דלקת בתריסריון

לקשמי

New member
דלקת בתריסריון

לפני כחודש כתבתי כאן על בדיקת גסטרוסקופיה שאני עומדת לעבור. ובכן, היום עברתי אותה והאבחון הוא: דלקת בתריסריון. (חוץ מזה כל השאר תקין). הרופא רשם לי אנטיביוטיקה ואמר לי שזה משהו שצריך לקחת באופן קבוע. רציתי לדעת האם במצב של דלקת בתריסריון יש אלטרנטיבה לאנטיביוטיקה? איך הרפואה האלטרנטיבית יכולה לעזור?

דלקת בתרסריון

שלום לקשמי בהחלט שיש אפשרות לעבור טיפולים אלטרנטיביים ולטפל בדלקת. אם מדובר בטיפול תרופתי קבוע שלמעשה עלייך לקחת בהתאם להמלצת רופא, על ידי התחלת טיפול בדלקת תוך לקיחת תרופות, כי רק הרופא רשאי להוריד לך את המינון, תוכלי להפחית את הדלקת עד לכך שהיא תעלם לחלוטין ובבדיקות רפואיות שיעשו לך בהמשך תוכלי לקבל הנחיות חדשות. הלית וייל הילינג, דמיון מודרך, IPEC

לקשמי

New member
תודה ורק שאלת הבהרה:

התחלתי לפני שבועיים בערך לקחת כדורים פרוביוטיים (בהמלצת נטורופתית שאני נמצאת אצלה בטיפול). האם אפשר לקחת גם את האומפרדקס (התרופה שהרופא רשם לי) וגם את הכדורים הפרוביוטיים במקביל? האם הם לא מפריעים אחד לשני? ובשורה התחתונה אם אני נמצאת בטיפול נטורופתי, האם אני יכולה לקחת במקביל אליו את הכדורים שהרופא רשם לי או שזה יפריע למהלך הטיפול? (כאמור האבחון נעשה רק היום ועוד לא התחלתי לקחת את הכדורים).

תשובה

שלום לך נראה לי שהכי נכון יהיה לשאול את הרופא שלך אם את יכולה לקחת את הכדורים במקביל אם כי לעניות דעתי, לא צריכה להיות בעיה בכל אופן, תתייעצי עם הרופא שלך לגבי הכדורים הפרוביוטיים הלית

המלצה

על מנת להיות בטוחה קחי את הפרוביוטיקה במחצית הזמן של לקיחת התרופה ואז את ממזערת את האפשרות שהאחר יפריע לשני

freearth10

New member
המלצת לקחת את הפרוביוטיקה

במחצית הזמן של תחילת לקיחת האנטיביוטיקה, אבל האנטיביוטיקה היא על בסיס קבוע...

לקשמי

New member
אני חושבת שהוא התכוון

לתדירות שבה אני לוקחת את האומפרדקס (הכדור שהרופא נתן לי ואמר שזה אנטיביוטיקה). כלומר אם אני לוקחת לדוגמא את האומפרדקס כל 6 שעות, את הפרוביוטיקה אני אקח כל 3 שעות. (סתם לצורך הדוגמא). אגב, בהתכתבות עם הנטורופתית שלי באימייל היא המליצה לי המלצה דומה, לקחת את הפרוביוטיקה בפרק זמן מסוים אחרי שאני לוקחת את האומפרדקס.

freearth10

New member
../images/Emo51.gif

למה את צריכה לקחת אנטיביוטיקה באופן קבוע?נשמע לי קצת מוזר. להחליש את הגוף באופן קבוע וגם להרגיל את החיידקים לתרופה מסויימת. מאוד ממליצה לך לחפש במקביל טיפול הוליסטי.
מאיה

לקשמי

New member
גם לי זה נשמע מוזר

אבל אני חייבת לציין גם שכשהרופא נתן לי את המרשם (יחד אם תוצאות הבדיקה) הייתי עדיין מטושטשת מחומרי ההרדמה שקיבלתי במהלך הבדיקה אז אולי פספסתי משהו... מה שעוד קצת מוזר לי הוא שבינתיים התברר לי שהתרופה הזאת רק מקלה על הסימפטומים ולא ממש מרפאת את הדלקת. ידוע לי שאנטיביוטיקה בדרך כלל אמורה לרפא. (גם אם היא גורמת נזקים בדרך). בכל אופן אני נמצאת גם בטיפול נטורופתי, כפי שציינתי ואני בהחלט מתכוונת להיעזר בו.

לקשמי

New member
ואחרי בירור נוסף

מתברר שהתרופה שהרופא נתן לי אינה אנטיביוטיקה. מה שמסביר את המוזרות שבכל העניין... כנראה באמת הייתי מסוממת לגמרי כשהוא נתן לי את ההוראות.
בכל אופן שוב, המון תודה לכולם.

למעלה