דלקת בשריר הלב?

תותימיל

New member
דלקת בשריר הלב?

שלו ם רב, לפני כ- 4 שנים התגלה לאחר שילדתי שאני סובלת ממחלת "קושינג" וכרתו את האדרנל הימני. במהלך ההריון רצוף הסיבוכים, לאחר צירי לידה של 3 שבועות גילו שאחד ה"וולוים" בלב לא נסגר. בעבר גילו שיש לי MPV באקו לב האחרון הכל היה תקין לחלוטין ואפילו לא היה זכר ל – MPV לפני מספר ימים בבדיקות שגרתיות של א.ק.ג סבר הרופא המפענח, על ]י תוצאות הבדיקה כי היה לי בעבר דלקת בשריר הלב והוא רוצה לעשות שוב אקו לב. הוא ציין כי זה לא אומר שיש לי את זה עכשיו רק שהיה לי את זה בשלב כלשהו בעבר. שאלותיי הן: 1.כיצד האקו לב משתנה עם השנים, מצב ה"וולוים", ה- MPV, וכיצד הוא יודע שהיה לי מקרה כזה 2. מה זה אומר שהיתה לי פעם דלקת כזו? האם זה מהווה סיכון לעתיד? אני סובלת מכאבים בחזה עם הקרנה לכל צד שמאל אך נבדקתי אצל מספר קרדיולוגים שטענו שהכל בסדר

תשובה

המידע שאת מוסרת כללי מכדי שאוכל להעלות ספקולציות על מה ביסס הרפא המפענח של בדיקת האקו את השערתו לגבי האפשרות שהייתה לך דלקת בשריר הלב - עלייך לשאול זאת את הרופר הקרדיולוג המטפל לאחר שיסתכל על בדיקת האקו עצמה. יתכן שהייתה לך הפרעה בלתי מוסברת בהתכווצות שריר הלב ? מאחר שמדובר בהשערות שלא ברור על מה הן מתבססות, אין טעם לדון כאן בהשלכות פוטנציאליות עתידיות, שוב - עלייך לקבל מידע מוצק יותר מן הרופא המטפל.

תותימיל

New member
המשך

שלום רב, קיבלתי את הפיענוח של הא.ק.ג. ואשמח אם תוכל לעזור לי ולאמר לי את המשמעות של הפיענוח: " קצב סינוס היפוך גלתי דיפוסי, מיוקרמיטיס ישנה" מה המשמעות והאם יש ממה לחשוש בעתיד או להימנע? תודה

תשובה

היפוך גלי T הינו ממצא אשר בד"כ מצביע על תהליך לא תקין בלב, אך אינו ספציפי כלל לדלקת שריר הלב ("מיוקרדיטיס" כפי שציטטת) ועשוי להופיע בשורת מצבים נוספים. כפי שכתבתי קודם, עלייך לפנות לקרדיולוג המטפל על מנת לקבל הערכה אשר מסתמכת על מכלול המשתנים הרלוונטיים ולא על בדיקה בודדת.

למעלה