דלקת פרקים

דלקת פרקים

אני בת 26 ולפני כשנה אובחנה אצלי דלקת פרקים קלה בדיוק באותו זמן גיליתי גם שנכנסתי להיריון ההיריון היה תקין ועבר בשלום וכך גם הלידה אני מטופלת אצל ראומטולוגית והיא נתנה לי טיפול אחרי חצי שנה שנכנסתי להיריון פרדיניזון 5 מ"ג ליום מכיוון שכבר לא יכולתי לסבול את הכאבים שהיו לי בברכיים ובכפות הידיים לאחר הלידה המשכתי לסבול מכאבים והיא העלתה לי את המינון ל 10 מ"ג ביום היום אני ארבעה חודשים אחרי הלידה והיא שוב הורידה את המינון יום 5 מ"ג ויום 10 מ"ג שמתי לב שהיא רושמת על הטופס של הבדיקות דם אבחנה משוערת SYSTEMIC LUPUS ERYTHEMATOSIS ואני מאוד מפוחדת הבנתי שמדובר בזאבת ושאלתי אותה האם יש לי היא אומרת שלא שצריך 4 מתוך 11 סימנים ושיש לי 3 שאלתי היא האם זאבת היא מחלה סופנית? והאם אפשר להביא ילדים כשיש זאבת?והאם הדלקת תעבור אי פעם? אני נורא מודאגת וכל היום חושבת על זה למרות הכדורים שאני לוקחת עדיין יש לי כאבים בידיים וברגליים בברכיים פתאום מתנפחות לי הכפות ידיים הכדורים לא אמורים לרפא את המחלה? אשמח מאוד לשמוע את עצתך

דלקת מפרקים ?

ראשית כל - עליך להירגע! העובדה שהראומטולוגית לא קבעה אבחנה סופית מצביעה על כך שבכל מקרה בינתיים, מדובר במחלה קלה וזה מעודד. גם אם מדובר בזאבת, חלק גדול מחולות זאבת סובלות ממחלה קלה הניתנת לשליטה באמצעים פשוטים. זאת לא מחלה סופנית, כלל וכלל לא ! וכאמור עומדות לרשותינו תרופות רבות שעשויות להביא מזור. רוב חולות הזאבת מסוגלות להיכנס להריון ולהביא לעולם ילדים בריאים - את בעצמך הוכחת זאת ! בשלב זה- אם קיימת אפשרות שמדובר בזאבת, רצוי לשקול טיפול בפלקניל אשר בעל יעילות גבוהה לתופעות שתיארת. תרגישי טוב ותתעודדי !

דלקת מפרקים

רציתי לשאול כרגע אני מוגדרת לפי הראומטולוגית שלי כמי שסובלת מדלקת מפרקים קלה, אני שומעת הרבה סיפורים על אנשים שסובלים מהמחלה הזאת והידיים שלהם מתעוותות ולפעמים גם הרגליים האם זה קורה לכולם? או שזה משהו ספציפי? השאלה שלי היא הדלקת בדרך כלל הולכת ומחמירה?למשל עכשיו אני בת 26 ופתאום מתנפחות לי הכפות ידיים והברכיים והכל כל כך כואב אז מה יהיה בגיל מאוחר יותר אני בכלל לא אוכל לזוז?

למעלה