דלקת פרקים

katdavid

New member
דלקת פרקים

שלום לכולם...אודה למי שיוכל לייעץ לי.יש לי כלבה מסוג מעורב בת 7 שביומיים האחרונים סובלת מדלקת פרקים.היא מתקשה לעלות במדרגות,כלומר מצליחה אבל לאט מהרגיל,ובכלל כל התנועות שלה נעשות בכבדות והגוף נראה מכווץ. האם זה משהו שדורש טיפול או שעובר עם הזמן מעצמו???

kranves

New member
דלקת פרקים

לכלב שלי יש דלקת פרקים כבר שנתיים. לצערי זה לא עובר. זה בא והולך(עם תרופות). כל פעם שזה מגיע לכלב צריך לתת לו תרופות. בחצי שנה האחרונה הצלחתי "להעלים" לכלבי את דלקת הפרקים. פשוט שמתי לו איפה שהוא ישן שמיכה(דלקת הפרקים נגרמת מקור) כדי שהוא לא ישן על הרצפה וזה לא בא אליו יותר. עכשיו כשהקיץ בפתח ולכלב חם, הוא שוכב על הרצפה ולא על השמיכה ואני פוחד שהדלקת תחזור אליו.

מייקלס

New member
דלקת פרקים והסיבות -

לדלקת פרקים המון סיבות, וסמפטומים. ע"פ השאלה, נראה שעדיין לא ביקרתם אצל וטרינר. חשד לסבל של הכלבה מצריך אבחנה וטרינרית. לא ברור מהיכן ההבחנה שמדובר בדלקת פרקים, אך קשיים בהליכה, קושי לעלות במדרגות, יכולים לנבוע מכמה סיבות, לאו דווקא "דלקת פרקים". כאב חד בבטן, דלקת קשה בשלפוחית השתן, בעיה בכליות, כאבי גב וכו' עלולים לגרום לקשיים בהליכה/עליה במדרגות. כדאי ורצוי לגשת לוטרינר עוד היום כדי לעשות איבחון יותר מדוייק של הבעיה. במידה ומדובר בבעית מפרקים, לא מדובר בבעיה ש"עוברת עם הזמן". למעשה, בעיות רפואיות לא נעלמות ללא טיפול הולם. כפי שציינתי, יש לגשת לוטרינר ולא לתת לכלבה לסבול לחינם.

be_roo

New member
מי אבחן שמדובר בדלקת פרקים?

אם מדובר בוטרינר אז מוזר שהוא לא הסביר מה לעשות. אם מדובר ב"אבחון עצמי" הרי שעדיף לקבל חוות דעת מקצועית ולפיה טיפול בהתאם.

כ כ

New member
דלקת פרקים

בלי ביקור אצל הוויטרינר אי אפשר לדעת בכל מקרה צריך להקפיד על נשקל הכלב כי ככל שהיא כבדה יותר לכלבה קשה לסחוב את עצמה לכלבה שלי היתה בעיה של צליעה והסתבר שהיא שוקלת 20 ק"ג מעל המשקל הנורמלי אחרי דיאטה וטיפול תרופתי הכלבה הרבה יותר קלילה

למעלה