דלקת רחם

דלקת רחם

אני בת 24, נוטלת גלולות מליאן (רווקה ללא לידות/הפלות) סובלת מדלקות חוזרות ואינסופיות בצוואר הרחם עם היסטוריה ארוכה של צריבות וקולפוסקפיות תמיד תקינות. בגלל זה מידי פעם דימומי הכתמה, מתעלמת כדי למדתי על בשרי שעדיף לחיות איתן מלשמוע על ההמצאות החדשות של סד העינויים כגון הקפאה החנקה או השד יודע מה. בכל אופן אתמול באופן חריג תמיד, הרגשתי לאחר יחסים שכאבים הולכים ומתגברים לחלל הרחם, הגעתי לרופא שרשם לי אנטיביוטיקה, ונתן לי זיבודל. משחפשתי כמו היפוכנדרית קלאסית חומר על דלקות ברחם מצאתי בעיקר אצל בעל חיים, קצת נעלבתי, ואז גם התפלאתי האם זה נדיר? האם למרות היאוש יש מה לעשות נגד הנטייה הגופנית של לדלקות, אני לא מתכוונת לותר על יחסי המין, כי הפתרון היחיד שנראה לעין, כי לצערי כל הבעיות איכשהו מחמירות כתוצאה מזה, אם זה דלקות שתן או דימומים ובכלל כאבים. לקחתי כמויות מסחריות של אנטיביוקה ואני לא רואה ישועה, אגב טריקאן וסופרנוקס הכל במאות שקלים ואיכשהו הכל מחמיר בניגוד לתחזיות. כואבת ומיואשת, ואגב שאלה מעשית מה אפשר לקחת נגד הכאבים שיש לי עכשיו פרט לאנטיביוטיקה.

דר גולד

New member
תשובה

לפי תיאורך הסביר ביותר שרופאך התרשם מדלקת בנרתיק ולא ברחם.כמו כן לפי תיאורך אין לך מצב של דלקות חוזרות.לא הבנתי איך פתאום השתרבבו דלקות בשתן? האם עשית תרביות ? האם לפי תלונות? לא ברור לי למה לקחת אנטיביוטיקה? וחוץ מזה טריקן וספורנוקס אינן אנטיביוטיקה אלא תרופות אנטי פטריתיות.

כן נכון לא הסברתי בידיוק

קודם כל תודה על המענה המהיר! כל הכבוד הפתעת אותי ראוי מאוד להערכה. 1. הרופא אמר ברחם, אפילו בנימוס ובעניין שאלתי אותו איך אפשר לדעת שזו דלקת ברחם, כי כאמור, היו בעבר אילו כאבים ולא פעם פתרו אותי הרופאים בלא כלום. 2.דלקות חוזרות בצוואר הרחם נושא לא ברור מה משמעות של פאפ תקין. לעומת יבלות שהיו, איזורים נגועים, נקודות לבנות, הרופא בעל הקולפוסקופ תיאור זאת "כאתרים" (אני אמרתי לעצמי מה פתחתי שם רשם אינטרנט אלטרנבטיבית מה זה אתרים?)... לקחו לי ביוספיה אגב יצאו תקינות כל הבדיקות למעט פעם אחת שהרופא אמר, זה אומר שיש לך דלקת. נו שויין. 3. איך השתרבבו דלקות שתן? היו כאלה רבות ונפלאות לא כרגע ברור שעל סמך תרביות וגם בדיקת סטיק. 4. אנטיביקה מסוג "אופלודקס" קיבלתי הפעם למה שהרופא הגדיר כדלקת רחם. 5. בעבר, לדלקות השתן שנילוו אף בחום גבוה. קיבלתי ציפרוגיס למשל עד כדיי פיתוח אלרגיה לתרופה עצמה. 6. ספונקרס וטריקן, בשביל הפטרת כמובן, לא חשבתי לרגע שאלה אנטיביוקות קיבלתי אותן על סמך תלונות וההפרשות שהצטברו, למרות שהפעם הרופא לא ראה סימן לפטרת לדעתי הן חלק בלתי נפרד ממני.. תמיד ישנן הפרשות סמיכות וריחות עזים ובלתי נסבלים.

למעלה