דלקת בשתן

דלקת בשתן

עשיתי אתמול בדיקות דם ושתן ועל פי הממצאים הראשוניים של בדיקות השתן נראה כי יש לי דלקת בדרכי השתן. (אני לא ממש מבינה בזה אבל זה מה שהבנתי כאשר שאלתי על כך באחד מהפורומים הרפואיים של מכבי). לאחר שקראתי על כך קצת הבנתי שככל הנראה הרופא ייתן לי טיפול אנטיביוטי. הייתי רוצה לדעת אם בנוסף לטיפול האנטיביוטי יש גם טיפול טבעי/אלטרנטיבי. היום יש לי פגישת ייעוץ עם רופא מייעץ במכבי טבעי שפניתי אליו בגלל עניין אחר לחלוטין (כאבי גב) אבל אולי כדאי להתייעץ איתו גם בקשר לזה. אשמח לשמוע גם כאן עצות מידיעתכם וניסיונכם.

0 אור 0

New member
ככה

במצבים של תחילת הדלקת, לא פעם אפשר למנוע את השתרשותה בשלפוחית באמצעות שתית חמוציות - 4 כוסות לפחות + הרבה מאד מים (אפשר גם כמוסות ובמקרה הזה אני ממליצה על הכמוסות שמשלבות חמוציות עם פרוביוטיקה) אבל אם המצב הוא של דלקת שכבר קיימת ולא רק אינדיקציה להמצאות חידקים (כשיש חום, או לפי הכמות וכד' - זה הרופא יגיד לך) אזי יש חשש שהדלקת תעלה לכליות ושם יגרם נזק בלתי הפיך, לכן במקרה שהרופא עומד על אנטיביוטיקה - מומלץ לקחת, ואז אחרי שתסיימי את האנטיביוטיקה תקחי פרוביוטיקה כדי לעזור לתקן את נזקי האנטיביוטיקה

תודה

מכיוון שים שישי היום אין לי אפשרות לפנות לרופא, אני אברר איתו את העניין ביום ראשון. בכל אופן חוץ מהבדיקה אני לא מרגישה כלום כרגע כך שכנראה נכון לעכשיו זה עוד מצב התחלתי שאפשר לטפל בו או למנוע את השתרשותו בדרך טבעית. תודה על העזרה, ושבת שלום.

למה נבדקת?

אם את לא מרגישה כלום? וגם- היכן כואב לך הגב, וממתי? לפעמים יש קשר בין דלקות וכאבים וכדאי לשים לב וכמובן ליידע את המטפל (לא מכירה את "מיון" במכבי, אבל בכללית ההתרשמות היא שהרופא מיין לפי מטפלים פנויים)

הבדיקה הייתה "בשביל הפרוטוקול"

עברתי קופת חולים ומכיוון שכך ורופא המשפחה לא מכיר אותי הוא הפנה אותי לבדיקות כלליות כדי שיהיה חומר בתיק הרפואי. כאבי הגב זה כבר סיפור כרוני שנמשך שנים רק שיש תקופות טובות יותר ותקופות טובות פחות. לפני כחודש וחצי חזרו לי הכאבים החזקים יותר. עכשיו אמנם יש שיפור אבל מכיוון שאני יודעת שזה משהו שבא והולך, החלטתי ללכת לרפואה המשלימה. בכל אופן ברפואה המשלימה הופניתי לכירופרקטיקה, כפי שרציתי מלכתחילה. מקווה שזה יעזור.

אז

אם אין סימפטומים לדלקת, כדאי לבקש בדיקה חוזרת לפני לקיחת האנטיביוטיקה, כדי לוודא שאין טעות. אם כבר קרה בעבר, כדאי לבדוק סיבות לחזרתה (כולל את כאבי הגב). בהצלחה עם הכירופרקט

ladybug4NLP

Active member
כל מי שלוקח אנטיביוטיקה כדאי שיקח במקביל

גם פרוביוטיקה (ולא כזה שבא מצנצנת של אקטימל שלא ממש עוזר) אנטיביוטיקה לא מבדילקה בין חיידקים רעים לחיידקים טובים והורסת הכל בדרך, כולל את פלורת החיידים הטובים של הקיבה והמעיים. כל כדור אנטיביוטיקה שלוקחים-לוקח שבועיים של פרוביוטיקה לשקם, התוצאה, מתקפה של פטריות שקשה מאד להפטר מהם. וגם-במקרים רבים הדלקת בשתן היא תוצאה של פטריות ולא חיידים. כדאי לעשות תרבית מבדלת ובמקביל להתיעץ עם נטורופת. הרבה בריאות

למעלה