דלקת פרקים- שאלות

gili265

New member
דלקת פרקים- שאלות

שלום, לפני כמה ימים התעוררתי אם נפיחות וכאבים במספר מפרקים, הבולט שבהם מפרקי האצבעות שהקשו מאוד על כיפוף, גם בכפות הרגלים היתה נפיחות ובאצבעות הרגלים. הגוף כןלו כאב מאוד והשרירים לא נענו לי. הכאבים היו גם בחוליות הצוואר (כבר תקופה ארוכה) בגב התחתון (חוליות תחתונות ביותר של עמוד שדרה, בברכיים בכרסולים ובשורשי כף היד ואפילו במרפקים (פחות). בנוסף היתה לי פריחה בכל הגוף (לא בפנים ובחזה). בשחזור שמתי לב שחלק מהמפרקים כבר כואב זמן רב (לא התייחסתי עד עכשיו)ואצבעות הרגל היתה התקשחות קודמת וגם אצבע אחת ביד כבר התקשחה כמה ימים קודם. בבדיקה שעברתי אובחן polyarethritis וקיבלתי נקסין.למחרת הפריחה חלפה והאצבעות בידיים התנפחו יותר, בשאר המפרקים היתה הטבה, בינתיים עברו כמה ימים והנפיחות ירדה בצורה משמעותית. בדיקות שחזרו בינתיים תקינות פרט לבדיקות הבאות: streptolysin 0 (ASLT) Ab- 360.4 ו- Complement-C3-82.8, חלק מהבדיקות עוד לא התקבלו חזרה. והשאלות שלי הן אלה: מה אומרת ההבחנה ומה מראות הבדיקות ובנוסף אני מניקה ורציתי לדעת האם יש מגבלה להניק, האם זה מסוכן לי או לילד או מפריע באיזו שהיא צורה (אני לא כל כך מעוניינת להפסיק להניק) מה מידת התכיפות לפגישה עם ראומטולוג? (האבחנה נעשתה עקב פניה לבית חולים) והאם 10 ימי טיפול בנקסין (פעמיים ביום) מספיק בשלב זה ואחרי כן אפשר פשוט להפסיק (בוקר אחד שכחתי והכאבים לקראת אחה"צ היו די מרשימים). תודה על עזרתך

gili265

New member
מסר אישי

דר' יקרה, שלחתי לך בנוסף גם מסר אישי עם פרטים נוספים, אשמח על כל התייחסות מצידך. תודה רבה

דלקת מפרקים

פוליארתריטיס- משמעותה דלקת במפרקים רבים - התהליך יכול להיות חריף וחולף או שהוא מבשר התחלה של דלקת מפרקים ממושכת- העובדה שדלקת המפרקים הופיע במקביל לפריחה ושחחל שיפור ספונטני במצב בהחלט מרגיעה-יתכן ומדובר רק בתהליך של רגישות כלשהי ושהתהליך יחלוף- אין סכנה להמשיך חהניק לגבי פגישה עם ראומטולוג הדחיפות תלוה בהרגשתך, אם אכן חל שיפור במצב , אפשר לחכות ולקוות שהכל יעבור - אין משמעות רבה לבדיקות שציינת וצריך להשלים אותן- תבקשי זאת מרופא המשפחה תרגישי טוב !

gili265

New member
דר' אלקיים תודה רבה ושאלה נוספת

לאלו בדיקות את מתכוונת כי רופאת המשפחה לא מתכוונת לערוך בדיקות נוספות למיטב ידיעתי וגם אין לה כוונה להפנות אותי לראומטולוג אז לא ברור לי אם יש לי בעיה שם. פרט לזה אני יכולה לציין שאכן יש שיפור רב אם כי יש שוב קצת כאבים (והתקשחות באצבע מסןיימת- הפסקתי את הנקסין) ונימול באיברים שונים גם לאחר שרק זמן קצר הם לא בתנועה. רציתי לדעת אם אפשר לבוא לייעוץ אצלך באופן פרטי בעתיד הקרוב או אם לדעתך בכלל יש צורך בכך?

למעלה