דלקת ריאות יכולה להיות קשורה לשלשולים?

juspan

New member
דלקת ריאות יכולה להיות קשורה לשלשולים?

הקטנה כבר צרודה שבוע, בהתחלה חשבתי שזה פשוט הקול החדש שלה, ברווזי כזה, אבל לאט לאט הוא נעלם לו. ביום חמישי בלילה הקיאה פעם אחת, ישר חששתי שאולי דלקת ריאות, אם כי סתם טיפה מצוננת ובלי חום (לפחות לא כזה מורגש ביד...), יום אחרי שהקיאה התחילו שלשולים נונסטופ, הכי מימיים כאלה (טוב, גם לא ממש אוכלת כלום מאז, יונקת מלא בלילה, שתתה היום לשמחתי הרבה מיץ תפוחים לפחות). הצרידות טיפה השתפרה אבל השלשולים לא פסקו. כנראה נלך לרופא מחר כי נראה לי מוזר השילוב הזה של הצרידות + השלשולים שכבר הרבה ימים. חוץ מזה חיונית לגמרי למרות שלא אוכלת כמעט וישנה עוד פחות מתמיד, סוף סוף הצלחתי להרדים אותה.

לנו היה וירוס מהמם השנה

של כאבי גרון בתוספת שלשולים, אז יכול להיות שזה אחד מאלה. לא נראה לי קשור לדלקת ריאות. שתרגיש טוב!

nochda

New member
לא הייתי חושבת שיש קשר בין דלקת ראות ושלשולים

אולי הצטרפות מקרים? 2 מערכות שלא קשורות אחת לשניה. בת כמה היא?

juspan

New member
בת שנה ושמונה

לולא ההקאה לא הייתי מקשרת כמובן. פשוט הצרידות ממש רצינית, למרות שכאמור נראה לי שיפור היום, אז כשגם נעלם לה הקול וגם הקיאה חשבתי אולי אני מפספסת משהו ולא טוב להיות שאננה ולא לראות רופא, למרות שמניחה שדלקת ריאות היא גם עם חום ממשי. רגילה שוירוס בטן כלשהו הוא קצר...

nochda

New member
עדיין לא ברור לי למה הקאה מתקשרת לדלקת ראות..

אני לא הנקתי אף פעם אז לא כ"כ מבינה בזה. אבל אצלי זה גיל שכבר אוכלים בו ממש כמו גדולים. לא יודעת אם מיץ תפוחים לא מגרה את מערכת העיכול עוד יותר ומגביר את השילשול. בכל מקרה אני נותנת לשתות רק מים,אלא אם כן את חוששת ממצב של התיבשות. לא יזיק ללכלת לרופא. אצלנו שלשולים בגיל הזה אף פעם לא היו קצרים. ...אני תמיד מקשרת שלשולים בגיל הזה ליציאת שיניים...יש משהו?

juspan

New member
לא קשור להנקה

פשוט אין לה תיאבון בימים האחרונים, לכלום, גם לא לעוגת שוקולד! ולפיצה! (סתם דברים שבד"כ היא באקסטזה מהם) וההנקה בשבילה זה פינוק וחום ומוצץ. דלקת ריאות יכולה להיות מלווה בהקאות בהחלט, לא יודעת את ההסבר המפורש, אבל ככה אבחנתי את הגדולה שלי בעבר כשהרופאה סתם טענה שיש לה וירוס רגיל. ואני בהחלט חוששת מהתייבשות, כלומר היא לא אוכלת בעצם כלום אז מים זה לא מה שיעזור, צריך להחזיר לגוף אלקטרוליטים שככל הידוע לי במיץ תפוחים או גזר וכו' יש (או שקונים בבית מרקחת משקה כזה... שהיא סתם תסרב לו ותהיה מלחמה).

אבל אם היא יונקת בלילות

אז אני מניחה שלא תתייבש. מקווה בכל אופן. כל עוד היא חיונית, אז לא נראה לי שיש מה לדאוג מדי. מקווה שבאמת רק איזה וירוס. אצלנו ככה נראתה המחלה החמישית, כלומר כאב גרון (אצלנו היה גם חום) ואז אחרי כמה ימים/שבוע שלשולים ואחרי כל הכיף הזה הופיעה פריחה...

האמת היא שאין למעשה קשר בין שילשולים ליציאת ש

שיניים
וגם לא חום ויציאת שיניים וכאלה. נכון הדבר שכשבוקעות שיניים והגוף מפנה משאבים חיסוניים לאזור, המערכת החיסונית בכללותה יותר פרוצה לתפוס גורמים מזיקים ולכן הצימוד. אבל שילשולים הם שילשולים (מדבקים, לא נעימים, דורשים בדיקה וטיפול לעיתים). דלקת ריאות, במיוחד אצל יונקים, עלולה להיות קשורה להקאה (הצטברות נוזלים וגירוי מהקנה לושט), אבל היות ויש צימוד לשילשולים הייתי מהמרת שזה שתי חולות נפרדות. רק תהיו בריאים

פישים

New member
יש מצב לאלרגיה?

טוב שתלכו עם מכלול הסימפטומים לרופא. שתהיה בריאה !

juspan

New member
אין לי מושג

מה את מכירה בסגנון?
(לא בטוחה שהרופא שלנו הוא מהסוג שמחפש/חושב על כאלה דברים
, הוא בעיקר עסוק בלהסות אותי...)

פישים

New member
לא מכירה, אבל כל אחד מהסימפטומים לבד

יכול להצביע. מצד שני, לו הקול היה אובד בגלל אלרגיה, היו סימני קוצר נשימה

g a g a g a

New member
בלת"ק. אמנם היא כבר לא תינוקת....

אבל אצל תינוקות וילדים קטנים לצורך הענין, הכל יותר מערכתי. גם המחלות... צינון הולך עם דלקת אזניים, שלשול וכולי. לבילבילונת למשל יש אגני כליה מורחבים, ועל כל חום - אפילו אם הוא מלווה בדלקת גרון/צינון/ אזניים אנחנו חייבים לעשות בדיקת שתן כי זה יכול להיות סימפטום מערכתי. בקיצור, בכלל לא נשמע לי מוזר הקשר בין צרידות לשלשול אצל ילדה כל כך קטנה.

למעלה