, שנושאים את המחלה( חיידק עם מחזור חיים דומה לשל וירוס, ז"א חיידק, שיכול להיות רדום(ליזוגני) במשך שנים רבות עד ההתפרצות). אחוז ההתפרצויות, הוא נמוך מאוד ואחוז ההידבקות של בני-אדם נמוך עוד יותר. כמו-כן, החיידק מגיב יופי לאנטיביוטיקה, ותוך שבועיים של טיפול, הוא נעלם כמו לא היה. לי אישית עדיין לא יצא להיתקל במישהו, שנדבק מהתוכי/ים שלו בקלמידיה. שורה תחתונה, אין סיבה ממשית להיות מוטרד מהמחלה הזאת, גם נדירה וגם קלה לטיפול(הטיפול פועל גם על התוכים כמובן, אבל הוא תמיד ישאר נשא).

אופיר37

New member
תודה על התשובות

תודה על התשובות אבל לא הבנתי החיידק הזה קיים רק לתוכים? או שגם נגיד לקנריות? ודרך אגב דלקת ריאות יכולה להיות מאוד קטלנית לאנשים שחולים כרונית במחלות אחרות ואני רוצה להתחיל לגדל תוכים אבל אם יש סכנה לדלקת ריאאות אני יעבוד לקנריות כניראה למי שיש תשובות נוספות או ידע אני ישמח בקשר למחלות

רואי

New member
אין שום סכנה

התוכים זה אל דבר מסוכן והם לא גורמים לשום מחלות כמו כל יצור חי הם נושאים אולי חיידקים אבל אין כסנה שני אדם יפגעו או ידבקו

bigjack

New member
אתה יכול להיות רגוע../images/Emo13.gif

אני עם אסטמה מילדות ומגדל תוכים כבר למעלה מעשרים שנה וללא כל בעיה מיוחדת. חוץ מתקופות שאז אני מתעטש אם אני נמצא בכלוב הרבה זמן. אבל גם הכלבים והחתולים שלי גורמים לי לזה וגם דשא ועשן של אוטובוס. אז בטח שזה לא ימנע ממני לגדל חיות. כשהייתי ילד הרופאים אמרו להורי שאסור לי לגדל חיות עם פרווה או נוצות, מזלי שלא שמענו להם. לפני שנולדו הבנים שלי גם ביררנו עם רופא משפחה ועם הוטרינר ושניהם אמרו שאין שום בעייה רק להיזהר מתוכים מיובאים ולהקפיד על נקיון. אז בהצלחה וממליץ לך ללכת על התוכים כי הרבה יותר נוח לגדל אותם מאשר כנרים שהרבה יותר רגישים ודורשים המון טיפול ביחוד בזמן ההטלות.

OZ MASTER

New member
רואי את ממש טועה

תבדוק את הדברים לפני שאתה אומר אותם לאנשים... בטח שאפשר להידבק בקלידמיה ובטח שהחיידים גם פוגעים בבני אדם. ואפשר להידבק מהם! חבר שלי נדבק מהתוכי שלו... ואגב זאת לו מחלה כזאת פשוטה כמו שאתה מתארים!

רואי

New member
והוכח שהוא נדבק מהתוכי שלו?

במה התבטאה המחלה אצל חבר שלך?

אופיר37

New member
שוב אני שואל

היי לא עניתם החיידק הזה קיים רק בתוכים?? דלקת ריאות היא מחלה קטלנית מאוד למי שהגוף שלו חלש ואסור לזלזל בדלקת ריאות

OZ MASTER

New member
המחלה הטבתאה בדלקת ריאות חמורה!

והוא נזקק לטיפול! וקראתי באינטרנט על מקרה שהתוכי הדביק אישה מבוגרת וגרם למותה... כמו כן דיברתי עם כמה בעלי חוות תוכים וטרינרים ובעלי וחנויות שאמרו שהמחלה מדבקת בני אדם. ויש לעשות בדיקה אצל וטרינר אחרי שקונים.מאמצים את התוכי.

OMRI666

New member
קודם עניתי...

שזה קיים בהרבה סוגים של ציפורים(כולל קנרים), ומשום מה, ההודעה נמחקה

קלמידיה

חיידק שנמצא בציפורים האלה ועלול לעבור לבני אדם החיידק עובר דרך דרכי הנשימה ובעצם דרך הצואה של הציפור. זה לא דלקת ריאות זו מחלת ריאות כל שהיא שיש לה טיפול.

OMRI666

New member
אז כנראה, שזה לא נשלח או משהו...

(גם זה קורה לפעמים)
או ש-
חטפו אותה

למעלה