דלקת בשד

sagitlaleche

New member
אנטיביוטיקה בהנקה ../images/Emo20.gif

היום ידוע כי כל האנטיביוטיקות מותרות בהנקה. חלקן מומלצות יותר וחלקן פחות, אך ניתן לקחת את כל הסוגים. בכל מקרה, עדיף להתייעץ תמיד עם המרכזים הטרטולוגים שטלטלים1 כתבה את מספרי הטלפונים שלהם ואם הם אומרים שיש אנטיביוטיקות עדיפות יותר לאותו טיפול ובזמן ההנקה, כדאי לחזור לרופא שישנה את המרשם.

עזיתוש

New member
דלקת בשד

אני אמא לתינוק בן שלושה שבועות, אושפזתי לפני כמה ימים עם חום גבוה שהתגלה כדלקת בשד (ממטיטיס?), עקב האישפוז הלא צפוי ניתנו לבני 2 מנות פורמולה, כשרציתי להניק הרופא אמר להניק רק מהשד הבריא ואת החלב מהשד המודלק לשאוב ולזרוק,,, יומיים שהבן שלי ניסה לינוק מהשד הבריא,,,זה לא הספיק לו וכך נוצר מצב שהוא רעב תמידי,,,,בוכה הן מהעצירות שהפורמולה עשתה לו , והן מחוסר שובע עד שהגוף שלי יגביר את כמות החלב... לאחר דיונים עם אחותי ובדיקות בפורומים ,ואפילו התייעצות עם יועצת הנקה של ליגת לה לצה החלטתי להניק גם מהשד המודלק( אני מקבלת אנטיביוטיקה שטובה להנקה) אני רגועה, בני שבע ורגוע ואני נהנת שוב מכך שהוא יונק.... האם טעיתי בשיקול? ( אגב בעלי אומר שאם לא הייתי מניקה עוד יומיים הוא כבר לא היה רוצה את הציצי כי הוא הסתדר מעולה עם הבקבוק...ממש גמע אותו בלי המאמץ של היניקה) רציתי להתייעץ איתכם אתמול אבל הייתי די לא מרוכזת....מה דעתכם? טעיתי?

1טלטלים

New member
עזיתוש

בהרבה מקרים דלקת נגרמת בגלל חלב שנשאר בשד (לא הנקת מספיק,פספסת ארוחות,תהליך גמילה שלא נעשית בהדרגה,תפיסה לא טובה שלתינוק,לכן אין ריקון מספיק טוב של שד...),חלב כאלו נתקע וגורם לדלקת.גודש חשק שלא מטופל כראוי יכול להפוך לדלקת. פעלת נכון מאוד....הפתרון הכי טוב הוא להניק,אפילו עם אנטיביוטיקה ולרוקן את השד המודלק כמה שיותר.בעיה,שלא כל הרופאים מתמצאים או מצדדים בהנקה,לכן מחוסר ידע בנושא הכי קל להגיד לאמא שלא תניק. לגבי אנטיביוטיקה,ניתן תמיד לברר אם אנטיביוטיקה מותרת בהנקה או כל תרופה אחרת במרכזים טרטולוגיים. מרכז רפואי רבין :03-9377474/03-9376911 בין השעות 8:00-15:00 ייעוץ תרופתי באסף הרופא: 08-9779309 בין השעות 8:00-14:00 שמרי את הטלפונים לעת הצורך. טפלי בעצמך ונסי לראות איפה הבעיה,למה בכלל הגעת למצב זה והמנעי ממנו להבא.ועוד יותר טוב זה להיפגש עם יועצת הנקה על מנת לראות עם תפיסה של תינוקך טובה. אמא של טל תרגישי טוב והמון מזל טוב!

sagitlaleche

New member
דלקת בשד ../images/Emo20.gif

שלום עזית. אני שמחה לשמוע שאת מרגישה יותר טוב ומסוגלת להגיע למחשב ולכתוב ולהתייעץ! (אחותך דיברה איתי היום, היה נחמד להכיר. איזה מזל שיש לך אחות תומכת!) טוב עשית שחיפשת מקורות מידע נוספים בנוגע לדלקת בשד והמשך ההנקה. ידוע כי בעת דלקת בשד הדרך להחלמה היא דרך הנקה מרובה מהשד המודלק. התינוק מרוקן את השד בצורה הטובה ביותר, מקבל את המזון הטוב ביותר עבורו, כן, גם עם דלקת (מסתבר כי איכויות החלב מתגברות על החיידקים שחוללו את הדלקת). חשוב להקפיד על ריקון יעיל של השד תוך שינוי תנוחות (בכל פעם שהסנטר פונה לכיוון אחר של השד, לדוגמא: תנוחת צד או תנוחה קלאסית הוא מרוקן חלק אחר של השד), ניתן לקחת משככי כאבים כגון Advil שמקל על הדלקת עצמה ומקל גם על הכאבים כמובן, מנוחה מרובה (בשביל זה יש משפחה תומכת: שיבואו עם סירים של אוכל, יקפלו כביסה, יעמידו מכונה ויעשו כלים. כל השאר כבר יחכה), קומפרסים חמים (בקבוק חם עטוף במגבת), אמבטיה חמה וטבילה באמבט כשאת עומדת על שש וטובלת את השד כמו תיון בתה. חשוב להקפיד ולקחת את האנטיביוטיקה על פי המלצת הרופא, עד תום. בהמשך, חשוב לשים לב לשינויים, וכשאת מרגישה גודש, להתחיל במנוחה מיד, עם התינוק במיטה, להקפיד על תפיסה טובה ותנוחות שונות בהנקה. בהצלחה. אנחנו פה.

למעלה