דלקת גב תחתון

meshi zahav

New member
דלקת גב תחתון

לפני כ-4 חודשים התחלתי לראשונה בחיי לסבול בכאבי גב תחתון מאוד קשים. ביקור אצל הרופא גילה כי יש לי דלקת וטופלתי בעזרת אטופן במשך שבוע ובאמת כאבי הגב נעלמו כליל. שלשום, בעת נקיון הבית, שוב חזרו הכאבים והלכו והתעצמו עד הבוקר. האם דלקת היא תופעה כרונית? האם ניתן לחזור ולקחת אוטופן ללא ביקור נוסף אצל הרופא? איך ניתן למנוע בעתיד הישנות התופעה? אני בת 26 שלא עושה פעילות ספורטיבית, האם יש קשר בין הדברים? תודה!

jasonS

New member
דלקת גב תחתון

ראשית אציין כי תשובתי הינה תשובת פיזיותרפיסט (ועוד מעט רופא...). ככלל, דלקת גב תחתון הינה דלקת במפרקים המחברים את עצם הזנה לעצמות האגן, מה שמכונה בעגה המקצועית: sacroiliac joint. דלקת זו נוטה להתפרץ מידי פעם, אף שהיא מטופלת תרופתית. ואולם, מעבר לטיפול התרופתי יש לקבוע מה הביא לידי התפרצותה של הדלקת. מהחלט יש קשר בין פעילות גופנית לבין הדלקת, אולם אין קשר הדוק (מי שלא עושה פעילות ==> יסבול מדלקת). הדלקת, ככלל, נוצרת בשל לחץ מתמשך על המפרקים, אשר יכול לנבוע מיציבה לקויה (סביר), ואז כל פעילות שאת עושה ביציבה לקויה, עלולה ליצור לחץ עודף מתמשך על המפרק. היציבה הזו עלולה, כמובן, לגרום לחולשת שרירים, למתח שרירי לא תקין ועוד שאר ירקות. אשר לאטופן: אטופן שייך לקבוצת תרופות המכונה נוגדי דלקת שאינם סטרואידלים. אולם גם בקבוצה זו יש תת קבוצה: אלו החוסמות אנזים אחד (cox2) ואלו החומסמות פעילות של שני אנזימים (cox1, cox2).אטופן מעכב פעילות של שני האנזימים, כאשר cox1 חיוני לשמירת תקינותה של דופן הקיבה (ועוד תפקידים נוספים - כליות, לחץ דם ועוד). לכן רצוי ליטול נוגדי דלקת ספציפיים ל-cox2 בעת נטילה "כרונית". אך אם הייתי הרופא שלך, הייתי ממליץ על טיפול פיזיותרפי (משום שסביר כי תהיה גם פעם שלישית ורביעית...) ומשלב טיפול תרופתי בינתיים.

Daniel3001

New member
פתרון לבעיית גב תחתון

ידוע לי על שיטה חדשנית לפתרון לבעיית גב תחתון. אם את גרה באיזור ירושלים ישנו מכון פיזיתרפיה מעולה בקרית וולפסון. אני לא זוכר עוד פרטים אך תוכלי לשאול בחברת מדיספק 03-6322088.

דלקת

אם הכאב חזר כדאי להבדק שוב וגם לעבור ברור יותר יסודי לגבי מקור הכאב. אטופן היא תרופת מרשם ולא מומלץ לקחת ללא הוראת רופא גם אם יש מלאי בבית.

למעלה