דלקת בעין

דלקת בעין

לבונבון השמן שלי יש (נראה לי) דלקת בעין- יש לו הפרשות עכורות מעין שמאל שמתקרשות ללכלוך שחור ולא נעים. הוא לא סובל ומבחינת תפקוד העין היא גם בסדר, הוא רק לא כ"כ מצליח לנקות לעצמו את האיזור. אז השאלה שלי אם זה כמו בני אדם- מותר לנקות לו בעדינות עם צמר גפן ספוג בתה? (ככה עשו לי כשהייתי קטנה....) ומה עם סינטומיצין? יכול להזיק, או שאפשר לנסות? חשבתי לחכות ולראות אם זה יעבור מעצמו לפני שאני מתעסקת שוב עם ענייני וטרינר.

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, תתחילי בלנקות לו בעדינות עם צמר גפן ספוג

בתה קמומיל או רגיל פושר. אם זה לא עוזר - תתיעצי עם וטרירנר. לא כדאי להשתמש במשחות שונות אם לא יודעים במה מדובר.

יוקה

New member
סביר שזו לא דלקת אלא הפרשה מאסיבית יותר

נושי סובלת מהפרשות כאלה, כהות, ו-2 וטרינרים אמרו שזו איננה דלקת. אני די אובססיבית בעניין של לנקות לה את העיניים, ודואגת שהצמר גפן יירטב וייסחט כמה פעמים עד שאין אפילו סיב אחד, דבר שיכול לעורר את ההפרשה עוד יותר. רצוי במים פושרים-חמימים (לא ממש חמים|) ועוד יותר רצוי בתמצית של תה רגיל או ירוק או - הכי הכי - תה קמומיל). זה בא והולך ואין צורך בטיפות או משחה שרק עלולים להחמיר. האם הוא במקרה בהיר שיער?

יוקה

New member
התופעה פשוט נפוצה אצל הבהירים מאוד

ובמיוחד אצל הלבנים. גם בכלבים, אבל כמובן שלא אצל כולם. ניתן לפעמים לראות כלב בהיר (טריירים ופודלים למשל) עם כאילו "איפור" אדמדם סביב העיניים. לפי התאור שלך ולפי התוצאה רק לאחר ניקוי במים פושרים - זו לא דלקת. המשיכי לנקות ורק חשוב להקפיד להרטיב את הצ"ג ולסחוט היטב אפילו כמה פעמים לפני הטבילה במים/התה הפושרים, כדי לוודא שאין סיבים. הסבר יהיה בוודאי אפשר לקבל מד"ר חווי צרפתי, שהיא וטרינרית מומחית לעיניים, אבל לי אישית אין קשר אליה. אולי יש לה פורום? נסי.

הפרשות מהעין בחתול

במידה והכן לא מדובר בדלקת יתכן שלחתול סתימה של הצינור המנקז דמעות מהעין לפה דבר נפוץ ביותר בחתולים פחוסי פנים (פרסים ודומיהם ) , ניקוי העין בתמצית קמומיל היא רעיון לא רע ויש דרך אפילו נוחה יותר וסטרילית יותר וזה ניקוי העין במגבוני קמומיל אותם ניתן לרכוש ברשתות הפארם השונות , יש כאלה שנקראים eye care אך יש גם פירמות נוספות . בכל מקרה לא הייתי משתמשת במשחה אנטיביוטית ראשית היות ולשימוש מיותר יכול להיות גם נזק ושנית המשחה הנ"ל בדרך כלל לא מתאימה לחתולים , ובחתולים נעשה שימוש בסוג אחר של משחת עיניים . אם ההפרשות נמשכות או אם את רואה אדמומיות באיזור הלחמית (הריקמה המקיפה את העין ) או העין עצמה , ממליצה לך בחום לגשת לבדיקה , דלקת עיניים יכולה לגרום לנזק רב לעין ולפעמים היא גם רק איתות למחלה אחרת שעשויה להופיע לאחר מכן .

אתמול ניקיתי

עם צמר גפן ומים פושרים בלבד, נראה שזה עזר קצת, כי אתמול בבוקר היו הרבה יותר הפרשות מאשר היום בבוקר. נמשיך ונקווה לשיפור. תודה רבה על העזרה!

dimitrygo

Active member
מנהל
מה זאת אומרת? לא משתמשים בסינטומיצין בחתולים?

דלקות עיניים בחתול

רוב דלקות העיניים בחתולים נגרמות משילוב של וירוס ההרפס ושל חיידק בשם קלמידיה , היות וחיידק הקלמידיה הוא חיידק תוך תאי נדרשת אנטיביוטיקה עם יכולת חדירות לתוך התא , קבוצת אנטיביוטיקה בעלת תכונות אלה הם משפחת הטטרה ציקלינים . אצל בני אדם (וגם כלבים ) אין צורך באנטיביוטיקות החודרות לתוך התא משום שדלקות העיניים נגרמות על ידי סוג אחר של חיידקים ולכן סינטומצין עושה את העבודה . בחתולים משחת העיניים המועדפת היא טרמצין , בעבר הייתה קיימת גם לאנשים אך בשנתיים האחרונות הופסק הייצור ההומני ולכן ניתן נכון להיום להשיג משחה זו רק אצל וטרינרים . לא מדובר במשחת עיניים יקרה במיוחד ושימוש במשחה מסוג אחר לטיפול בדלקת עיניים היא ברוב המקרים ביזבוז זמן וכסף .

מיקסין

לא מכירה את האנטיביוטיקה הנ"ל , אבל מהרכיבים נראה שהיא טובה לזיהומים פיטריתיים שלא כל כך נפוצים בחתולים. הסיבה לכך שבכל זאת משתמשים הרבה בסינטומצין היא הזמינות שלו . סינטומצין יעיל לחיידקים "מזדמנים " שיכולים להיות בעין בעקבות זיהום בגורם חיידקי או ויראלי אחר . לרוב זה לא המצב היות והקלמידיה נפוצה למדי בחתלתולים. היות וטרהמצין יעיל גם לה וגם לחיידקים אחרים זו האנטיביוטיקה המועדפת . בכלבים כפי שציינתי סינטומצין הוא בסדר גמור .

התפתחות במצב העין

טוב, אחרי שהעין באמת נראתה יותר טוב הבוקר, באתי לנקות לו אותה עכשיו עם צמר גפן ומים פושרים, והיא נראתה לא כ"כ טוב. יש אמנם פחות לכלוך שחור (אולי לא הספיק להתקרש עדיין), אבל ההפרשות הנוזליות התגברו, ואפילו כשניקיתי טיפ טיפה עם האצבע שלי כדי לסלק משם משהו, גלשה לה טיפה במורד האצבע, במרקם מימי כשל דמעה אבל בצבע שקוף אבל טיפל'ה יותר עכור. הוא גם התחיל לעצום את העין לחצי, כנראה מתחיל להפריע לו, וכשהמתנתי לידו אחרי הניקוי (מתוך פולניות), הוא התחיל להעביר את הכפה שלו על העין (כמו כשחתולים מנקים את עצמם שם- אבל הוא לא ליקק את הכפה קודם, וזה היה ספציפית לעין הדולפת ובתנועה די אגרסיבית- כאילו מגרד לו, אולי?) מה אני עושה? ממשיכה עם הצמר גפן? או שהדאגה צריכה לצאת מהפולניות אל הדאגה הממשית?

למעלה