דלקת פרקים

דלקת פרקים

לפני כשלושה שבועות עברתי ניתוח ארותוסקופיה בברך, שבו נלקחה לי דגימה מדלקת שנוצרה בברך. היום דיברתי עם האורטופד טלפונית שעדכן שתוצאות הבדיקה מעידות על דלקת פרקים. אין עדיין את ערכי הבדיקה. ועכשיו לתכלס. מה המשמעות של דלקת פרקים? האם קיימת האופציה שהיא תשאר רק במפרק אחד ולא תעבור לאחרים? האם היא בכלל עוברת? האם קיים טיפול שיכחיד את קיומה? או שמעכשיו והלאה.. ומה המשמעות של דלקת כזו בזמן הריון? ( לא אני לא בהריון, אך בהחלט מעוניינת להיות) כן, עוד אין לי שום מידע. אשמח לתשובות ראשוניות

ארתרוסקופיה

התשובה אינה ספציפית ואינה מנבאה לגבי מהות דלקת המפרקים- צריך לבחון את התמונה הקלינית ( האם יש מעורבות של מפרקים נוספים ? תופעות סיסטמיות אחרות ? ) ובדיקות המעבדה- זה בהחלט לא אומר שזה יתפתח בעתיד למפרקים אחרים

תודה

במפרקים אחרים, אני יכולה לומר שקיימים מדיי פעם כאבים קלים, אך רמת הכאבים אפסית לעומת הכאבים בברך הספציפית.(שנמצא בא והוצאה חתיחת סחוס חופשית). משיטוט קליל ברחבי האינטרנט, שמתי לב שמדברים על סימטריה בכאבים...כך שאני מקווה עדיין שמדובר במשהו ממוקד. ויחד עם זה, הנזק הסחוסי, למרות שאני לא זוכרת ארוע ספציפי שהיה אמור לגרום להיפרדות הזו של חתיכה סחוסית.. ושוב תודה

למעלה