דלקת פרקים

דלקת פרקים

שלום,

אני נמצאת כרגע בתהליך בירור בעקבות כאבי פרקים . הכאבים התחילו במפרק האגודל ובשורש היד והקרסול , עברו למרפקים והכתפיים והברכיים ויש אף כאבים במפרק הירך . יש אודם ונפיחות באזור הידיים , הכאבים מתחזקים כתוצאה מקור ומאמץ , והם בעיקר בבוקר. אני ישנה גרוע במשך כול הלילה ומוצאת את עצמי מתעוררת רבות לפנות בוקר כמה פעמים בלילה עם כאבים .בנוסף לכך יש לי תיאבון ירוד כבר כמה חודשים וירדתי במשקל .הבדיקות דם לנוגדנים שביצעתי היו תקינות למרות זאת לפי הרופאים שלי, המצב כנראה מצביע על דלקת פרקים . אני מוצאת את עצמי באופן טבעי קוראת על המחלה באינטרנט ומזדעזעת ותוהה מה זה אומר לגבי (אני רק בת 26 ) , אני רגילה להיות פעילה ספורטיבית עם שאיפות מסוימות מבחינה תחרותית , מה זה אומר על היכולת שלי להשקיע בספורט , אפילו רק לטובת שימור הבריאות ומבנה הגוף? ומה זה אומר מבחינת הריון ולידה ?

ובנימה אחרת , האם מכשיר טנס יכול להיות אפקטיבית להפגת הכאבים , השתמשתי בו בעבר על דלקת בברכיים והוא הועיל לי מאוד . האם יש מקום להשתמש בו גם במצב הנוכחי וכמה זמן מומלץ על כול מפרק כמה פעמים בשבוע או שזה תלוי בכאבים?

כאבי מפרקים

אכן הכאבים שאת מתארת נשמעים על רקע דלקתי
אין מה להיכנס לםניקה ואני מסכימה אתך ששיטוט באינטרנט מבבלבת ומלחיצה ועל כן רצוי להפסיק, לפחות עד שתקבע אבחנה מדוייקת.ראשית כל , עליך לקבוע תור אצל ראומטולוג
ברגע שתתחילי טיפול מצבך קרוב לוודאי ישתפר. המטרה תהיה להחזיר אותך לתפקוד מלא כולל פעילות ספורטיבית
יש לנו המון טיפולם מצויינים ובעזרת טיפול נכון, מצבך בוודאי ישתפר

למעלה