דלקת גידים

ADIDOSH311

New member
דלקת גידים

אני בת 53 ולפני כשנה התחלתי לסבול מכאב והגבלה בתנועה באגודל. רופא אורטופד שפניתי אליו הציע טיפול תרופתי של תרופות נוגדות דלקת שחוץ מלשרוף לי בבטן לא הועילו לטווח ארוך. רופא אורטופד נוסף הציע טיפול בזריקת דיפרוספן. היות ומאוד סבלתי באותו זמן הסכמתי לטיפול. ההזרקה כאבה מאוד אך כבר למחרת הרגשתי בהקלה עצומה. לאחר מספר ימים כבר שכחתי שהיתה לי בעיה... חזרתי לעסוק בכל המטלות הרגילות וממש שכחתי מכל הנושא. כיום, ארבעה חודשים אחרי הזריקה אני מרגישה שוב כאבים מתונים ואני בטוחה שהכל עומד לחזור. בנוסף לכאבים הופיעה גולה קטנטנה בפרק שורש כף היד (במקום בו נהוג לענוד שעון) בצד הקרוב לגוף. הרופא אמר שזו ציסטה שמקורה בדלקת גידים. הרופא שלח אותי הביתה ללא טיפול תרופתי (גם לא הייתי מעוניינת בתרופות) ואמר לחזור אליו אם וכאשר יהיו כאבים חזקים ובעתיד נשקול האם להזריק שוב או לנתח. הייתי מעוניינת לפנות לכיוון של ארומותרפיה. הייתי מעוניינת לדעת אילו שמנים מומלצים במצבי דלקת של הגיד והאם למישהו יש ניסיון בטיפול כזה.

ADIDOSH311

New member
תודה ובקשה.....

תודה לכל מי שענה לי במסר אישי אך הייתי מעוניינת לשמוע גם את דעתן של מנהלות הפורום, אם אפשר.

0 אור 0

New member
מנהל ומנהלת ../images/Emo13.gif

אני לא מומחית לשמנים, מכירה כמה שמנים בסיסיים שאני משתמשת לעצמי ולמשפחה - כמו שמן מנטה (יפני או סיני) בתערובת עם שמן זית מחומם קלות, מנסיוני מאד מקל בעיות של דלקות כמו גם לבעיות של דלקות שרירים, אבל לתערובות יותר מקצועיות באמת צריך להגיע לארומתרפיסט, את יכולה גם לשאול בפורום השני שלי (שמנים וצמחי מרפא -מ850) כמה מהמשתתפים שם מומחים ממני בתחום

harduf9

New member
למה דווקא ארומתרפיה ?

מנסיון עבר נטורופתיה מועילה מאוד. מעבר לכך הבעיה קיימת גם בעשייה, כלומר דרך השימוש שלך ביד או פעולה שאת עושה ולא מתאימה לגיד שלא ממש החלים. פן נוסף הוא הפן ההוליסטי, בו היד מסמלת עשייה, האם יש משהו שאת עושה שמעלה לך את החום (אולי מרגיז) ? בריאות שלמה גיא הרדוף

ADIDOSH311

New member
אולי משהו הוליסטי.... גוף - נפש וכו'

תודה על התשובות ובאמת אני תוהה, אם היד מסמלת עשייה..... אני באמת עוסקת בעיסוק שאינו מספק מבחינה מנטלית. עזבתי עבודה שמאוד אהבתי (לפני חמש שנים) ומכורח נסיבות שנוצרו עברתי לעבוד בעסק משפחתי. כל העסק מונח על כתפי ולכן אין באפשרותי לעזוב. גיא נתן לי חומר למחשבה.

harduf9

New member
חומר ביד היוצר

אין אפשרות לעזוב זו בחירה שלך. שמעתי פעם על כנר בפילהרמונית שסבל מדלקת בגיד באמה והרפלקסולוג אמר לו שהוא צריך לתת ליד מנוחה של חודש. שזה פחות או יותר גזר דין מוות על המשרה בפילהרמונית. אז הכנר אמר שזה לא אפשרי, התשובה הייתה שאם הוא ימשיך לנגן הוא יגיע למצב שהוא לא יוכל לנגן חצי שנה. הוא לא הקשיב ואכן הגיע למצב בו לא ניגן חצי שנה. לא יודע אם חזר לפילהרמונית. ולגבי מחשבה. ביום ה' האחרון היגע אלי לעיסוי מטופלת בת 30 עם שכמות וחגורת כתפיים תפוסות. בעיקר צד שמאל. דיברנו למה דווקא צד שמאל ותוך כדי שיחה הגענו לתובנות על מקור הבעיה ועל פתירת דפוס המחשבה שגרם לבעיה. ברגע שפתרנו את הבעיה בחשיבה גם השריר השתחרר. עכשיו מה שנותר לך לעשות זה לבחור דרך. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה