דלקת בשד

1טלטלים

New member
סמפטומים

חום גבוה,צמרמורות,הרגשה שכאלו את חולה בשפעת,כאבים בשד/שדיים,שדיים נפוחים וחמים למגע,הרגשה כללית רעה. מה עושים....מניקים,סוחטים,שואבים -עשוים הכל על מנת לרוקן את השד מהחלב שעומד לו ללא ניע,מגלים מהי סיבה לדלקת:גודש שלא טופל כראוי,ארוחות רבות שהתפספסו(מה שקורה לאמהות שמחליטות לגמול בבת אחת ולא בהדרגה),סטימה בצינוריות החלב(אם הייתה כזאת ולא טופלה כראוי). וכמובן,לגשת מיד לרופא על מנת לקבל טיפול אנטיביותי ושוב...לשאוב,לסחוט ולהניק עד ששד מתרוקן לגמרי.חייב לגלות ממה נגרמה דלקת כדי להמנע לפעם הבאה. אמא של טל

טינ

New member
קודם כל תודה

שאלת תם: אחרי שאיבה או יניקה האם לא תמיד נשארת איזושהי כמות של חלב בשד? מבחינת הייצור, השד תמיד מתרוקן לחלוטין ואז מתחיל ייצור חדש? הכאבים בינתיים לא בלתי נסבלים, אבל כבר יש לי תור להיום, לבדוק את העניין (כאבים מאתמול בערב, חשבתי באמת שלא שאבתי מספיק כי מיהרתי קצת....)

1טלטלים

New member
מדאיג אותי

בהמשך...האם תוכלי לפרט קצת יותר על מצב שלך?מה כואב,איפה כואב? לגבי שאלתך,שימי לב שכתבתי לך על פספוס ארוחות שלמות,אי טיפול בגודש ,תפיסה שהיא לא תקינה יכולה להביא למצב של גודש,הרי תינוק אינו יונק,חלב לא מתפנה מהשד ומתחיל לעמוד...לא הזכרתי כלל את "שאריות" קטנות שנשארות ואולי לא,לך ולי אין שום אינדיקציה לדעת האם באמת נשאר משהו. זניח.... אמא של טל

טינ

New member
לא לדאוג

הכאבים הם בשד הימני, בחלק שקרוב לזרוע, ובחלק התחתון של השד (לטרלי). כואב בעיקר במגע ובלילה בכל התהפכות...לא נראה לי שיש בעיית תפיסה, הילד לא עצבני ורעב. ה"מזל" הוא שעם מזג האויר הזה, הוא צמא יותר ואני מנצלת את זה כדי לרוקן וגם דילגנו על ארוחת פירות היום...במקום זה ינק. מה שכן -כל הסימפטומים שהזכרת קיימים. נראה מה יאמר הרופא.

1טלטלים

New member
קשה לדעת בוודאות

שזה אכן דלקת...גשי לרופא,תגידי תהיה לך בעיה ליצור קשר גם עם ד"ר מירה ליבוביץ',היא גם רופאת משפחה וגם יועצת הנקה מוסמכת 09-8858256 .בכל מקרה מחכה לשמוע ממך בקרוב(זו בקשה אישית).תמשיכי להניק כרגיל(אפילו יותר מרגיל,להציע בכל הזדמנות),משהו טוב יצא מהשרב הזה.לרוקן את השד.... תעדכני, אמא של טל

טינ

New member
אחרי הרופא

הייתי אצל הרופא, הוא אכן אמר שזו דלקת, ממש בהתחלה, כך שטוב שתפסתי את זה בזמן. ההרגשה די נאחסית, אבל התחלתי טיפול אנטיביוטי והוא אומר שעד יום שבת תהיה הטבה משמעותית. כמו שחשבתי זו אינה סתימה והחלטנו היום לוותר על מוצקים ולהניק בלבד, לא נראה לי שזה אסון גדול, נכון? בכל מקרה אחרי ההנקה האחרונה היתה כבר הקלה בגודש, מקווה לטוב, תודה רבה!

1טלטלים

New member
יופי....

תרגישי טוב בקרוב,וכפי שאמרתי מוצקים יכולים לחכות יום יומיים,גם אם כל כך מתחשחק מוצק,לך יש אופציה לסחוט ,לשאוב (לרוקן את החלב מהשד).לקחת אנטיביוטיקה ולא לפספס כדור אחד,לנוח הרבה ולאכול יוגורט "ביו" כדי להחזיר את חיידקים הטובים למעיים... (-: אמא של טל

למעלה