דלקת בשד

דלקת בשד

היי, הייתי היום אצל הרופא ואכן יש לי דלקת בשד כמו שחששתי. כואב נורא, בעיקר כשמניקים, גם מהצד השני (התינוק בן 3 שבועות וחצי) לוקחת אנטיביוטיקה בכל מקרה, אחרי כמה זמן זה אמור לחלוף ??? ועדיף ללכת עם חזיה או בלי, עם רפידות או בלי ??? כל עיצה תעזור תודה

מבינה לליבך...

הייתי שם פעמיים בתחילת דרכי...אכן לא נעים. מה שלא ברור זה למה גם הצד השני כואב. דלקת לעיתים יכולה להעיד על תפיסה לא נכונה של השד- אם יש לך חשד שזה העניין כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה מוסמכת IBCLC. טיפים שיש לי לתת לך: כמה שפחות עם חזיה (כי היא מפעילה לחץ על הצינוריות הסתומות) אם את כבר אם חזיה אז אפשר רפידות.... חשוב מאוד לרוקן את השד כמה שיותר- להניק ממנו לעיתים תכופות (מינימום שעתיים בין ההנקות ממנו) ולפני ההנקה לשים קומפקס חמים על השד ולעסות אותו עיסוי עמוק. אם את יכולה, שימי את התינוק בתנוחה כזו שסנטרו לכיוון האיזור הסתום. גם אחרי ההנקה- עסי שוב את השד והמשיכי לנסות לרוקן אותו באופן ידני. אצלי הסיפור חלף בערך אחרי שבוע-שבוע וחצי אבל הכאבים עוד קודם (3-4 ימים). את יכולה לקחת אקמול או אדוויל להקלה. אה, ועוד דבר חשוב: בגלל האנטיביוטיקה חשוב לשתות אקטימל או לקחת כדורים כמו ביו-פימייל, כדי שלא יהרסו גם החיידקים הטובים בדרך ... תרגישי טוב

If you liked this article

YOu will be able to meet the author!! Dr Jack Newman wiwll be lecturing in Israel during the week of Nov 19. Here is the program. I recommend the lectures on Nov 22 and 24 for most of you. there will be Hebrew simultanious translation, and of course, babies are allowed. Learn from the greats!! HOpe to see you there.​

תודה על התשובות, בכל מקרה

אני לוקחת אנטיביוטיקה מיום שישי ועדיין יש לי כאבים וקצת אדמומיות ונפיחות באזור מעל השד. אין לי גודש ואני ממשיכה להניק, כי ההנקה לא כואב. השאלה כמה זמן בממוצע לוקחת לדלקת לחלוף אולי האנטיביוטיקה לא יעילה כ"כ במקרה שלי ???

tinil

New member
גם אני חוששת שיש לי דלקת

איזה רופא אמור לאבחן דלקת בשד ? אני מניקה כבר 8 שבועות ועדיין כואב לי בתחילת ההנקה ואחרי ההנקה ( בשני השדיים , באחד מהם יותר ) .

איילת991

New member
זה לא נשמע כמו דלקת

בדלקת- השד חם אדום וכואב. אם כואב לך כבר 8 שבועות אולי יש בעיה באחיזה ואז כדאי להתייעץ עם יוצת הנקה מוסמכת.

למעלה