דלקת חוזרת

דלקת חוזרת

אז אני שוב עם דלקת, שמרגישה הרבה יותר חריפה מהפעם הקודמת (ממנה נפטרתי לפני שבוע וחצי). חצי שד אדום וחם, היה לי חום אתמול וצמרמורות. ישר התחלתי לקחת אוגמנטין והיום לפחות החום ירד והצמרמורות והכאבים בשרירים נעלמו. אבל עדיין מאד מאד כואב במיוחד בזמן ואחרי הנקה, ממש כמו דקירות בכל השד ואפילו בגב. בפעם הקודמת לקחתי מוקסיפן במשך שבוע שלא ממש עזר, ואח"כ לקחתי אוגמנטין במשך שבוע שהפחית את הגושים באופן משמעותי, אבל רק אחרי הנקה בפוטבול ללא פטמת סיליקון הגושים נעלמו לגמרי והפסקתי את האנטיביוטיקה. מאז המשכתי עם הסיליקון ולפעמים גם בלי (עדיין כאב), רק היום הצלחתי לפגוש את יועצת ההנקה והבנתי איך לתקן את התפיסה (אני מקווה שנצליח כי עמיתי סוגרת את הפה מאד מהר). למשך כמה זמן צריך לקחת את האוגמנטין כדי לוודא שהדלקת לא תחזור (לפחות לא כל כך מהר)?האם 7 ימים לא מספיקים?לכל רופא יש דעה אחרת (יש לי תחושה שגם הגניקולוג שלי וגם כירורגית השד לא ממש מבינים בהנקה), כך שאין לי מושג מה לעשות. מה אני יכולה לעשות כדי למנוע התפתחות של פטריות אח"כ?האם מותר לקחת כמוסות אסידופילוס בזמן ההנקה? האם אפשר לקחת את האנטיביוטיקה סמוך להנקה?מכיוון שלקטנה שלי (בת 7 שבועות) אין שעות הנקה קבועות, קשה לי לתאם את זמן נטילת האנטיביוטיקה עם סיום ההנקה. האם רווח של שעה בין נטילת הכדור לתחילת הנקה הוא בסדר? מתי לוקחים את הכדור? הרוקחת אמרה אחרי האוכל ובעלון של התרופה כתוב מיד עם תחילת הארוחה

ועוד שאלה קטנה...

האם אפשר לשאוב ולשמור חלב מהשד המודלק בזמן שלוקחים אנטיביוטיקה? אני רוצה להתחיל להכין סטוק קפוא כדי שלא אהיה לחוצה כשאחזור לעבודה (איך חופשת הלידה הזו טסה!)

1טלטלים

New member
אויש...מקווה שאת מרגישה יותר טוב

לגבי קורס של אנתיביו' : נדמה לי ששבוע עד 10 יום זה שגרתי,שוב על מנת להיות בטוחים - ייעוץ רפואי עדיף של ד"ר מירה ליבוביץ' הבנתי שאת מניקה עם פטמות סיליקון,חובה להפקיד על תפיסה טובה וריקון אופטימלי של השד ,לכן אפילו לשאוב ולרוקן את השד לאחר כל הנקה,כמובן,עיסויים וחימום של מקום ,מנוחה. למנוע התפתחות של פטריות-עקב שימוש באנתיביו': ראשית לא חובה שזה יופיעה,אפשר כמובן,כמוסות של אסידופילוס אפילו יוגורטים של BIO ,בתקופה של נטילה להמעיט בשימוש בבצקים,שמרים וסוכרים.(זה גם טוב כאשר יש כבר פטריה), נכון,קשה לתזמן את הנטילה ,לפי מה שידועה משתמשים בתרופה גם בילדים+תינוקות (מינון נמוך),תחילת ההשפעה היא 1-2 שעות ... נטילת תרופה : אפשר שניהם (רוקח/עלון),לפי הגיון פשוט :חשוב שיהיה אוכל בקיבה :) לגבי מעקב של יועצת הנקה : מכיוון שזה דלקת חוזרת לאחר תקופה די קצרה ,אולי שווה להתעייץ איתה ולראות איך אפשר למנוע זאת להבא...יש טוענים שתוספת של לציטין עוזרת במניעה של דלקות שד. תרגישי טוב, תעדכני

מה זה לציטין?

ואיך משיגים את החומר הזה? הייתי אצל היועצת שוב אתמול. אני עושה הכל נכון מלבד זה שכנראה לא הצמדתי אותה מספיק לשד. הצמדתי אותה כמו בתמונות ואז כאב והפטמה יצאה שטוחה וכואב מאד. היועצת ממש דחפה לעמית את כל הפנים לתוך השד. עד כדי כך שחשבתי שהיא לא תצליח לנשום. אבל אז זה באמת כאב הרבה פחות ואפילו היו פעמים שבכלל לא. העניין הוא שאני מנסה את זה בבית לבד, אבל לא מצליחה. אני לא מסוגלת לראות את החלק התחתון של ההילה כדי לדעת כמה ממנה נכנס לה לפה והיא סוגרת את הפה כל כך מהר. ובנוסף לכל הצרות, אני מתחילה להרגיש גם כאב בשד הבריא, כנראה שמרוב ניסיונות להכניס לעמית לפה כמה שיותר משכתי אותו חזק מדי כי כואב לי בדיוק איפה שהחזקתי...
אני ממש מיואשת...דווקא כשהדברים התחילו להסתדר חזרו כל הכאבים ואני לא מצליחה לגרום לקטנה לפתוח פה מספיק גדול וההנקה כואבת גם כשמדובר בניסיונות החיבור. לפי היועצת אין עוד מה ללמד אותי, זה רק ללמד אותה וזה ממש עם הדלקת הזו והכאבים עכשיו בשד השני

1טלטלים

New member
בהחלט לא נעים

מקווה שזה הסתדר ולא יחזור על עצמו...שוב נראה לי מעקב ע"י יועצת הנקה מוסמכת חשוב ביותר למרות שאין מה ללמד אותך. הזכרת את עניין פטמות סיליקון? לציטין-זוהי חומצת אמינו,אפשר להשיג בתור כמוסות בכל בית טבע . שוב,נסי לרוקן את השד לעתים קרובות.

לגבי משאבות כי אני בדרך להתייאש כבר

רציתי לדעת אם הספקטרה 3 דומה לספקטרה 2 ואיך אפשר להשיג? האתר של בייבי מול לא עובד לי

1טלטלים

New member
מצאתי לך דיון לגבי שתי המשאבות

ניסיון אישי * לא התנסתי,אך ממה ששמעתי כאן בפורום יש אמהות מרוצות ...שווה לשאול אותן! פה הדיון. פרטים של בייבי מול~~ היבואן : REMMIND 1-700-70-2229 09-7434266 אחוזה 42,רעננה לפנות לענת . ראי גם מאמר בקטגוריית "מאמרים" ,יש סקירה של משאבות חלב. אני מבינה שזה מאייש,אך איוש הוא גדול יותר כאשר מתנסים בדלקת שניה תוך שבוע וחצי....החלב חייב להמשיך לזרום ,אחרת הוא עומד (מצב נקרא סטאזיס)וגורם לדלקת ושאר דברים.במצבך,ריקון השד הוא חובה ,אם קשה לך לשאוב נסי לסחוט (צירפתי בפורום קובץ של סחיטה ידנית) לתוך כלי ...רק רוקני את השדיים והמשיכי בטיפול אנתיביו'+מנוחה. תעדכני, תהיי בקשר עם IBCLC שלך

תודה טלטלים

כל פעם שאני על סף ויתור (והיו הרבה ספים כאלה) העצות והעידוד גם פה וגם בפורום הנקה מחזקים אותי ומאפשרים לי לסחוב עוד קצת (עד המשבר הבא שבדר"כ מגיע כמה ימים אחרי...) קראתי את כל המאמרים והשאלות הנפוצות גם פה וגם בפורום התמיכה וקשה לי להחליט מה עדיף. אתקשר ליבואן כי האתר שלהם לא עובד. היום התלחתי להניק אותה 10 דקות בלי הסיליקון אחרי שבעלי עזר לי להצמיד אותה בשניה שפתחה פה מספיק גדול.היא נראתה כאילו לא הבינה מה דחפו לה לפה
הבוקר הכאב בשד השני פחתו. לפחות אני יודעת שדלקת לא יכולה להיות שם כי אני גם כך על אנטיביוטיקה. התחלתי לשאוב אחרי כל הנקה עד לריקון מוחלט של השד (לפחות זה יעזור בבנית הסטוק). אני רק מקווה שזה לא יביא לגודש אח"כ. אני בקשר מתמיד עם היועצת שלי (מרוב שיחות נראה לי שהיא כבר מזהה את המספר שלי
). ושוב תודה שיהיה סופ"ש שקט

1טלטלים

New member
../images/Emo24.gif

יופי,שמחתי לשמוע ממך ...תראי,זה שאת מרוקנת את השד ולא נותנת לחלב להצטבר ולגרום לדלקות זה ,אל תשכחי שגם חלב שעומד בשד ללא תנועה מסמן לגוף לייצר פחות חלב כל פעם ,אל תדאגי ..תעקבי אחרי שתינוקת שלך יונקת היטב ושדייך מתרככים ולא מרגישיים גדושים וחלב לא נשאר בשד.מקווה שתוך כמה ימים מצבך ייסתדרותוכלי לעבוד על התפיסה של תינוקך ,ומצויין שאת בקשר עם יועצת הנקה מוסמכת זאת עבודתה לעזור לך ולכוון אותך ולעקוב לאחר התפתחויות. שבת שלום,

כל הכבוד לך

על תעצומות הנפש זה רק מראה כמה חשוב לך להניק וכמה את משתדלת למרות כל הקשיים מאחלת לך החלמה מהירה ותמשיכי ככה

למעלה